Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve Turizm Bakanlığı 122 Personel Alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, 122 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bu personellerden 3’ünün Aydın’dan seçileceği belirtildi. İşte detaylar ve başvuru şartları.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer alan ilana göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü toplamda 122 sözleşmeli personeli istihdam edecek. Başvurular, e-Devlet üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresinden yapılabilecek. Son başvuru tarihi ise 9 Haziran olarak açıklandı.

AYDIN’DA 3 PERSONEL ALINACAK

Yayımlanan ilanda Aydın’da alınacak personellerin detayları şu şekilde:

1 İnşaat Mühendisi: Mühendislik fakültelerinin İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak. 2022 yılı KPSS sınavından (P3) puan türünden en az 70 puan almak.
1 Büro Personeli: Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak. 2022 yılı KPSS sınavından (P3) puan türünden en az 70 puan almak.
1 Şoför: Ortaöğretim (Lise ve dengi okul) mezunu olmak, 2022 yılı KPSS sınavından (P94) puan türünden en az 60 puan almak. Son başvuru tarihi itibarıyla en az 5 yıllık B sınıfı veya üzeri sürücü belgesine sahip olmak, geçerlilik süresi dolmamış psikoteknik belgesine sahip olmak, SRC2 sürücü belgesine sahip olmak, vardiyalı sistemde çalışmaya ve şehirlerarası seyahate engel durumu olmamak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR
Başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

İnşaat Mühendisi Kadrosu İçin: İnşaat Mühendisliği lisans mezunu olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı kurumlarından mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almak.
Büro Personeli Kadrosu İçin: İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakültelerinden mezun olmak veya denkliği kabul edilen yurt dışı kurumlarından mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almak.
Şoför Kadrosu İçin: Ortaöğretim mezunu olmak. KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almak. En az 5 yıllık B sınıfı veya üzeri sürücü belgesine sahip olmak. Geçerlilik süresi dolmamış psikoteknik belgesine ve SRC2 sürücü belgesine sahip olmak. Vardiyalı sistemde çalışmaya ve şehirlerarası seyahate engel durumu olmamak.
Başvurular, e-Devlet üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresinden yapılabilir. Son başvuru tarihi 9 Haziran 2024’tür.