Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kumartaşlı’dan sert açıklama

Türkiye Harp Malulü Gaziler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı dün dernekte düzenlediği basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu.
“ŞEHİT BABALARI HÜKÜMET PARTİSİNİ İSTEDİ”
Son zamanlarda yapılan bir takım uygulamalara karşı basın açıklaması yapma zorunluluğu hissettiğini söyleyen Kumartaşlı, “Öncelikle derneğimize karşı sonrada şahsıma uygulanan mobing derecesine varan bazı uygulamalardan bahsedeceğim. Böyle bir açıklama yapmaktan da son derece utanç duyduğumu bildiriyorum. Ben Türkiye Harp, Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı, Devlet öğünç madalyası sahibi 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunundan hak alan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti gazisiyim. Geçtiğimiz yerel seçimlerde camiamıza daha iyi hizmet verebilmek, daha etkin olabilmek amacı ile yönetimimizle beraber bir karar aldık. Oturduk şehit babalarımızla, şehit annelerimizle bir karar aldık ve dedi ki; ‘Biz artık yaklaşık 11 yıldır bu memlekete hizmet veriyoruz. Bizim adımız, ünümüz artık ilinde dışına çıktı. İl dışından dahi bizden fikir isteyen veya bizim çalışmalarımızı takdir eden birçok kişi olduğunu bildiğimiz için daha etkin hizmet verelim amacıyla biz İl Genel Meclisi üyesi olalım kararını aldık. Elleri öpülesi şehit babalarımız dediler ki, ‘Hükümet olsun çünkü iş görülecek, güç orada’ Bizde peki dedik. Şehit babalarımız ve gazilerimizle beraber dernek yönetimiyle beraber biz meclisin yolunu tuttuk.” dedi.
“EVİME HARAM PARA GÖTÜRMÜYORUM”
Aldıkları karar doğrultusunda AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’yı ziyaret ettiklerini belirten Kumartaşlı, “Ziyarette şehit babamız Mustafa Çınar ‘Sayın vekilim bizim camiamızın temsilcisi olarak malul gazi İsmail Kumartaşlı’yı İl Genel Meclisinde temsilci olarak görmek istiyoruz’ dedi. Sayın Vekilimiz Dernek Başkanı, gazi, Orman İşletme Müdürlüğünde işçi olduğumuz Valinin karşısına çıktığında ne sıfatla çıkacağımı sordu. Bir gazi ağabeyimiz ‘Seçme seçilme hakkının elimizden alınamayacağını’ söyledi. Sayın Özkaya, ‘Anayasal olarak kanunen herhangi bir şey yok. Ama kendi parti içimizde böyle bir iç kural var’ cevabını verdi. Kendisi bize yine de İl Başkanı ile görüşeceğini söyleyip bizi kibarca gönderdi. AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’i de aynı konu için ziyaret ettik. ‘Efendim böyle bir düşüncemiz var. Sizden icazet istemeye geldik’ ifademe karşı kendisi ‘Estağfurallah kardeşim ne icazeti’ dedi. İbrahim Bey ‘Bizim belirleyeceğimiz kişiler var yazamayız İsmail artı sen dedi benden izin alma Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’ndan izin al Orman İşletme Müdürlüğüne işçi olarak seni o aldı. Hani işe gitmeden maaş alıyorsun. Ondan izin alman daha uygun olur’ dedi. Kendisine İl Başkanlığı yapmış bir kişi olduğunu hatırlatarak, Orman İşletme Müdürlüğüne 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek birinci maddesinden gazilik hakkımı kullanarak girdiğimi, bana Orman İşletme Müdürlüğünün tesadüfen çıktığını anlattım. On yılı aşkın zamandır İşletme de işçi kadrosunda çalıştığımdan söz ettim. 112 Acil Çağrı Merkezinde, 24 saat çalışıp nöbetimi tutup, 72 saat istirahat ediyorum. Yani ben evime haram para götürmüyorum. Ben terör gazisiyim görevimi de yapıyorum maaşımı da helalinden kazanıyorum. Vekilimiz bu sözlerim üzerine, ‘Ha öyle miydi bilmiyordum’ dedi.” diye konuştu.
“EN SON İL BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜLDÜ”
Milletvekili Yurdunuseven’e istemeleri halinde şehit aileleri ve gaziler camiasından imza getirebileceklerini de söylediğini aktaran Kumartaşlı, “İnşallah, maşallah diyerek bizi yolladılar. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen Beyefendiden üç kere randevu istedim. Yoğunluktan görüşemedik, telefonda düşüncemi söyleyip uygun görürlerse başvuracağımı anlattım. Sayın Sezen, ‘Sayın Başkanım onur duyarım, gurur duyarım. Ama listem çok kalabalık yazamam yazamazsam da küsmece darılmaca olmasın’ dedi. Bende ‘Sayın Başkanım ben bu memlekete malul gazi olduktan sonra fahri olarak, Dernek Başkanı olarak 10 yıldır hizmet ediyorum bunun karşılığında ben İGM üyesi olacağım diye mi çıktım. Canın sağ olsun ne küsmesi darılması’ dedim. Yönetimimiz bu cevabı alınca ben AK Parti sayfasını kapattım.” şeklinde konuştu.
“GİZLİ KAPAKLI BİRŞEY YAPMADIM”
İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’la gönül bağı olduğunu belirten Kumartaşlı şu ifadeleri kullandı:
“Bizim Mahmut Koçak beyefendi ile gönül bağımız var. Biz yıllardır yaklaşık 8 yıldır Güneydoğuda gitmediğimiz, kalmadığımız şehit ailesi ve korucu kalmadı. Durumu kendisine anlattım dedi ki; ‘Arkadaşlar yanlış yapmışlar. Senin gibi camiada bir temsilcisi kendisi gelmiş kabul etmemişler. Ama sende yanlış yapmışsın. Çünkü gitmemen lazımdı’ diye değerlendirdi. Bir gün sonra gece yarısı İGM Üyeliği için başvuru şartlarını içeren bir mesaj gönderdi. Tüm samimiyetimle söylüyorum ben İyi Parti İl Başkanlığının nerede olduğunu bilmiyordum. Ambaryolunda olduğunu sorup öğrendim. Gittiğimde İl Başkanı Mehmet İnkaya bana sarıldı kucakladı. ‘Biz camiaya şehit aileleri ve gazilere saygımızdan dolayı temsilci olarak seni yazmayı düşündük’ dedi. Mahmut Bey beni aradı ‘İGM Üye adayı 2. sıradan Afyon merkezde seni yazdık hayırlı olsun’ dedi. Benim İyi Partililiğim, siyasi partililiğim bu kadar. Mahmut beyle görüşüyoruz bürosuna gidip geliyorum. Mert bir yapım var. Burhanettin Çoban’la 10 yıllık hukuka istinaden büroya gitmeden ‘Sayın Başkanım ben Mahmut Beyin yanına gittim diyorum, bürosuna gittim diyorum, haberiniz olsun’ diyorum. Bu süreçte gizli kapaklı hiçbir şey yapmadım.”
“SİYASETİN KİRLİLİĞİNİ GÖRDÜM”
Geçmişte her programda Milletvekili Ali Özkaya’nın “İsmail kardeşimizdir, her ile bir İsmail lazım” sözlerini sarf ettiğini belirten Kumartaşlı, “Ali Özkaya birden ters döndü, sonrada bütün milletvekillerimiz. Ayrıca cephe alma durumları da oldu. Dernek Başkanı olarak seçim sürecinde hiçbir siyasi partinin çalışmasına katılmadım. Sadece bir iki kere köylere gittim. O da akşamları arkadaşların yanına katıldım. Onun dışında siyasi çalışmalara katılmadım. Kimsede gönül koymadı. Ama seçim sürecinde ben terör gazisi, kucağında şehit vermiş, 309 tane şehit ailesi, gazinin temsilcisi İsmail Kumartaşlı HDP’li oldum. Afyonkarahisar’ın yerel basını beni HDP logosuyla aynı karikatüre koydu. Gene sesimi çıkarmadım sessiz kaldım. Çünkü 309 tane şehit ailesi ve gaziyi üzeceğimi biliyorum bunları anlatırsam insanlar ağlayacaklar biliyorum. Seçimler bitti 50-60 oyla biz İGM üyesi olamadık. Yönetimim ve eşim burada. İyi ki İGM Üyesi olamamışım. Çünkü bu iş bize göre değil. Mesaisi anlamında, vakit yetiştiremiyoruz iyi ki de olmamışım. Çünkü siyasetin içindeki kirliliği gördüm. 1 Nisan sabahı bu olay benim için bitmiştir. Siyasi hayatımda başlamadan bitmiştir.” ifadelerini kullandı.
“DERNEĞE SORUŞTURMA AÇILDI”
“1 Nisan’dan sonra gördük ki olaylar iyice artmaya başladı. Hem de mobing derecesinde İsmail Kumartaşılı’yı bitireceklermiş, İsmail Kumartaşlı’yı Dernek Başkanlığından alacaklarmış” diyen Kumartaşlı şöyle konuştu:
“İsmail Kumartaşlı’nın arkasından ilimizin en önemli bürokratları, siyasileri şehit babamıza diyorlar ki ‘Git derneğe üye ol İsmail Kumartaşlı’yı indirelim. Seni Başkan yapalım’ etmeyin, İsmail Kumartaşlı 11 yıldır bu derneğe kendinden ailesinden ödün vererek ve hiçbir huzur hakkı almadan hizmet ediyor el insaf. Hani ne oldu her şehit cenazesinde bizim elimiz ayağımız diyen adamlar. Ne oldu? Beni şehit cenazesine almamaları için talimat verdiler, derneğe soruşturma açtılar. Dinar Okçular Köyünden şehit babam geldi. Belediyeden her gün 5 kişilik yemek alıyoruz, kendimiz yemiyoruz gelen şehit babamıza veya gazimize ikram edelim hadi buyurun ağzımız tatlansın diye. Öğlen saatinde yemek veriyorduk onu kestiler. Afyonkarahisar’da beni cezalandıracağız diye şehit ailelerini cezalandırıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın İç İşleri Bakanım Süleyman Soylu, Sayın Cumhurbaşkanım doluyuz size şikâyet ediyorum. Sonra Afyonkarahisar şehit ailelerine şikâyet ediyorum ve Afyonkarahisar halkına şikayet ediyorum. Dürüst değilsiniz siz, size oy verenler iyi, size oy vermeyenler HDP’li, PKK’lı.”
“AFYON’DA TOPLUMDA KARŞILIĞIM VAR”
“Buyurun İsmail Kumartaşlı’yı bitirecekseniz öldürün buradayım. PKK’nın yapamadığı işi gelin yapın buradayım” sözleriyle tepki gösteren Kumartaşlı şöyle konuştu:
“Sayın Vekillerim, Sayın Valim. Hani gönderiyorsunuz ya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürünü bir basın açıklaması yaptığım zaman. O da hemen Bakan Yardımcısına götürüp yetiştiriyor. Bir tane omurgasız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili var ya her açıklamasında İl Müdürü olarak açıklama yapıyor. Sırf koltuk derdine ahımızı aldınız. Benim Afyonkarahisar’da toplumda karşılığım var. Yerel seçimlerde 54 dört bin oyumuz var. Ben Belediye Başkan adayı değildim ki bu düşmanlık niye? Bana randevu vermeyen, benim yanıma gelmesin diyenler ertesi gün bir bakıyorum Mahmut Koçak’la yan yana sarmaş dolaş. Seçimden itiraz süreci bittikten sonra Dernek Başkanı olarak Afyonkarahisar Belediye Başkanımızdan randevu istedim. Yaklaşık 5 aydır bana randevu verilmedi. Sayın Başkanımız Mehmet Zeybek halkı basın açıklamalarıyla kandırıyor. Halka yalan söylüyor. Gönül Belediyeciliği diyerek gönüllere gireceğiz herkesin Başkanı olacağız dediler. Oysa siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti gazisine küsüyorsunuz. Sayın Başkanım şahsınıza kötü sözüm yok. Seçim sürecinde herhangi bir yanlışım yok.”
“CUMHURBAŞKANIMIZ AFYON’A BİRİLERİNİ GÖNDERSİN”
Devlet Öğünç Madalya törenine çağrılmadığını, 15 Temmuz Gazileri ziyaretlerine davet edilmediğini aktaran Kumartaşlı, “Şehit cenazelerine zaten katılmamamız talimatı verildi. Protokolde oturmamız istenmiyor. Neden böyle oldu diye sorunca. ‘Vali Beyin talimatıdır’ deniliyor. Beni, Türkiye Cumhuriyeti Gazisi İsmail Kumartaşlı’yı bitireceklermiş. Devletin ve siyasilerin hepsi Afyonkarahisar’da birleşmişler beni yıkacaklarmış. Hiçbirinden ekmeğim suyum gelmiyor. Bir şey istemedim, siz bana gölge etmeyin yeterli. Sayın Cumhurbaşkanım siz devletimizin başısınız. Tabi siz bunları yerelde neler olduğunu bilmiyorsunuz. Ama size buradan şikâyet ediyorum. Birilerini gönderinde dinleyin bizi. Beni, şehit babalarımızı, şehit annelerimizi, gazilerimizi dinleyin. Eğer bir hatamız varsa boynumuz kıldan incedir.” dedi.
“AFYON’DA KIZGIN DEMİRLERİ SOĞUTMUYORLAR”
Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hüseyin Sezen’e teşekkür eden Kumartaşlı sözlerine şöyle devam etti:
“Ben hasbel kader AK Parti’den İGM Üyesi seçilseydim, bu derneğin kapısından içeriye giremezdim. Çünkü bir tane şehit babam bana neden dediği zaman buradaki şehit ve gazilerin resimlerine bakamadım. Seçim sürecinde Abdullah Öcalan’ın mektubu okundu 74 tane şehidin kanı parmaklarında olan Osman Öcalan TRT’ye çıktı. Allah’ım harbiden bir şerde bin hayır varmış. İyi ki de AK Parti’den İGM Üyesi seçilmemişim. Belki bu basın açıklamasından sonra FETÖ’cü diyeceksiniz, hain diyeceksiniz. Bilmem içeri alacaksınız, alın içeri yatarım. Sıkıntı yok derim ki, devletin bir sefere görev emri vermiş paşa paşa girdim çıktım yattım. Ama kalbim rahat. Tekrar söylüyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada Afyonkarahisar’da olan olayları lütfen incelemek üzere birilerini göndersin. Cumhurbaşkanımız, ‘Kızgın demiri soğutun gönüllere girin’ dediniz ya, işte o Afyonkarahisar’da olmuyor. Kızgın demirleri soğutmuyorlar, gönüllere girmiyorlar.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti