Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kumartaşlı: Durdurun artık bu kanı

Bu haberin fotoğrafı yok
Kumartaşlı: Durdurun artık bu kanı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan vatan haini bölücülerin sürekli güvenlik güçlerine saldırdığını belirterek, ülkeyi yöneten siyasilerin geçmişten öç alma peşinde olduklarını savundu

Kumartaşlı, “Siyasiler geçmişi yargılamanın öç almanın derdine düşmüş. Komutanları yargılamanın verdiği hazla gün geçirirken ülkenin öbür tarafında güney doğusunda vatan evlatları canlarını vermekte ve Şehit olmaktadırlar. Bu nasıl bir adalet, nasıl bir anlayış anlamış değiliz.” dedi.
Kumartaşlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin Birliğini Bütünlüğünü bozmaya çalışan Vatan haini bölücüler Eğitim yerlerine Askerimize, Polisimize, İnşaatlarımıza pervasızca saldırıyor. Aynı gün içersinde onlarca diyebileceğimiz eş zamanlı saldırı planlıyor ve bir kısmını uygulayabiliyor. Şehitler veriyoruz, Gaziler veriyoruz, ailelere ateş düşüyor. Bizler Şehit Aileleri ve Gaziler olarak acı çekiyoruz ama ne hikmetse vatandaşlarımızdan bir tepki yok. Televizyonlar normal yayın akışına devam ediyor. Siyasilerden tokat gibi bir açıklama gelmiyor, hal böyle olunca Bölücü hainlerin cesareti artıyor. Kendilerinde güç bulduklarını zannederek bu sessizlikten yararlanarak, amaçlarını hedeflerini daha da ileriye götürerek, bölünmeden ayrı bir devletten bahsediyorlar. Siyasiler geçmişi yargılamanın öç almanın derdine düşmüş komutanları yargılamanın verdiği hazla gün geçirirken ülkenin öbür tarafında güney doğusunda vatan evlatları canlarını vermekte Şehit olmaktadırlar nasıl bir adalet, nasıl bir anlayış anlamış değiliz.”
Yinede yüce Türk adaletine inandıklarını ve güvendiklerini belirten Kumartaşlı, “Ülkeyi yöneten beyler, siyasiler, silkelenin kendinize gelin. Durdurun artık bu kanı. Biz sizlerin hesaplarınıza kurban gitmek istemiyoruz.” dedi. (Kocatepe)

Sivil Şehitlik ve Sivil Gazilik tartışması sürüyor

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Sivil Şehitlik’ ve ‘Sivil Gazilik’ kavramlarının söz konusu olmadığını açıklamalarına rağmen bazı gazete ve haber sitelerin ısrarla bunu gündeme getirmesini şiddetle kınadı

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kumartaşlı; “Neticede terör mağdurlarına Devlet olmanın gereği yapılması gereken ne varsa yapılmalı, o insanların mağduriyetleri giderilmelidir. Bu konuda zaten bir tereddüt bulunmamaktadır. Bakanlıkça yapılan basın duyurusu da bu yöndeydi ve sevindiriciydi. Ne var ki, son zamanlarda basında yer alan bazı haberlerde halen ‘Sivil Şehitlik’ ve ‘Sivil Gazilik’ kavramlarına vurgu yapılması ciddi bir bilgi karışıklığının olduğunu gösteriyor. Hatta yapılan haberlerde yapılması planlanan yasanın da ‘Sivil Şehitlik Yasası’ olarak adlandırılması bu durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. ‘En genç Gazi O Olacak’, ‘Türkiye’nin en genç Gazisi bu kız’, ‘Sivil Gaziye Maaş Geliyor’ başlıklı basında son günlerde yer alan haberler halen bu olmayan kavram üzerine bina ediliyor. Artık ‘Sivil Şehitlik’ ve ‘Sivil Gazilik’ gibi Şehit aileleri ve Gazilerin her gördüklerinde yüreklerini dağlayan kavramların söz konusu olmadığının Türkiye çapında yayın yapan kanallarda halka iletilmesi ve bu karışıklığa bir son verilmesi gerekmektedir. Terör mağduru olan kardeşlerimiz için ne gerekiyorsa yapılmalı. Neticede onlar da canlarını terör belası yüzünden vermiş insanlar. Fakat dünyanın hiçbir yerinde uygulama örneği olmayan farklı kavramlar oluşturulmasının da bir anlamı bulunmamaktadır.”
Kumartaşlı, basın kuruluşlarının artık bu tür haberlere son vermelerini ve ‘Terör Mağduru’ ifadesini kullanmalarını rica etti. (Kocatepe)