Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve Sanat Ansiklopedisi hazırlanıyor

Kültür ve Sanat Ansiklopedisi hazırlanıyor
Kültür ve Sanat Ansiklopedisi hazırlanıyor

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi, Emirdağ Kent Konseyi, Afyonkarahisar Emirdağlılar Derneği ile Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Emirdağ Günü etkinlikleri, Halk Ozanı Fakı Edeer konseri ile sona erdi.
 Afyon Lisesi konferans salonunda düzenlenen konser büyük beğeni topladı. Gece, Emirdağ’ın yerel sanatçıları, Hamza Halaç ve Pınar Halaç’ın seslendirdiği türkülerle başladı. Daha sonra sahne alan Halk Ozanı Fakı Edeer güzel sesiyle geceye damga vurdu. Edeer, Emirdağ ve Afyonkarahisar yöresine ait seslendirdiği türküleriyle kimi zaman duygulu anlar yaşattı, kimi zamanda hareketli parçalarıyla konukları coşturdu.
Afyon Kocatepe Üniversitesi ile işbirliği halinde hazırlıkları süren yeni bir projeyi daha açıklayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Üniversitemizle çok güzel bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Ansiklopedisini yapıyoruz. 6 ciltten oluşacak. Çok da ciddi bir bütçeye sahip olacak. Burada Afyonumuzun tarihi ve kültürünün yanı sıra ninnileri, hikâyeleri, masalları, gelenekleri, türkülerimiz, şarkılarımız şiir ve destanlarımız altı cilt halinde çok güzel bir çalışma olacak. Bu çalışmaya ilaveten TRT arşivinde sanatçılarımız çok güzel Afyon Türkülerini okudu ancak, farklı makamlarda farklı saz ekipleriyle toplanmış cd’den oluşan eserler manzumesi var elimizde. Tek saz ekibinin çaldığı teke tek solistlerin olduğu koroların okuduğu çalışmayı da üniversitemizle başlatacağız. Burada tabii sadece Afyonumuzun merkezinin değil ilçelerimizi de  çalışmamızı hem Ansiklopedi de hem de yapacağımız Afyon türküleri cd’si de onları da buluşturacağız” diye konuştu.