Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban toplayıp satmak istemişler – Kocatepe Gazetesi

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel
Kurban toplayıp satmak istemişler

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmalara devam edildi. 9 ayrı dosyanın celseleri, ayrı ayrı gerçekleştirildi. Celselerde, sanıkların lehine ve aleyhine ifadeleri dinlenen tanıklar, dikkat çekici ayrıntılar verdi.
“SARIDERE VE BEN, KARŞI ÇIKTIK”
Abdülrezzak Taşdönderen, Ahmet Barlak, Ali Kocakavuk, Hüseyin Yılmaz, İsmail Kocakavuk, Lütfullah Tezgiden, Murat Taner, Mustafa Aldemir’in tutuklu, Çetin İplikçioğlu ve Mustafa Sarıdere’nin tutuksuz olarak “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” isnadıyla yargılandığı “2017/44” sayılı dosyada tanık olarak dinlenen işadamı İbrahim Mazlum, toplanan kurbanlar hakkında bilgi verdi. Mazlum, “Toplanan kurbanları kesmek için bana geldiler. ‘Bunların hepsini aynı anda kesmeyeceğiz. Biz senden kısım kısım ya da para olarak alalım’ dediler. Ben de ‘Olmaz’ dedim. Mustafa Sarıdere de buna karşı çıktı. ‘Bu adalet değil, milletten kurban alacaksınız, bana satacaksınız’ dedim. Ben ‘Olmaz’ deyince rakam konuşmadık” dedi.
ATSO SEÇİMLERİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ
Tanık olarak dinlenen işadamı Ramazan Avcı ise “Ben 2013’ün ortalarında bu yapıdan ayrıldım. Mustafa Sarıdere, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday gösterilmedi. O zamandan sonra bu yapıyla ters düştü. Mustafa Bey’in 17-25 Aralık’tan sonra devam ettiğini duydum. Ben 2014’ün Haziran ayında bu yapı ile ilgili Emniyet’te paylaşımlarda bulunduktan sonra bu yapıyla hiç bağlantım kalmadı” diye konuştu.
“BENİ İL İMAMI GÖREVLENDİRDİ”
FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklu bulunan Cemil Er de mahkemede tanık olarak dinlendi. Cemil Er, şu ifadeleri kullandı:
“Sohbet hocalığı yaptım. 2014’teki yerel seçimler civarında hocalığım bitti. Beni sohbet hocalığı için İl İmamı görevlendirdi. Mütevelli heyetinden zaman zaman para toplanırdı. Ben 1 grupta çalışıyordum. 2014’te sohbet grupları dağıldı. Kim çağırıyorsa oraya gidiyordum.”
İfadelerin ardından sanıkların son sözleri soruldu. Tutuklu sanık Murat Taner, “Ben ne yaptıysam Allah rızası için yaptım. Örgüt olduğu ortaya çıktığı zaman kendimi çektim. Samimiyetim ve dinî duyguların kullanılmış. Gözaltına alındığımdan bu yana tüm sorulara cevap verdim. Çok pişmanım. Devletimizin şefkatine sığınıyorum. İşime, evime ve camiye gitmek için tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Tutuklu sanık Mustafa Aldemir ise “Gezeklerde ne silah gördüm, ne asker, ne polis. Silahlı terör örgütü olduğunu bilseydim buraya gitmezdim. Benim trafik cezası dahil aldığım cezalar bir elin parmaklarını geçmez” diye konuştu.
Diğer sanıkların kısa konuşmalar yaparak tahliyelerini ve beraatlerini talep ettikleri duruşmada Cumhuriyet Savcısı, Mustafa Sarıdere ile Çetin İplikçioğlu’nun beraatini istedi. Duruşmanın bir sonraki celsesi 9 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

“Fino köpeği gibi olmadım”

 

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde tutuklu olan Zeynep Genelioğlu, hiç kimseden talimat almadığını belirterek “Ben fino köpeği gibi olmadım” dedi

 

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde “2017/48” sayılı dosyayla, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” isnadıyla
açılan davada yargılamaya Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Ali Yavuz, Basri Maniş, Muhittin Özsu, Mustafa Karadana, Süleyman Ulaş, Süleyman Ünver, Yusuf Erbaş, Yusuf Ahmet Çınar, Zeynep Genelioğlu; tutuksuz sanıklar Ahmet Çakmaktepe ve Ömer Uğur’un yargılandığı celsede, daha önceki celseye aksaklık dolayısıyla getirilemeyen tutuklu sanık Zeynep Genelioğlu savunma yaptı. Genelioğlu, şöyle konuştu:
“İSMİMİ, CİSMİMİ
KULLANMAYA ÇALIŞTILAR”
“Annem, babam vefat ettiği için dernekle, bu gibi faaliyetlerle oyalanmak istedim. Beni kullandılar. Ben fino köpeği gibi olmadım. Bu örgütle Tanzanya’ya gittim. Yalnız yaşadığım için evimde kedilerim var. Tanzanya’ya da hayvan sevgim dolayısıyla gittim. Hep onlarla görünüyordum ama onlardan olmadım. Zaman Gazetesi’nin kapatılması bana doğru gelmedi. Bana protesto sırasında mikrofon tutuldu. Ön plana çıkan bir yapım var. Kötü niyetle konuşmadım. Karakter olarak ön plandayım. Cezaevinde bile müdür ile konuşulacaksa ben konuşurum. Ben idealist bir insanım. Bu yapı, ismimi, cismimi kullanmaya çalıştı. Büroma Akit de gelir, Sabah da gelir. Onların başına da böyle bir şey gelse onlar için de yaparım.”
“DEVLETİM İÇİN CANIMI ORTAYA KOYDUM”
Tutuklu sanık Süleyman Ulaş ise üniversite mezunu olduğu için 6 ay askerlik yapma fırsatı olduğu halde, Askeralma Şubesi’ne başvurarak uzun dönem komando olduğunu söyledi. Ulaş, “Devlet ve millet için gönüllü olarak canını ortaya koyan bir kişi, nasıl millet ve devlet aleyhine böyle bir faaliyette bulunabilir” dedi. Duruşmadaki diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek önce tahliyelerini, sonra beraatlerini talep ettiler. Mahkemenin bundan sonraki celsesi 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

 

FETÖ, REKTÖR’E BASKI YAPTI

 

Tutuksuz yargılanan Gürsel Acartürk ile açılan davada tanık olarak ifade veren Sezgin Yılmaz, Fethullahçı Terör Örgütü’nün Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a baskı yaptığını anlattı. Sezgin Yılmaz, “Ahmet Songur’un Hastane’ye Başhekim olarak atanmasının sağlandığını duydum. Sadece Hastane’de değil, Türkiye’de cemaat taassubu vardı. Rektör üzerinde baskı yapıyorlardı. ‘Biz yönetimde olmazsak Hastane’de hastalara bakılmaz’ dendiğini biliyorum.

 

By-Lock’a ceza

 

Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda, By-Lock kullandığı tespit edilen kişilere hapis cezası verildi

 

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması kapsamında açılan davaların duruşmalarında By-Lock kullandığı tespit edilen Ali Ciddi’ye 9 yıl, İlhan Derya’ya 9 yıl, İlhami Özdemir’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. FETÖ’ye bağlı öğrenci evlerinde kalan ve Bank Asya’da hesabı bulunan Fatih Tarcan’a ise 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

 

HABERLER MURAT ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti