Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültüre önem veren firma: Pekdemir

Pekdemir Şirketler Grubu, Denizli’den
Kültüre önem veren firma: Pekdemir

Pekdemir Şirketler Grubu, Denizli’den çıktığı yolda Ege Bölgesi’ne yayılarak büyümesini sürdürüyor. Pekdemir’in dikkat çekici bir özelliği ise, açtığı alışveriş merkezleri ve süpermarketlerde kitap reyonunun bulunması. Pekdemir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Can Pekdemir, “Biz Pekdemir Ailesi olarak okumanın önemini biliyoruz. Eskiden okur-yazarlık denilir geçilirdi; okumaktan kasıt sadece gazetenin başlıklarına bakmaktı. Şimdi ise gençler okuyor, araştırıyor. Biz de gençlerin bu yaklaşımından hareket ederek hemen hemen tüm mağazalarımızda güncel ve dikkat çekici kitaplara yer verilen bir kitap reyonu kuruyoruz” dedi.
DENİZLİ’DE KİTAP
FUARI DÜZENLENDİ
Pekdemir Şirketler Grubu’nun kültürel faaliyetler yürüttüğünü belirten Can Pekdemir, “Denizli’deki Kınıklı Alışveriş Merkezimiz’de 2015’in 18 Aralık’ında Kitap Fuarı düzenledik. Bu Fuar, 3 Ocak 2016’ya kadar sürdü. Amacımız, kitap okuma alışkanlığını geliştirmekti. Bununla birlikte, bir Pekdemir klasiği hâline gelen Bakış dergimizi de yayınlıyoruz. Bakış’ta hem sektöre, hem de genel kültüre yönelik araştırmalar, incelemeler yayınlıyoruz” diye konuştu.
YUMURTA ÜRETİMİNDEN ALIŞVERİŞ
MERKEZİNE
Firma hakkında da bilgi veren Can Pekdemir, şu ifadeleri kullandı:
“Pekdemir Çiftliği, Pekdemir ailesinin soyadından gelen bir markamız ve ünvanımızdır. Bu marka ve unvanımız, Pekdemir ailesinin ait olduğu, Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Alaattin Kasabası’nda doğmuştur. Pekdemir soyadı, Emiroğlu, Hasan Oğlu, Hacı Halil Pekdemir’e soyadı kanununun uygulanması sırasında konulmuştur. 1973 yılında başta Hasan Hüseyin Pekdemir olmak üzere aile meclisimiz yumurta üretmek için tavuk çiftliği kurmaya karar verdiler. Bugünkü Pekdemir Çiftliği ismi de buradan gelmektedir.1974 yılında 1200 kapasiteli kümes yaparak tavuk çiftliğini kurduk. 1978 yılında Denizli’de yumurtalarımızı satabileceğimiz bir dükkanımız olsun diyerek halen faaliyette bulunan İstiklal Caddesi’ndeki ilk mağazamızı açtık. Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda peynir, yoğurt, tereyağı vb. şarküteri ürünlerini de satmaya başladık. Böylelikle ürün portföyümüz sürekli artarak zenginleşti.” >> Murat ARSIYO’un Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti