Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köylere ön ödemeli su sayacı projesi

Manas Enerji A.Ş. Satış

Manas Enerji A.Ş. Satış Müdürü Rasim Avcıoğlu, köyler için planlanan ön ödemeli su sayacı montajı, kullanımı ve pilot proje planlamasını anlattı

Manas Enerji Yönetim A.Ş. Satış Pazarlama Müdürü Ahmet Rasim Avcıoğlu, İl Genel Meclisi Üyelerine ön ödemeli su sayaç çalışması hakkında sunum yaptı.
“YAKLAŞIK 5,5 MİLYON ÖN ÖDEMELİ SAYAÇ KULLANIMI VAR”
Su İdaresinin en büyük sorununun kayıp ve kaçaklar olduğunu dile getiren Ahmet Rasim Avcıoğlu, üretimden kullanıma kadar ve ölçümlemeler noktasında su sayaçları üzerinde ki kaçakların birçok idarenin en büyük problemi olduğunu kaydetti. İkinci en büyük problemin de su gelirlerinin toplanması olduğuna değinen Avcıoğlu, “Ön ödemeli sayaçlarda idarelerin yaşadığı tahsilât problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Ana amaç budur. Türkiye de birçok idare bu sayaçları kullanmaktadır. Bizim tespitlerimize göre Türkiye’de yaklaşık 5,5 milyon adet civarında ön ödemeli sayaç Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler, İlçe Belediyeleri ve köylerde yaygın şekilde kullanılmaktadır. Biz sunumumuzda ana bileşenlerden söz edeceğiz.” dedi.
“DOĞRU SAYAÇ SEÇİMİ ÖNEMLİ”
Ön ödemeli sayaç kullanımında abonede bir adet ön ödemeli sayaç ve bir adette kart olması gerektiğini aktaran Avcıoğlu, “Kart idare ile sayaç arasında ki kredi yüklemesini ve sayacın üzerinde ki bilgileri sisteme aktaran bir haberleşme birimi olarak kullanılacaktır. Her kullanıcı da bir sayaç, bir smart kart her köy muhtarlığında da bir tana yükleme noktası ve bu yükleme noktasından da merkeze bilgiler not olarak iletilecektir. Takibi de söz konusu olacaktır. Burada doğru sayaç seçimi çok önemlidir. Doğru bir servis kurgusu, sahada sayaçların düzgün, usulüne uygun şekilde montaj edilerek montajlanmış olması bu işte hem abonelerin memnuniyetine hem de idarenin memnuniyetine aynı zamanda da ciddi bir ekonomi sağlayacaktır.” diye konuştu.
“KÖY ŞARTLARINDA KULLANIM ÖNEMLİ”
Köy şartlarında ön ödemeli sayaç kurulumunun temin edileceğini bunun önemli bir konu olduğunu aktaran Avcıoğlu, “Böylelikle bizim servis işlerimiz yüzde 90 oranında azalacaktır. Satış istasyonlarından bahsedersek bununla amaç geliri toplamaktır. Geliri toplamak için de belli merkezlerde kredi yükleme noktaları olacaktır. Bunun için köy muhtarlıkları düşünüldü ama nüfusun veya sayacın çok olduğu yerlerde, il merkezinde bankamatik tarzında ödeme noktaları üzerinden bir kişiye gerek kalmadan yükleme işini yapabilecek atmler kurulabilecek. Bunun ölçütü 5 bin adet üzerinde ki kullanımlardır. Afyon Belediyesine ait abonelere de servis hizmeti verilebilir. Servis modelinde de köylerde yapılacak pilot projede de anlık olarak köy muhtarlıkları üzerinde gerekli eğitimler ve servis sayaçlarıyla bu hizmet pilot uygulama süresince verilecektir. Başarıya götürecek noktalardan biri doğru montajdır. Bu vurgulamakta fayda görüyorum. Pilot uygulama bizlere çok ciddi bir tecrübe kazandıracaktır. Fayda maliyet analizleri ortaya çıkaracaktır. Lokal problemleri görüp anlık düzeltebileceğiz.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti