Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve turizm atağı sürüyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf
Kültür ve turizm atağı sürüyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında Afyon Kocatepe Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hakan Yusuf Güner, ilimizde kültür ve turizm anlamında önemli adımlar atıldığının altını çizerken; “Afyonkarahisar’a kalıcı, etkin, verimli ve büyük bir çalışma kazandırmak adına toplandık. Biliyorsunuz bu toplantıları periyodik olarak Valiliğimiz, Belediye Başkanlığı ve Üniversitemizde yapmaktayız. Bu toplantımız da üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilmektedir. Ben toplantımızda ilimiz için önemli ve olumlu sonuçların çıkacağına inanıyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
EYLEM PLANLARI KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK
Geçtiğimiz sene yapılan Kültür ve Turizm Çalıştayı kapsamında belirlenen eylem planları ile ilgili olarak bilgi veren Vali Güner; “Söz konusu eylem planları kağıt üzerine kalmayacak. Tüm bu eylem planları realize edilerek, hayata geçirilecek, değişim fark edilebilecek derecede ölçülebilecek ve rapor haline getirilerek, örnek bir çalışma olacağı kanıtlanacaktır” diye konuştu. .
308 YERDE RESTORASYON YAPILIYOR
AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Grv. Semih Açıkgözoğlu, Belediye Başkanı Yardımcısı Ayfer Örten, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Başkomutan Tarihi Milli Parklar Müdürü Vedat Yayın, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer tarafından eylem planı kapsamında belirlenen ve söz konusu kurumlara görev olarak verilen konular ve bu konularla ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi.
Toplantının sonunda konuşan Vali Güner; “Sokak sağlıklaştırılması konusunda hatırı sayılır gelişmeler yaşandı. Afyonkarahisar Merkez Kentsel Sit Alanı İçerisindeki Sokak Sağlıklaştırılması projesi kapsamında toplamda 308 yerde restorasyon çalışması tamamlanınca çok daha iyi sonuçlar alacağız. Bu çalışmada Belediyemizin katkısı büyüktür. Bizlerde Valilik olarak bu çalışmaya desteğimizi sağlayacağız. Belirlenen bu bölgeyi adeta yaşayan bir mekan haline getireceğiz. Böylelikle insanların turizme yönelik bakış açıları çok daha olumlu hale gelecektir. Bu ve bunun gibi konularda katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki toplantı 1 Haziran 2016 tarihinde Belediyemizin ev sahipliğinde yapılacaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti