Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kumartaşlı: Şehit aileleri acele etmemeli

Kumartaşlı: Şehit aileleri acele etmemeli
Kumartaşlı: Şehit aileleri acele etmemeli

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Şehit Ailelerini uzun süredir beklediği 2. iş hakkını sağlayan kanun çıktı, ancak daha yönetmelik hazırlanmadı. Şehit aileleri bu konuda çok acele etmemeli bizler kendilerine bilgi sağlayacağız” dedi

İsmail Kumartaşlı konuyla ilgi yaptığı basın açıklamasında, dernek üyelerinin sürekli kendileriyle irtibat halinde olmalarını istedi. Yapılan konun değişikliği ile haklarını aldıklarını ifade eden Kumartaşlı, “Camiamızda önce başvurursam, önce yerleştirilirim, sıra bize gelmez gibi bir düşünce hakim. İşte bu oluşan yanlış kanının giderilmesi ve üyelerimizin yorulmamaları erken bir bekleyiş içersine girmemeleri için Dernek olarak kısa mesaj sistemi ile üyelerine bilgi mesajı gönderdik” diye konuştu.
Yaptıkları araştırma sonucunda İçişleri Bakanlığı ne şartlar altında personel alımı yapılacağı hakkında Milli Savunma Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından görüş istediklerini belirten Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu görüşlerden sonra bir yönetmelik yayımlayacaklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Yani Şehit yakınlarımız bu gün iş başvurusu için Valilik veya Kaymakamlıklara gittiklerinde kendilerinde evrakları teslim alınacak. Yönetmelik yayımlanana kadar çekmecede bekletilecektir. Dolayısı ile eli öpülesi Şehit Anne Babalarımız ve değerli Şehit yakınları boş bir umutla; ha şimdi işe gireceğiz, ha yarın işe gireceğiz diye umutlanacaktır. Bu yanlışa düşmeyelim.” (Kocatepe)