Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KURAN YAZILARI (17) -2 – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 7 Aralık 2011 Çarşamba 15:13:45
  KUR’AN OKUTMAK (17) -2
Şifa âyetleri şunlardır:
1-“ ve yeşfi sudûre kavmin mu’minîn (mu’minîne), ve yüzhib ğayza kulûbihim.”
Meali: (Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin.) (Tevbe Sûresi: 14–15.)
2- “Yâ eyyuhen nâsu kad câetkum mev’ızatun min rabbikum ve şifâun limâ fîs sudûri ve huden ve rahmetun lil mu’minîn (mu’minîne).” (Yunus–57)Meali: (Ey İnsanlar! Size Rabb’inizden bir öğüt, gönüllerin derdine şifâ, mü’minlere bir hidâyet ve rahmet gelmiştir.) ( Yûnus Sûresi: 57)
3- “yahrucu min butûnihâ şarâbun muhtelifun elvânuhu fîhi şifâun lin nâs(nâsi), inne fî zâlike le âyeten li kavmin yetefekkerûn (yetefekkerûne). ” (6- Nahl Sûresi: 69,).
Meali: (Onların karınlarından çeşitli renk-lerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifâ bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır.”) (6- Nahl Sûresi: 69,).
4- “Ve nünezzilü mine’l-Gur’âni mâ hüve şifâü’v-ve rahmetü’l-li’l-mü’minîne” (İsrâ Sûresi: 82)
Meali: (Biz Kur’ân’da mü’minler için şifâ ve rahmet olan âyetleri indiriyoruz.”( İsrâ Sûresi: 82)
5- “Ve izâ maridtu fe huve yeşfîn(yeşfîni).”
(Şuarâ Sûresi: 80,)
Meali: (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.” (Şuarâ Sûresi: 80,) 6- “Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün.”Meali: (De ki: Kur’ân, inananlar için hidayet ve şifadır.)
(Fussilet Sûresi: 44.)
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm hastalara şöyle duâ etmiştir:
1-“Allahümme rabbi’n-nâsi ezhibi’lbe’se işfi. Ente’ş-şâfî. Lâ şifâe illâ şifâüke. Şifâen lâ yüğâdiru sekamen. Allahümme işfi abdeke yenke’ leke adüvven ev yemşî leke ilâ salatin.”
(Allah’ım! Ey insanların Rabbi! Şifa ver! Şifa veren ancak Sen’sin! Sen’den başka şifâ verecek kimse yoktur! Allah’ım! Şu kuluna şifa ver ki, Senin bir düşmanına acı versin veya Senin rızânı kazanmak için namaz kılmak üzere yürüsün.) ( Ebû Dâvud, Tıb, 3883; Ebû Dâvud, Cenâiz, 3107.)
2- “Bismillâhi erkîke min külli şey’in yü’zîke min şerri külli nefsin ev aynü hâsidin. Allahümme yeşfîke bismillâhi erkîke.”
(Sana ıztırap veren her şeyden, her kıskanç nefisten, her hasetçi gözden Allah’ın adıyla sana şifa dilerim. Allah sana şifa versin. Allah’ın adıyla sana şifa dilerim.) (Tirmizî, Cenâiz, 972.)

Not: Arapça ayet metinlerini Türkçe harflerle yazarken sad harfi büyük S, peltek zel ve peltek se harflari küçük ve koyu olarak (z,s), s,z harfleri küçük renksiz , Zý harfi büyük Z ile, Tý harfi büyük T, te harfi küçük te, Dat harfi büyük D, dal harfi küçük d ile gösterilmiþtir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti