Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuraklığa karşı yedek içme suyu hattı

Kuraklığa karşı yedek içme suyu hattı
Kuraklığa karşı yedek içme suyu hattı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağan toplantısı önceki gün akşam Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda yapıldı.
OKYAR’IN YERİNE ERTÜRK SEÇİLDİ
Toplantı geçmiş toplantıya ait tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edilmesiyle devam etti. Kadir Okyar’dan boşalan kâtip üyeliği ile Daimi Encümen Üyeliklerine gizli oyla üye seçimi yapıldı. Meclis Divanı oybirliği ile tasnif heyeti olarak kabul edilirken her iki üyeliğe AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ferda Ertürk seçildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nce 2018 mali yılı içerisinde en fazla 5 ay 29 gün çalıştırılmak üzere memur norm kadro standardı toplamının yüzde 20’si olan 138 geçici iş pozisyonu için Belediye Meclisimizce vize alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi.
GASTRONOMİ YARIŞMASINA BELEDİYE KATKI VERECEK
İlin kültürel ve sosyal tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Afyonkarahisar Uluslar arası Gastronomi ve Turizm Festivali kapsamında 2. Ulusal Afyonkarahisar Kat Hizmetleri yarışması düzenlenecek. Bu nedenle Belediye’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü yapılması için Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi teklifi kabul edildi. Çoban, uluslar arası düzenlenen yarışmaya dört ülkeden yarışmacıların Afyon’a geleceğini belirterek Belediye’nin bunlara 20 bin TL’lik katkı yapacağını ifade etti.


İKİ FESTİVALE TOPLAM 90 BİN TL ÖDENECEK
Geleneksel olarak düzenlenen Klasik Müzik ve Caz Festivalinin bu yıl da düzenlenmesi konusunda Belediye ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü arasında imzalanacak protokole imza koyması için Burhanettin Çoban’a oybirliği ile yetki verildi. Çoban bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan festivaller için 90 bin TL para ödemesi yapacaklarını dile getirdi.
ETHEM TEM ADINA FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLENECEK
Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi işbirliğinde Atatürk’ün fotoğrafçısı (Kocatepe’deki figürü çeken) Ethem Tem adına ulusal bir fotoğraf yarışması düzenlenmesi amacıyla Burhanettin Çoban’a yapılacak protokole imza yetkisi verildi. Sözü edilen yarışmayı Zafer Haftası’nda geleneksel hale getireceklerini dile getiren Çoban, “Zafer Haftası etkinliklerini biraz rutin olmaktan çıkarmak istiyoruz. İnşallah Türkiye çapında ileride de uluslar arası bir çapta bir fotoğraf yarışması düzenleyeceğiz. Her sene fotoğrafın teması farklı olacak. Bu seneki adı ‘Ethem Tem’ Ethem Tem’in kim olduğunu açıkçası ben de yeni öğrendim. Atatürk’ün yanında sürekli cepheden cepheye koşup onu fotoğraflayan bizzat fotoğrafçısıdır. Kocatepe’deki o meşhur figürü o çekmiş. Onun adına da inşallah bir yarışma düzenleyeceğiz” dedi.


 PARA ÖDÜLÜ
Belediye Kent Konseyi tarafından düzenlenecek yöresel yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılara; Birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL ödül verilecek. Teklif oybirliği ile kabul edildi.
ŞEHRE YENİ İÇME SUYU ALTERNATİFİ
Şehrin su ihtiyacına istinaden, il merkezine bağlı Karaaslan köyü ile Sinanpaşa ilçesine bağlı Balmahmut köyünde bulunan birer sondaj kuyusu ile elektrik sistemlerinin devir alınması amacıyla Karaaslan Köy Muhtarlığı ve Balmahmut köy Muhtarlığı ile yapılacak protokol için Burhanettin Çoban’a imza yetkisi verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Çoban şöyle konuştu: “Allah hiçbir ülkeye vermesin ülkemiz son 44 yılın en kurak yılını yaşıyor. Bizim barajımızdaki su oranı da Şubat ayına girerken yüzde 14 seviyesindeydi. Şubat ayındaki yağışlarla biraz şu anda yüzde 18’ler seviyesine geldi. Biz bu durumu daha öncesinden hissettiğimiz için Balmahmut köyünde ve Konya yolunda yaklaşık 15’den fazla sondaj yaptık. İnşallah şu anda ihalemizi de yaptık. 13-14 milyon TL’ye su depoları, terfi merkezleri, isale hatları, sineda merkezi de dâhil aynı Akdeğirmen Barajı’ndaki su kadar yani saniyede 500-600 litre civarında suyu Afyon’a vermekle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz”
KALİTELİ SULAR İÇİLECEK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çevre de ne kadar kaliteli içme suyu varsa onların da Belediye’ye kazandırıldığını söyleyen Çoban, “Bu Karaaslan köyündeki suyu muhtarlıkla bir protokol yaparak alacağız. Çok güzel sağlıklı bir kuyu suyudur. Hem orda yapılan yeni cezaevine hem de yine orada yapılan Modern Sanayi Sitesine su vereceğiz. Balmahmut köyündeki suyu da hem oradaki köylülerimize hem de isale hattımıza basarak şehrimize vereceğiz. Hepsi de kaliteli sular. Bize her birinin maliyeti sanıyorum 50’şer bin TL olacak. Allah göstermesin kuraklık v.b. durumlarda da yedek bir hattımız olacak. Bu yaptığımız çalışma da Afyon’un birkaç yıllık gelecek perspektifiyle ilgili değil şehrin gelecek 50 yılı ile ilgili bir çalışmadır. Belediyemiz bu iş için kendi kaynaklarından 14 milyon lira gibi bir kaynak harcıyor” ifadelerini kullandı.


BELEDİYE ŞEHİR ÇARŞISI YENİDEN YAPILACAK
Belediye itfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet su-köpük kuleli itfaiye aracı, bir merdivenli itfaiye aracı alınması ve 03 AV 082 plakalı itfaiye arazözünün üst yapısını revize edilmesi teklifi kabul edildi. 2. Şehir Çarşısının başvuru üzerine beton testine tabi tutulduğunu belirten Burhanettin Çoban, binanın çürük çıkması sonucu binanın yıkılıp yeniden yapılacağını söyledi. Bazı vatandaşların “Biz bu işe katılamayacağız. Yeniden yapılma maliyetlerini ödeyemeyeceğiz. Bizim yerimizi Belediye satın alsın dediğini aktaran Çoban, “Proje hazır, yolları genişlettik. Vatandaşı çağırdık hepsi de projeyi beğendi” dedi. Konu ile ilgili olarak satın alma şart ve bedelinin belirlenmesi için oybirliği ile Belediye Encümenine yetki verildi.
KORUMA KURULUNA ARAÇ HİBE EDİLDİ
Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğüne 03 VL 600 plakalı 2011 model bir adet aracın hibe edilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet kazıcı, yükleyici ve iki adet forklift alımına oybirliği ile karar verildi.
KALEYE TELEFERİĞE ENGEL YOK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karahisar Kalesine teleferik projesinin son Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantısında onaylandığını açıkladı. Çoban, teleferik inşaatı için işin başlamasına engel hiçbir şeyin kalmadığını ifade etti.
SULTAN KAYIĞI TARİFESİ BELİRLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi İşletme Müdürlüğü’nce Akarçay’da işletilecek olan Sultan Kayığı fiyat tarifesi kişi başı 40 dakikası 5 TL, özel etkinlikte ise kişi başı 60 TL olarak belirlendi. Toplantıyı; AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İl Yerel Yönetimler Başkanı Nurettin Birliktir ile Afyon Meslek Yüksek Okulu (MYO) Büro Yönetimi Bölümü öğrencileri misafir olarak izledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi