Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kurtuluş kitap okumakta – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Kurtuluş kitap okumakta

Afyonkarahisar Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan kitap kampanyasında 30 bin kitap toplandı. Kitapların bir kısmı Belediye’de düzenlenen törenle öğrencilere dağıtlıdı. Törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kurtuluş yolunun kitap okumaktan geçtiği mesajını verdi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkicilileri tarafından tasnif edilen kitaplar için Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesislerinde dağıtım töreni düzenlendi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kampanya ile birlikte 30 bin kitap toplandığını ve bu rakamın çok ciddi bir rakam olduğunu söyledi. Kamyanyanın Afyonkarahisar aşığı Emekli Albay İsmail Özdilek’in önerisiyle başlatıldığını ifade eden Çoban; “Değerli hemşerimiz Emekli Albay İsmail Özdilek’in önerisi, Genç Atılımcılar Derneği ve Avukat İlhan Çınar’ın desteği ile kitap toplama kampanyası başlattık. Kampanyamız hem ilimizde hem de ülke genelinde büyük ilgi gördü. Beklediğimizden daha fazla sayıda kitap toplandı. İşin başka güzel bir tarafı bu ortak çalışmamız ulusal gündemde de ciddi bir şekilde yer aldı. Bu fikri ortaya atan ve başlamasına vesile olan fakat yurt dışında olduğu için aramızda bulunamayan Emekli Albay İsmail Özdilek hemşerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca kampanya çalışmalarımıza başladığımız andan itibaren Genç Atılımcılar Derneği’nden ve Avukat İlhan Çınar Bey’den büyük destek gördük. Bu toplanan kitapları başta okullar olmak üzere talep eden kurumlarımıza dağıtacağız. Bu konuda sadece ilimizden değil, örneğin Şanlıurfa, Bilecik gibi şehirlerden yoğun kitap talepleri geldi. Oralara da istenilen kitapları arkadaşlarımız gönderecekler. Öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Hepimizin kurtuluş yolunun kitap olduğunu da bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Kampanyaya destek verenlerden Av.İlhan Çınar, okumanın son derece önemli olduğunu beliterek kendisinin öğrenim hayatında ki başarısının temelinde iyi bir okur olmasının etken olduğuna işaret etti. Afyonkarahisar’da böyle bir düşüncenin ortaya atılarak yola çıkılması üzerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yararlı bir etkinliği canı gönülden benimsemesinin tüm Afyonkarahisar’lıları gururlandırdığını kaydeden Çınar; “Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Bu arada Saygıdeğer İsmail Özdilek Bey ve Genç Atılımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tutkun Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Ben 17 yıl öğretmenlik yaptım. 12 Eylül darbesinden sonra bir yasak gelmişti. Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarına 3 yıl içinde girmek zorunluluğunu var. Üç yılı geçen bu sınavlara giremiyordu. Yıllarca o yasağın kalkmasını bekledim. Sonra o yasak kalktı ve ben tekrar sınava girerek ilk tercihim olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Öğretmenlik yaparken haftalık 3-4 tane edebi-yat dergisine aboneydim. Dağ başında görev yapmama rağmen çok fazla kitap okurdum. İnanın dershaneye gitmeden, özel ders almadan tek tercihim olan yeri kazandım. Bu konuya okumanın önemi açısından değindim. Kitaplar sadece görsel yanı değil, insanların ruh dünyasını anlatır. O yüzden çok ama çok kitap okuyun. Bu konuda bize düşen görev neyse de yapmaya hazırız. Belediye Başkanımızın eğitime olan desteğini görüyorsunuz, bundan en iyi şekilde yararlanmanız gerekiyor. Özel olarak kitap isteği olan öğrencilere de yardımcı olabilirim.” diye konuştu.
Genç Atılımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tutkun, kitap kampanyalarının her yıl artarak devam edeceğini, çıtanın geçtiğimiz yıla oranla daha da yükseldiğini söyledi. Beşinci yılda Afyonkarahisar’da çok büyük bir kitap fuarı yapmayı tasarladıklarını anlatan Tutkun; “En az 100 yazarın bulunacağı bir imza günü düzenleyeceğiz. Bakara Suresi’nde bir ayet var; ‘Kitaplar okuyorsunuz, niçin aklınızı kullanmıyorsunuz.’ Biz gençler bu dönemlerde kültürel yozlaşmanın içindeyiz. Okuma özürlü toplum olmaktan çıkmak zorundayız. Bunun için Genç Atılımcılar Derneği olarak kitapla ilgili her türlü etkinliğe destek vereceğiz.” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından bazı okulların öğrencilerine kitapları dağıtıldı. Kalan kitaplar ise başta okullar olmak üzere çeşitli kurumlara dağıtılacak. Törende ayrıca Avukat İlhan Çınar, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine eğitime olan desteklerinden dolayı kalem takımı hediye etti. Törene; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Av. İlhan Çınar, Genç Atılımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tutkun, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş ve çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti