Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulüpler için yapılan toplantıya kulüpler katılmadı

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve taban birliklerinin destek verdiği toplantıya katılması gereken kulüplerden çok az katılım gerçekleşti

2019-2020 futbol sezonunda Afyonkarahisar amatör liglerinde mücadele edecek kulüpler ile futbolun paydaşlarını bir araya getirmek amacı ile yapılan toplantıya kulüplerden çok aç katılım gerçekleşti. Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İl Temsilcisi Nadir Güzbey, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Temur, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Keser, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Afif Yavaş ve az sayıda kulüp yöneticisi katıldı.
“BİZLER ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, “Burada futbolun paydaşı olan taban birliklerimiz ile kulüplerimiz ve sporcularımızı bir araya getirerek 2019-2020 sezonunun sağlıklı, güvenli bir şekilde tamamlanması noktasında neler yapılabileceği konusunda sorunların tartışılmasını ve çözümlerin üretilmesini amaçlamıştık. Ancak görüyoruz ki taban birliklerinin temsilcileri toplantıya iştirak ederken kulüplerimiz ve sporcularımızın iştirak etmemesi üzüntü verici. Afyonkarahisar’da futbolun gelişmesi adına taban birlikleri olarak bizler üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kulüplerimizin de sorumluluk almasını arzu ediyoruz” dedi.
“İLÇELERİMİZE DE GİDEREK KULÜPLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEYE HAZIRIZ”
2019-2020 sezonunda müsabakaların sorunsuz tamamlanması için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, “Bu yıl bilindiği üzere oyun kurallarında değişiklikler yapıldı. Toplantı öncesinde oyun kurallarındaki değişiklikler ile ilgili sunum hazırlamış ve bu sunumu kulüplerimiz ile oyuncularımızla paylaşmayı planlamıştık. Maalesef kulüplerimizden ve sporcularımızdan yeterli katılım yok. İlginin azlığı bizi üzse de taleplerin gelmesi durumunda ilçelerimize de giderek kulüplerimizi bilgilendirmeye hazırız. Amacımız tartışmalar ve olaylardan uzak, sağlıklı bir sezon geçirmek” ifadesine yer verdi.
“ÜZERİMİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ HİZMETİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar’ın spor şehri olması ve sporun her alanında gelişmesi adına il müdürlüğü olarak ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli, “Ülkemizin spor kültürü var ve bu kültürün tüm spor dallarına yayılması bizim öncelikli görevimiz. Burada amatör futbolun gelişmesi ve eksikliklerin giderilmesi için bir aradayız. Amatör kulüpler bizim için çok değerli çünkü sporun ve sporcunun oluşumu amatör ligler ve kulüplerden geçiyor. Bu nedenle amatör kulüpler bizim için çok daha kıymetli. İl Müdürlüğü olarak biz üzerimize düşen her türlü hizmeti yapmaya ve kulüplerimize katkı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
HERKES BURADA, KULÜPLER YOK
Kulüplerin ve sporcuların toplantıya ilgi göstermemesini eleştiren Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İl Temsilcisi Nadir Güzbey, “Yeni oyun kurallarının anlatılması için İl Hakem Kurulu güzel bir slayt hazırlamış. TÜFAD yeni kurallar ile ilgili bilgilendirme yapmak için burada. Genç hakemlerimiz burada, Futbol İl Temsilcisi burada ama asıl burada olması gereken kulüpler ve oyuncular yok. Bu durum kulüplerin sorumluluklarını ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Afyonkarahisar’da sporun gelişmesi adına bugüne kadar katkı veren ve bundan sonra da vermeye devam edecek olan spor medyası olarak ilgisizliği eleştireceğiz. Sporun her paydaşının kendine düşen görevleri var. Bugün burada tüm paydaşlar bir arada olmalıydı. Sorumluluk alınmadığında sorun olarak karşımıza çıkıyor. İnşallah 2019-2020 sezonu sorunlardan uzak bir sezon olur.” diye konuştu.
Futbol İl Temsilciliği görevine yeni atanan Mehmet Temur, paydaşlarına kendisini tanıttı. Temur, ayrıca kazasız, belasız bir sezon diledi.
Saha Komiserleri Dernek Başkanı Arif Yavaş ise üzerlerine düşeni sezon içinde yaptıklarını vurgulayarak, yine çalışmalarını içtenlikle yapacaklarını aktardı.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Keser ise sezonda takımların antrenör zorunluluğu hakkında bilgi verdi. Antrenör sözleşmesi olmayan kulüplerin hakemler tarafından tespit edileceğini ve gerekli kişilere bildirileceğini belirten Başkan Keser, kulüplerin bu sezon daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.
Kısa süren toplantının sonunda ise ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, paydaşları çaya davet ederek manidar bir şekilde sitem etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti