Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve lezzet adresi; Şehitoğlu Konağı

Bu haberin fotoğrafı yok
Kültür ve lezzet adresi; Şehitoğlu Konağı

105 yıllık Şehitoğlu Konağı’nda, yemek hizmetinin yanı sıra kültür hizmeti de veriliyor

Afyonkarahisar’ın tarihî güzellikleri, yavaş yavaş turizm merkezi haline geliyor. Bu güzelliklerden biri de 105 yıllık Şehitoğlu Konağı. Hüseyin Şehitoğlu’nun işlettiği Konak’ta yemek hizmetinin yanı sıra kültür hizmeti de veriliyor. Bu bağlamda Konak içinde Afyonkarahisar tarihi ile İstanbul Külliyatı’nın bulunacağı bir kütüphane de yer alacak.
Türk kent kültürünü yansıtan evlerden söz açılınca akıllara hemen Beypazarı ve Safranbolu evleri gelir. Bu 2 merkeze Afyonkarahisar’a eklenmesi de an meselesi. Afyonkarasihar’ın görkemli kalesi ile Hıdırlık arasında kalan tarihî sit alanında 100-150 yıllık evler, konaklar, hemen dikkat çekiyor. Bukonaklardan biri de Şehitoğlu Konağı. Şehitoğlu Konağı’nı işadamı Hüseyin Şehitoğlu işletiyor.
Şehitoğlu Butik Otel, 5 yıldızlı otel konforunu müşterilerine sunan, tarihi dokuya sadık kalmayı birinci öncelik olarak belirlemiş bir turistik tesis. Özellikle büyük 1902 yangını sonrasında Padişahın desteği ile ülkenin dört bir tarafından getirtilen mimarla kendi üsluplarına göre çok sayıda ve farklı konaklar inşa ederler. Bu konakların en önemli özelliği, gayrimüslim taş ve ağaç ustalarının mükemmel işçiliğinin detaylara yansımasıdır. Otelde kullanılan eşya, mobilya ve aksesuarların tamamının tarihi eser olması, konağı diğer butik otellerden farklı kılıyor. Örneğin 150 yıllık asansörlü avizeler, kapı kolları ve musluk başlıkları gibi detayları ile otel, adeta sizi zaman makinesinde yolculuğa çıkarıyor, yaşayan bir müzede tatil fırsatı sunuyor. Birçok eşya padişah 2. Abdülhamit’e ait.
105 yıllık tarihi Şehitoğlu Konağı, işadamı Hüseyin Şehitoğlu tarafından orijinaline sadık kalınarak ehil ustalar tarafından, mimarların gözetiminde ve son teknoloji ile restore edildi. Bölgenin tek ‘akıllı binası’ olan tarihi konağın odalarında PC televizyonlar, güvenlik ve yangın alarm sistemleri, kendi ısısını ayarlayan bina konsepti gibi en son yeniliklerle donatılmış.
Tarihi Konak, sadece mükemmel otel değil, aynı zamanda geleneksel Osmanlı mutfağını iyi bilen tecrübeli aşçı ekibiyle de iddialı. 200 çeşit Osmanlı mutfağı ve Afyon mutfağına ait menüyü hazırlama yeteneğine sahip aşçılar, aslına sadık kaldıkları geleneksel damak tatları ile misafirlerini bekliyor.
Sosyal sorumluluk kavramının önemini kavramış olan iş adamı Hüseyin Şehitoğlu, otelin kar amacı yanında tarihe ve topluma karşı da duyarlılığının göstergesi olarak bu işletmede ebru, hatt, ney kursları, orijinal yazma eserlerden oluşan bir kütüphane ve sanat sergilerinin de düzenleneceğini ifade ediyor. Bölgenin tarihi dokusunu termalle bütünleştirmeyi hedefleyen Şehitoğlu, Türkiye’nin ikinci büyük Mevlevihanesinin hemen Şehitoğlu Konağının karşısında olmasının kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğini de ifade ediyor ve müşterilerine, nezih ve konforlu tarih kokan bir ortamda nefis yemekleriyle, Türk musikisinin en güzel örnekleriyle dört dörtlük bir tatil fırsatı sunuyor.
Hüseyin Şehitoğlu, her şey dahil otellerin monoton ortamından kurtulup alternatif tatil arayanlar için Şehitoğlu Konağının eşsiz bir fırsat olduğunu söylüyor. Şehitoğlu, sakin, huzurlu, sessiz ve rahat bir tatil arayanları, geçmişe dokunmak isteyenleri, Afyonkarahisar’ın güzel havası ve misafirperverliği eşliğinde Şehitoğlu Konağına beklediklerini sözlerine ekliyor. >> Mustafa Ertürk’ün haberi…