Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an-ı anlamıyla buluşma platformundan ziyaret

Bu haberin fotoğrafı yok
Kur’an-ı anlamıyla buluşma platformundan ziyaret

Zinde Sosyal Gelişim Derneği tarafından 2007 yılında kurulan ve Türkiye çapında yaklaşık 80 sivil toplum kuruluşu üyesi olduğu Kur’an-ı Anlamıyla Buluşma (KAB) Platformu’nun başkan ve genel sekreteri, Akçevre Derneği’nin davetlisi olarak Afyonkarahisar’a geldi

KAB Platformu Başkanı Av. İsmail Yıldız ve Genel Sekreter Abdurrahman Katlan, Akçevre Derneği yöneticileri tarafından dernek binasında misafir edildiler.
Feyizli’nin hazırladığı meal önerildi
KAB Platformu Başkanı Av. İsmail Yıldız, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada platformun amacını ve buna neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Toplumumuzun Kur’an-ı Kerim’in anlamıyla buluşturmak amacıyla 2007 yılının Haziran ayı içerisinde Zinde Sosyal Gelişim Derneği öncülüğünde platformun kurulduğunu aktaran Yıldız;
“Çalışmalarımızı bilimsel temellere dayandırmak için ilk olarak Türk halkının Kur’an’a bakış açısını görmek istedik. Bu noktada özel bir şirkete anket çalışması yaptırıldı. 9-22 Ekim 2007 tarihleri arasında, 12 ilde, 2224 denek üzerinde yapılan ankette halkımızın, yüzde 94’ünün evinde Kur’an-ı Kerim’in olduğu, yüzde 78’inin evinde mealinin de olduğu, 1/3’inin Arapçasından Kur’an okumayı bildiği, ancak sadece yüzde 5’inin düzenli olarak meal ya da tefsirlere başvurduğu tespit edildi. Ayrıca pek çok yanlış algımız var. Bunu toplumumuzun hemen her kesimde görebiliyoruz. Acaba Kur’an-ı Kerim’i okumak demek, sadece Arapça mübarek kelimelerini tekrar etmek mi demektir? Rabbimiz’in ikra emrinden kasdettiği murad bu mudur? Acaba Allah Teala Hazretleri Kur’an-ı Kerim’i bize hatimler indirelim, sevap kazanalım diye mi indirmiştir? Acaba Kur’an-ı Kerim, sadece mübarek gecelerde Cuma gecesinde, Berat kandilinde, Ramazan ayında okuyalım diye mi indirilmiştir? Acaba Kur’an-ı Kerim’e saygı göstermek demek, onu belimizden yukarıda tutmak, onu duvarda işlemeli örtüler içinde muhafaza etmekle mi hasıl olur? Yoksa Rabbimiz bu kitabı ölülerimizin ardından okuyalım diye mi indirmiştir? Yoksa Kur’an’a dokunursak çarpılır mıyız? Kur’an-ı Kerim’e abdestsiz dokunabilir miyiz? Acaba Kur’an-ı Kerim bizim kutsal kitabımız olmasının öncesinde kılavuz kitabımız değil mi? Kur’an-ı Kerim sadece hocalar mı anlayabilir? Biz anlayamaz mıyız? O zaman neden, ‘Andolsun ki, biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Hani düşünüp öğüt alan yok mu?’ buyuruluyor? Bunlar gibi yanlış algılardan oluşan soruları gidermek için çalışmalarımıza başladık. KAB Platformu olarak, Kur’an’ın indiriliş sebebinin ve Allah’ın bizden muradının daha iyi anlaşılması için sade ve anlaşılır bir Türkçe ile yazılan ve uzun yılların emeği ve birikimiyle Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzü’l Furkan Kur’an-ı Kerim Meali’ni tavsiye ediyoruz.” dedi.
Proje çalışmaları
sürüyor
KAB Platformu Genel Sekreteri Abdurrahman Katlan, platformun yaptığı hizmetleri hakkında bilgiler verdi. İnteraktif ortamda hizmet etmek gayesiyle web sitesinin yayına başladığını kaydeden Katlan; “Yurt içi ve yurt dışında bir çok seminerler, konferanslar, paneller ve sempozyumlar düzenlendi. Toplumumuzun geniş kesimini kutsal kitabımızın manasıyla buluşturmaya yönelik olarak senaryo yarışması düzenlendi ve bu yarışmada dereceye giren eserlerden bir tanesi Elham. Bu adıyla animasyon filmi haline getirildi ki 2 milyonun üzerinde izleyici kitlesine ulaşmış durumda, bazıları da radyo seslendirmesi olarak halkımızın istifadelerine sunuldu. Yeni animasyon çalışmalarımız çok yakında halkımızla buluşacaktır. Yazılı, görsel ve işitsel medyada ulusal ve yerel tanıtım faaliyetlerinde bulunuldu. Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak kitapçığı ve el broşürleri hazırlanarak dağıtımları yapıldı. Her camiye Kur’an Meali hediye projemiz kapsamında gönüllülerimiz tarafından bir çok camimiz Feyzü’l Furkan Kur’an-ı Kerim meali ile buluşturuldu. Bu projemizin çalışmaları da halen devam etmektedir. Aynı şekilde cezaevlerindeki mahkumları Kur’an’ın anlamıyla buluşturma projemiz kapsamında şu ana kadar pek çok cezaevine meallerimiz ulaştırıldı. Kur’an’ın anlamıyla buluşmak radyo programı her hafta perşembe günleri Akra FM’de dinleyicilerle buluşmaya devam ediyor.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti