Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kumartaşlı: Özel Şeref Kutlamaları iptal edildi

Kumartaşlı: Özel Şeref Kutlamaları iptal edildi
Kumartaşlı: Özel Şeref Kutlamaları iptal edildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “26 Ağustos Özel Şeref Kutlamaları”nın derneğin genel merkezi tarafından iptal edildiğini söyledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı yaptığı açıklamada, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nin 1915 yılında dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın talimatıyla, Çanakkale’den ve diğer cephelerden gelen yaralı gazilere yardım etmek için 26 Ağustos’ta kurulduğunu hatırlattı.
1983’te çıkan 2847 sayılı kanunla derneğin askeri kökenli 4 dernekten biri olduğunu belirten Kumartaşlı, “Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzu başlatarak bu cennet vatanı düşmanlardan kurtarmayı başarmış ve cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Bugün aynı 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruzun 30 Ağustos 1922’de Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanması ve 26 Ağustos derneğimizin kuruluş ve özel şeref günüdür. Bugünün önemi Türk Milleti için çok büyüktür” dedi.
Türkiye’de bir başka derneğe verilmeyen Özel Şeref Kutlamaları’nın yalnızca Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne verildiğini aktaran Başkan Kumartaşlı, “Bu yüzden mutluyuz ve gururluyuz. Ancak; son zamanlarda artan terör saldırıları nedeniyle bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan şehitlerimiz dolayısıyla bu sene 26 Ağustos Özel Şeref Kutlamaları derneğimizin genel merkezi tarafından iptal edilmiştir. Bizler; bağımsızlığımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın ilelebet dalgalanması, Cumhuriyetimizin bekası için canımız ve kanımız uğruna görevlerimizi yerine getirerek şehitler verdik gazi olduk. Bu topraklar binlerce yıldan beri süre gelen Türk topraklarıdır. Bedeli kanla ödenmiştir. Bu toprakları bölme hayali kuranlar, her şeyden önce bu bedeli ödeyeceklerdir” diye konuştu.
İDAM KARARI ÇIKARILSIN
Kumartaşlı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak; terörist başı, eli kanlı bebek katili olan İmralı canisinin idam edilmesini terör örgütü üyeleri hakkında 24 saat içinde idam kararı çıkmasını ve idamla yargılanmaları için TBMM’de terör örgütünün ağzıyla konuşan milletvekilleri hariç tüm siyasi partilerin milletvekillerinin taşın altına elini sokarak ettikleri yemine sadakatle terörün bitirilmesine yönelik her türlü adımı atmalarını beklemekteyiz. Bölücü terör örgütü PKK’nın bitirilmesine yönelik her türlü operasyonların azim ve kararlılıkla sonuna kadar bedeli ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz. Temsil ettiğimiz şehit aileleri ve gaziler olarak ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların, yapılan hain planların boşa çıkacağını Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı güçlerimiz marifetiyle yürüttüğü bu onurlu mücadelenin terör örgütünün bitirilmesiyle sonuçlanacağından eminiz ve güvenimiz tamdır. Tüm terör örgütleri el birliği içinde birleşip saldırsalar dahi vatanını korumak için tüm varlığını tarih boyunca ortaya koyan bu milletimizi korku ve kararsızlık içinde göremeyeceklerdir. Üzülerek kutlayamadığımız 26 Ağustos Özel Şeref Gününde; Başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle saygıyla anarken hayattaki gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler dileriz. Şehit aileleri ve gaziler olarak ülkemiz için fedakârlık yapmaya her zaman hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. En son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelenin bedeli ne olursa olsun yapılması gerektiğini içimiz kanda ağlasa şehit de versek yapılması gerektiğine inanmaktayız.” (Kocatepe Haber Merkezi)