Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an bülbülleri taçlandı

Kur’an bülbülleri taçlandı

Afyonkarahisar’da çeşitli Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 155 hafız için icazet töreni düzenlendi

 

Dörtyol Mahallesi’ndeki Hacı Mehmet Sayın Camisi’nde düzenlenen törene, Afyonkarahisar eski Müftüsü ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, il, ilçe müftüleri, aileler ve genç hafızlar katıldı.
İcazet törenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, hafızlığın önemine değinerek, “Salar Fatih, İsmail Köy ve Sahipata erkek Kur’an kurslarımızdan mezun olan 155 öğrencimizin hafızımın hafızlık icazet törenine hoş geldiniz. Kur’an-ı Kerim Allah tarafından 15 asır önce insanlığın hem dünya hem de ahiret saadetini sağlamak onları huzur ve mutluluğa ulaştıracak yolları göstermek üzere 23 yıla yakın bir zaman diliminde Peygamberimiz Muhammet Mustafa (SAV) efendimize Cebrail vasıtasıyla vahy edilmiş, efendimiz tarafından da bizlere tebliğ edilmiş ilahi bir mesajdır. Rahmet kaynağı ve iki cihan saadetinin anahtarı olarak bu ilahi kitap ilk günden itibaren hem yazılarak hem de ezberlenerek muhafaza edilmiştir. Baştan sona kadar hiçbir harfi ve kelimesi atlanmadan ezberlenen tek kitap olup onu ezberleyenlere de hafız denir. Hafızlık ise Allah’ın bazı kullarına bahşettiği en büyük lütuftur.” dedi.
Daha sonra konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, insanların Allah’ın kitabını okuması ve anlaması için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
Allah’ın övdüğü, meleklerin kanatlarını açtığı ve rahmetin bürüdüğü insanlardan olmanın önemine değinen İşliyen, şunları belirtti:
“Rabbim, ömür boyu bu güzellikleri bize yaşayabilmeyi nasip eylesin. 155 hafızımız burada, önce kendilerini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah, sizleri muhafaza eylesin. Okudukları Kur’an-ı Kerim’i anlamaları için de gayret etmeyi nasip etsin. Ahlaklarını Kur’an ahlakı eylesin. Onlar yürüdüğü zaman ahlak, edep, haya, dürüstlük, çalışkanlık, kulluk, insanlı, evlatlık ve güzel komşuluk yürüsün. Güzel bir mümin olarak yürüsünler. Rabbim onları muvaffak ve muhafaza eylesin. Hafızlarımızı sabırla yetiştiren, kendi evladına verdiği emeklerin fazlasını onlara veren hocalarımızı tebrik ediyorum.”
“KUR’AN-I KERİMİ HIFZ ETMEK VE ÖĞRENMEK ÇOK ÖNEMLİ”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de hafız olan gençlerin, hem aileleri hem de hocaları için de sevap kazandığını aktararak, “Kur’an-ı Kerimi hıfzetmek ve öğrenmek çok önemli ama onu kalbimize indirmek ve anlamak da bir o kadar önemli. İnşallah, bundan sonraki çalışmalar da bu yönde olur. Ben, İl Müftülüğümüzü, hocalarımızı ve ailelerimizi kutluyorum.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen 155 hafız ile anne ve babalarını tebrik etti.
Konuşmaların ardından da protokol üyelerince, 155 hafıza belgeleri verildi.
Törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Vali Çiçek ve Başkan Zeybek’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, daire müdürleri, diyanet personeli, hafızlar ve aileler katıldı. (AA)