Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kulağından tutup atmazsam şerefsizim”

“Kulağından tutup atmazsam şerefsizim”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin CHP’li Üyesi H. Hüsün Taşer, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Park Bahçeler Müdürlüğü’nde bir
çalışanın işe gitmeyip, pazarcılık işleriyle uğraştığı yönünde iddia olduğunu söyledi. Zeybek, “Bilgi ve belge varsa, bu kardeşim bile olsa eğer Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden maaş alıp başka işte iştigal ediyorsa onu kulağından tutup atmazsam şerefsizim” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığı’nda yapıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Meclis’in Millet İttifakı Üyelerinin soruları ve önerileri dikkat çekti. Meclisin Temmuz ayı toplantısı 1 Temmuz 2021 Perşembe akşamı saat 18.00’de başlayacak.
“BEKLENTİMİZ TEMMUZ AYINDA
YÜZ MASKESİNDEN KURTULMAK”
Toplantı başlangıcında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 31 Mayıs 2021 Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplatısı sonrası alınan kararlar sonrası bazı meslek gruplarında esnafların kısmen de olsa rahatlayacağını söyledi. Zeybek, “İnşallah en kısa sürede Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ifade ettiği üzere ciddi miktarda aşı temini yapıldı. Haziran ayı sonuna kadar neredeyse 20 yaşa kadar aşılamanın yapılacağı ifade edildi. Temmuz ayı itibariyle de maskeden kurtulma imkânımız olur diye dua ediyoruz.” dedi. Meclis üyelerine elektronik ortamda gönderilen Mayıs ayı meclis tutanak özeti oybirliği ile kabul edildi. Hattat Karahisar Mahallesi 930 ada, 106 numaralı parselde imar plan değişikliği talebi oybirliğiyle rapor hazırlanmak üzere Bayındırlık ve İmar Komisyonuna gönderildi. Akçin Mahallesi 431 ada, 3 nolu parsele ticari amaçlı imar planı yapılmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi.
MEVCUT CEZAEVİ YERİNE ÇOK BÜYÜK BİR ADLİYE BİNASI
YAPIMI TALEP EDİLİYOR
Çetinkaya Mahallesi’nde 3299 ada 1 numaralı parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını plan bütünlüğünü koruma zorunluluğundan uygun görmeyen komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sözü edilen alanda bir hayırseverin iki okul yaptırmak istediğini komisyon kararına uyulacağını ifade etti. Zafer Mahallesi 122 ada, 28 ve 30 numaralı parsellerde bulunan Cezaevinin olduğu bölgede imar plan değişikliği talebi hakkında komisyon teknik inceleme yaptıktan sonra konu tekrar mecliste görüşülecek. Mehmet Zeybek il merkezinde bulunan cezaevinin taşınacağını, adliye binasının yetersiz kalması nedeniyle mevcut cezaevinin olduğu alanda imar değişikliği yapılarak çok geniş bir adliye binası yapımının talep edildiğini açıkladı. Talep Bayındırlık ve İmar Komisyonunun yapacağı teknik incelemeden sonra tekrar mecliste görüşülecek.
ALİ İHSAN PAŞA MAHALLESİNDE İTFAİYEYE YER BELİRLENECEK
Hamidiye Mahallesi 300 ada, 61 ve 67 numaralı parsellerin olduğu bölgede imar plan değişikliği yapılması talebi de komisyonun teknik incelemesinden geçecek. Fatih Mahallesinin 4612 adasının kuzeyinde cami alanı belirlenmesi talebi de teknik inceleme sonrası değerlendirilecek. Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde Belediye İtfaiyesine yer belirlenmesini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Hasan Karaağaç Mahallesi’nde Muttalip mevkiinde Belediye mücavir alanı içerisinde kalan kısımlara ihtiyaca binaen kanalizasyon hattı yapılması teklifi komisyonda görüşülecek.
BAZI DERNEKLERE YAPILAN TAHSİSLER İPTAL EDİLECEK
Belediye’nin sattığı kuru tip su sayacı satış bedelinin 75 TL’den 95 TL’ye çıkarılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Bazı derneklere tahsisi yapılan Belediye gayrimenkullerinin tahsislerinin iptal edilerek, söz konusu derneklerin talepte bulunmaları halinde Afyonkarahisar Belediyesi ile ortak hizmet projesi yapılması ve hazırlanacak protokolleri imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek konu hakkında yaptığı açıklamada, Sayıştay denetçilerinin bazı derneklere tahsis edilen yerlerle ilgili yeni bir düzenleme yapılmasını talep ettiğini ifade etti. Millet İttifakının CHP’li Üyesi H. Hüsnü Taşer, bu derneklerin hangileri olduğunu sordu. Zeybek, söz konusu derneklerin kamu yararına çalışan dernekler olduğunu söyledi.
BELEDİYE YEREL TARİH YARIŞMASI DÜZENLEYECEK
Şehrin tarihi, kültüren değerlerini toplumun her kesimine aktarmak, geçmişimizi tanıma, genç kuşaklara aktarılmasını sağlamak, vatandaşların tarihe olan ilgilerini artırmak amacıyla Belediye tarafından “Yerel Tarih Yarışması” düzenlenmesi ve dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. 03 M 0058 numaralı ticari plakının Menderes Karal üzerine devir edilmesi teklifi ile 03 M 0016 numaralı ticari plakanın Muammer Gümüş ve Necip Nergis üzerine müştereken devri teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
ERKMEN BELEDİYESİ’NE ASFALT
VE YOL YAPIM HİZMETİ VERİLECEK
Erkmen beldesinin bazı cadde ve sokaklarına Afyonkarahisar Belediyesi’nce bedeli mukabilinde asfalt malzemesinin üretimi, gerekli iş makineleriyle serimi ve sıkıştırılması işinin yapılmasına yönelik Belediye ile Erkmen Belediyesi arasında ortak işbirliği protokolü düzenlenmesi, Mehmet Zeybek’e imza yetkisi verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Zeybek, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’un konuyla ilgili talepte bulunduğunu söyledi. Belediye’nin 2021 yılı bütçesine ödenek aktarılması teklifi kabul edildi. Ödenek aktarımıyla 6 milyon 500 bin TL’nin kamulaştırma giderleri, esnafa pandemi sürecinde ikinci can suyu desteği gibi kalemlerde kullanılacağı açıklanıldı. 3464 Sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu’nun 8. maddesi gereğince Valinin Başkanlığında oluşturulacak Milli Müdafaa Komisyonunda Belediye’yi temsilen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in görevlendirilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
ÜÇ ŞAMPİYONA
AFYON’DA YAPILACAK
Belediye’ye ait Motokros parkurunda Doğa Avrupa Motokros Şampiyonası, Türkiye Motokros Şampiyonası ve Avrupa 6585 Gençler Şampiyonası yarışlarının yapılması amacıyla Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulubü Derneği arasında işbirliği protokolü yapılacak. Protokol yapılması, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e protokolü imzalamak üzere yetki verilmesi, organizasyon giderlerinin v.d giderlerin karşılanması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Veysel Karani Mahallesi, 1005 ada 1,2 ve 3 numaralı parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması teklifi komisyona gönderildi.
KASAP, CAMİNİN BAŞKA YERDE YAPILMASI TALEBİNİ İLETTİ
Cumhur İttifakının MHP’li Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap, Nisan ayı meclis toplantısında eski Yimpaş arkasında kalan alandaki basketbol sahasına cami yapımı yönünde alınan kararla ilgili MHP’nin Belediye Meclis eski üyelerinden bir kişinin kendisini arayarak bu alanda cami yapılmasını istemediklerini bildirdiğini açıkladı. Kasap şöyle konuştu: “Nurettin hocam bu basketbol sahasının kalkmasını istemediklerini, bir cami yapılacaksa biraz daha büyük bir alana cami yapılması yönünde taleplerinin olduğunu belirtti. Tabiri caiz ise o alanın binaların nefes almasını temin ettiği belirtiliyor. Camii yapımına ihtiyaç varsa bana yapılacak çok yer gösterildi. Bunu mecliste gündeme getirmem talep edildi. Basketbol sahası çok güzel ortada yürüyüş parkuru da var. Bana göre sahanın orada kalması daha uygun. Camii yapımına karşı değilim. Meslek hayatım camii projeleri hazırlamakla geçti. 1961 metrekarelik alana yapılacak bir camii de oldukça küçük minnacık bir camii olur. Neden oraya bir basketbol sahası yapıldı? Bugünkü parayla en az oraya 1 milyon TL gömülmüştür. Neden bu sahadan vazgeçip oraya cami yapıyoruz? İşin garip tarafı konunun içeriğinden haberdar olmadan o toplantıda belkide el kaldırdım. Böyle çelişkili bir durum var. Bundan sonra gündem maddelerinin içeriği hakkında toplantı öncesi bilgilendirilmemiz gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mahalleliden basketbol sahasından çok gürültü yapıldığı şikâyeti ve bu konuda toplanan imza geldiğini söyledi. Zeybek, mevcut alana butik bir cami yapılacağını, bölgede Selçuklu Camii’nden başka bir cami bulunmadığını, başka bir alana da basketbol sahası yapılacağını açıkladı.
AK PARTİ GENEL BAŞKANINA
BİLE HOBİ BAHÇESİ VERİLMEDİ
Millet İttifakının İYİ Partili Üyesi Kadir Delikanlı, Zafer Meydanına bir bayrak direği dikilip saat kulesi yapılmasını önerdi. Zeybek, saat kulesinin her taraftan görünebilecek bir alana yapılması gerektiğini, Zafer Meydanı’nda olası bir saat kulesinin sadece karşıdan gözükebileceğini, Zafer Müzesi’nin çevresine müze ile bütünleşecek ayyıldızlı Türk Bayrağının dalgalanacağı bir bayrak direği dikilmesi konusunun değerlendirileceğini kaydetti. İYİ Partili Üye Ahmet Hastürk, hobi bahçeleri kura çekiminde yeterli kriterlere uymayan kişilere bahçe verildiği yönünde dedikodular olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu dedikoduların tamamen gerçek dışı olduğunu Noter huzurunda yapılan kura ile hobi bahçelerinin dağıtıldığını, ismini açıklamadığı AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından birinin kendisini telefonla arayıp hobi bahçesi istemesine rağmen Noter kurası dışında kimseye bahçe vermeyeceğini söylediğini anlattı. Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner’in kurada 500 küsuruncu sırada çıktığını kimsenin kimseyi töhmet altında bırakamayacağını sözlerine ekledi.
“KULAĞINDAN TUTUP ATMAZSAM ŞEREFSİZİM”
CHP’li Üye H. Hüsnü Taşer, Belediye otoparkında bulunan bazı araçların atıl olarak yattığından bahsedildiğini belirterek Mehmet Zeybek’e araçların durumunu sordu. Zeybek, Belediye otoparkında üç adet Amorok cip olduğunu bu araçları satarak Belediye hizmetlerinde kullanılacak farklı araçlar almak niyetinde olduklarını dile getirdi. Taşer, bir takım personelin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışıyor görünüp hiç işe gitmeyip, pazarcılık işleriyle uğraştığı yönünde iddialar olduğunu, muhalefet kanadında oldukları için bu konuların aktarıldığını, bu iddianın Belediye’yi töhmet altında bırakacağını kaydetti. Zeybek söz konusu iddayı şu sözlerle cevaplandırdı: “Eğer kulağınıza bir şey gelirse, bakın bizler burada Belediye Meclis Üyeleri olarak bir aileyiz. Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Üyeleriyiz. Kulağınıza gelen bir şey olursa, bilgi ve belge varsa, bu kardeşim bile olsa ki benim kardeşim yok. Kardeşim bile olsa eğer Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden maaş alıp başka işte iştigal ediyorsa eğer onu kulağından tutup atmazsam şerefsizim. Bu da şeref sözüdür.”
Zeybek, Park ve Bahçeler Müdürü Barış Dal’a iddia edilen durumun olup olmadığını sordu. Dal, böyle bir şikâyetin hiçbir zaman gelmediğini, bazı bölümlerde vardiyalı çalışma olduğunu, vardiyası biten çalışanın iş dışında ne işle uğraştığını bilemeyeceğini, bu durumun farklı algı oluşturabileceğini söyledi. Dal, iddia edilen şahsın isminin verilmesini gerekli inceleme ve araştırmanın yapılacağını sözlerine ekledi. Zeybek, iddia doğrultusunda ispalanan bir bilgi ve belge olması halinde gerekeni hemen yapacağını vurguladı.
“KURUL PROJESİ DEVLET DE YAPSA, ÖZEL SEKTÖR DE YAPSA DEĞİŞMEYECEK”
H. Hüsnü Taşer, Mısri Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretindeki gelişmeler hakkında bilgi istedi. Zeybek şunları kaydetti: “Kentsel dönüşümle alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanımız AKÜ ANS Atatürk Kongre Merkezi’nde mahalleli ve hak sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Meclis Toplantısı öncesi Mısri Mahallesi sakinleriyle biraradaydık. Bakan bey şu anki projenin Anıtlar Kurulunun onayından geçtiğini, bunun haricinde bir şey yapamayacaklarını belirtmiştir. Sayın Bakanımız en son verebilecekleri teklifleri sunup vatandaşı bilgilendirdi. Peşinden şunu söyledi, ‘30 Haziran 2021 tarihine kadar süre veriyoruz. Eğer birinci etapta ilk yapılacak yerde yüzde 51 oranda vatandaş istemezse projeyi onaylar biz bırakırız. Sizler bu projeyi istediğinize yaptırabilirsiniz. Bizim farklı bir imar planı yaptırma şansımız yok.’ dedi. Vatandaşa seçenek verdi. Toplantı öncesi biz vatandaşla da bunu konuştuk. En son gelinen nokta budur. Bakan bey net konuştu, toplantı öncesi yaklaşık 10 kişi yanımızdaydı. Aynı şeyi ben de onlara söyledim. Biz sizin yanınızdayız kardeşim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi