Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuduz şüphesi korku “Salar” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kuduz şüphesi korku "Salar"

Afyonkarahisar’a bağlı Salar Beldesi’nde 23 Nisan’da bir köpeğin iki kişiye saldırması, beldede kuduz hastalığı korkusuna neden oldu. Beldedeki köpekler, aşılanmaya başladı

Afyonkarahisar’a bağlı Salar Beldesi’nde 23 Nisan günü, saat 17.30 dolaylarında bir köpek, iki kadına saldırdı. Köpeğin kuduz olma ihtimali üzerine beldede yoğun bir çalışma başlatıldı.
Köpeğin saldırdığı kadınlardan birisi olan 55 yaşındaki Suna Çakır, “Annemin evinden gelirken oldum böyle. Anneme odun getiriveriyordum. Köpek karşımdan geldi, ben onun ısıracağını zannetmedim. Kafası, ağzı yüzü kanlıydı. Köpeği kovmak için ‘Hoşt, git’ dedim. Bana saldırınca beni yere yıktı. Ben köpeğin gırtlağını sıktım. Epeyi bir sıktım. Sonra dayanamadım. Köpek benden kuvvetli geldi. Elimi kaptı. Ağzından alamadım elimi. Kafasından tuttum, elimi çıkardım, ayağımı tuttu. 4 yerimi tuttu, ısırdı” dedi.
Köpeğin saldırmasından sonra iki ayağında ve kolunda derin yaraların açıldığını belirten Çakır, “25-30 tane dikişim var. Çok bağırdım, köpek çok azgın olduğu için kimse gelemedi. Beni korumak için çıkan bir kadının evinin yanında saklanıyormuş. O kadını da yere indirdi. Onu da omzundan ısırdı. Ben kalkıp annemin evine gelesiye kadar köpek tekrar bana döndü. Beni bir daha ısırdı. Köpeğin başı kopartılıp Konya’ya incelenmek üzere gönderildi” diye konuştu. Suna Çakır’ın eşi Bünyamin Çakır ise olayın olduğu sırada Belde kahvehanesinde oturduğunu, birden çığlıklar duyduğunu aktardı. Bünyamin Çakır, “Dışarıda kavga zannedip ayırmak için sesin geldiği yöne doğru gittim. Bir kadın yaralıydı. ‘Ne oldu’ diye sordum. ‘Köpek saldırdı, sen karına bak’ dedi. Kayınvalidemin evine doğru yöneldiğimde eşimi kanlar içinde gördüm” diye konuştu. Bünyamin Çakır, eşinin akciğer kanseri teşhisiyle tedavi gördüğünü de vurguladı. 23 Nisan’da meydana gelen olay, yetkili makamlara intikal ettikten sonra Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gerekli tedbirleri aldı. Beldedeki köpeklerin aşılanmaya başlandığını kaydeden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Veteriner Sağlık Teknisyeni Abdullah Umurhan, “2 gündür Salar Kasabası’nda aşılama yapmaktayız. Günlük 150 civarında aşılama yapıyoruz. Bugün 240 civarında aşılama yaptık. Bir tane kuduz vakası labaratuvar teyidi var, onun dışında tehlikeli bir durum yok. İlk tedbirler alınmış durumdadır” ifadelerini kullandı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Salar Kasabası ile ilgili karantina uygulamasının başladığını söyledi. Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Salar Beldemizde bir sokak köpeğinin kuduz olduğu anlaşıldı. Kanun gereği bölge karantina altına alındı. İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, tedbirlerin tamamının alındığını bize rapor etti. Valilik olarak da olaya el koyduk. O bölgede ne kadar hayvan varsa, 40 kilometre çapında aşılanması icap ediyor. Biz de İl Özel İdaresi’nden aşı alımına destek olacağız. Vatandaşlarımızın herhangi bir panik göstermesine gerek yok. Ancak sokak köpekleri ile ilgili tedbirlerin alınması lazım.”
Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti