Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçükkalecik’te su ihtiyacı dağdan karşılanıyor

Küçükkalecik’te su ihtiyacı dağdan karşılanıyor

Küçükkalecik Köyü elektrik hattında bulunan kaçağın hava koşulları düzeldiğinde bulunacağını belirten
Köy Muhtarı Nurettin Terzi, dağdan gelen cazibeli su ile içme suyu ihtiyacının karşıladığını açıkladı

Gazeteniz Kocatepe’nin haber merkezine Küçükkalecik Köyü’nde yaklaşık 1 ay boyunca susuzluk yaşandığını, günde bir saat su verildiği ve köy muhtarı Nurettin Terzi’nin konuya ilgisiz kaldığı iddiaları bildirildi. Kocatepe Gazetesi muhabiri sözkonusu iddiaları İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban ile Küçükkalecik Köy Muhtarı Nurettin Terzi’ye sordu.
“KÖYLÜ ELEKTRİK
FATURASINI ÖDEMİYOR”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban iddiaya yönelik yaptığı değerlendirmede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne başvuran Küçükkalecik Köy Muhtarı Nurettin Terzi’nin vatandaştan su parası toplayamadığı için dağdan gelen su ile köyün su ihtiyacını karşıladığını aktardığını söyledi. Çoban, köy muhtarının şebeke suyunu pompalayacak motoru elektrik faturasının ödenememesi nedeniyle çalıştıramadığını anlattığını dile getirerek, “Küçükkalecik Köyü’nde yeterli su vardır. Ama suyu depoya basmak için pompalayacak olan elektrik pompası çalıştırılmadığı için köye şebeke suyu verilmiyor. Köylü para ödemediği için köyün muhtarı elektrik faturası ödenemeyeceğinden sistemi çalıştıramıyor. Köy muhtarı ile konuyu görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.” dedi.
“HERŞEYE RAĞMEN SU AKIYOR
AKSİ İDDİALAR MUHALEFETTEN”
Küçükkalecik Köy Muhtarı Nurettin Terzi konu hakkında şunları söyledi:
“Bizim Küçükkalecik Köyü olarak içme suyu motor pompasını çalıştırdığımızda Kasım ayı elektrik faturamız bin 500 TL geldi. Biz bu faturayı ödedik. Ama 15 Kasım 2021 tarihinden 5 Ocak 2022 tarihine kadar 50 günlük süreçte 4 bin 960 TL elektrik faturası geldi. Malumdur il merkezinde Afyon’da nasıl vatandaş kullandığı içme suyu bedelini abone olup Belediye’ye ödüyorsa bizde köylümüzün kullandığı suyun ücretini toplamaya çalışıyoruz. Fatura yüksek gelince ben OEDAŞ’a gittim. OEDAŞ’ın ekipleri gelip sahada inceleme yaptı. Su saatlerinde bir problem çıkmadığı gibi su kullanım bedelinin eksik yazıldığını tespit ederek bin 500 TL’lik bir eksiğin olduğunu söylediler. Bende ancak 5 bin TL ödeme yapabileceğimizi ifade ettim. OEDAŞ ekibi ana hatta bir kaçak olabileceğini bu kaçağın ancak hava şartları düzeldiğinde tespit edilebileceğini bildirdi. Faturanın yüksek gelme nedeni ana hattaki kaçağa bağlandı. Elektrik kaçağı bulunamadığından dağdan gelen cazibeli bir suyumuz var. Ben gündüz suyu kapatıyorum. Akşam saati açıyorum. Köyümüze suyumuz yetiyor. Aksi iddialar muhtemelen muhalefet kesimindedir. Ben herkese durumu izah ettim. Elektrik hattımızda belirlenemeyen bir kaçak var. Eğer ben bu durumda şebeke suyunu basacak pompayı çalıştırırsam 10 bin TL elektrik faturası gelecek. Çoğu köylümüz beni eve koymuyor. Çoğunun su saati yok. Vatandaş kullandığı suyun bedelini ödemeye duyarlı değil. Sözünü ettiğim 5 bin TL’lik fatura için köyden ancak 2 bin TL toplayabildim. Bunu da bu vesile ile belirtmekte fayda görüyorum. Dağdan gelen cazibeli suyu 24 saat boyunca su depomuzu doldurup köyümüzün kullanımına sunuyorum. Günlük 4-5 saat musluklardan su akıyor. İnsanımız besihanesinde hayvanlarına kadar suluyor.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi