Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurtuluş Savaşı burada canlanacak – Kocatepe Gazetesi

Kurtuluş Savaşı burada canlanacak – Kocatepe Gazetesi
Kurtuluş Savaşı burada canlanacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 26 Ağustos Tabiat Parkının hemen yanına Kurtuluş Savaşı Panoramik Müzesinin yapılacağını belirtti.

Vali Balkanlıoğlu, Panoramik Müze’nin Kurtuluş Savaşını bütün yönleriyle canlandıran, içine girenlere Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığını anlatan bir mekan olacağını söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 26 Ağustos Tabiat Parkı ve Büyük Taarruz Şehitliği’nde yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları ile 26 Ağustos Tabiat Parkı yanına yapılacak olan Kurtuluş Savaşı Panoramik Müzesi’nin yerinde incelemelerde bulundu
TÜM VATANDAŞLAR İSTİFADE ETMELİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu ile birlikte ilk önce 26 Ağustos Tabiat Parkına giden Vali İrfan Balkanlıoğlu, park girişinde yapılan, yol ve kaldırım düzenlemesini yerinde inceledi. Yol boyunca dikilen ağaçları ve yapılan orta refüj çiçeklendirmelerini yerinde gören Vali Balkanlıoğlu, park içine de girdi. 26 Ağustos Tabiat Parkının girişinde yapılan çalışmaları beğenen Vali Balkanlıoğlu, park içinde bulunan izleme kulesine de çıkarak, çevre düzenlemelerini inceledi. Göl kenarında yapılan yürüyüş yolu, yeşillendirme ve göl içindeki şelalede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı açıklamada, tüm halkımızı buradan istifade etmeye davet etti. Parkın son derece güzel, bakımlı ve güvenli bir hale getirildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, halkımızı buraları gezip görmeye, dinlenmeyi ve piknik yapmaya da davet etti.
TABİAT PARKI HALK
TARAFINDAN KEŞFEDİLMEMİŞ
26 Ağustos Tabiat Parkı’nun, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun, Afyonkarahisar ve Türkiye’ye kazandırdığı en güzel eserlerden birisi olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Zamanında ağaçlandırılmış, ağaçlar büyümüş ve gölgelik verecek bir hal almışlar. 26 ağustos Tabiat parkında manzara çok güzel. Yeşilliğiyle, doğa manzarasıyla, izleme kulesi ve gölüyle apayrı bir güzellik var burada. Ancak Tabiat parkı halkımız tarafından pek keşfedilmemiş. Ama bundan sonra büyük ilgi göreceğine inanıyorum.”dedi.
CUMHURİYETİN NASIL
KURULDUĞUNU GÖRECEKLER
26 Ağustos Tabiat Parkının hemen yanına Kurtuluş Savaşı Panoramik Müzesinin yapılacağını bildiren Vali Balkanlıoğlu, “Kurtuluş savaşını bütün yönleriyle canlandıran, içine girenlere kurtuluş savaşının nasıl kazanıldığını anlatan bir mekan olacak. Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu görecekler. Bu ülkemize büyük bir armağan olacak. Türkiye genelindeki bütün okullardan öğrenciler ziyarete gelecekler. Burası ana kavşak. Buradan geçenler Kurtuluş Savaşı Panoramik Müzeyi gezecekler. Burası gerçek amacına ulaşacaktır. Değişik almaçlı sergiler, yöresel ürünlerin teşhir edildiği satıldığı tesisler kurulacak. Buraya Orman ve Su İşleri Bakanımız da büyük ilgi gösteriyor. Ana giriş yolu tamamen değişti. Boylu fidanlar dikildi. Çok güzel bir giriş ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Şelale ve çevresinde yeşil alanlar oluşturuluyor. Buradaki çalışmaları yerinde gördüm ve çok memnun oldum. Ben başta Bölge Müdürümüz olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Eminim ki, önümüzdeki dönemde çok güzel ve gelişmiş bir 26 Ağustos Tabiat parkı göreceğiz” dedi.
YOL GENİŞLETME
ÇALIŞMASI YAPILIYOR
26 Ağustos Tabiat parkında gezen Vali Balkanlıoğlu ve Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, parka piknik yapan ailelerle de sohbet ettiler. Buradaki incelemelerinin ardından 26 Ağustos Tabiat Parkı karşısında bulunan Büyük Taarruz Şehitliğine geçen Vali İrfan Balkanlıoğlu, burada yapılan ihata duvarı, yol genişletme çalışmaları ve yol düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Şehitlikteki çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Şehitliğe ziyarete gelen misafirlerin yol boyunca sıkıntı yaşadıklarını, şehitlikten inen ve çıkan araçların karşılıklı geldikleri için yolda sıkıştıklarını belirterek, yolda genişletme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Yol boyunca ihata duvarı da yaptıklarını bildiren Kuşcu, doğal andezit taşından tüm yolların kaplandığını da ifade etti. Şehitlikle bir süre gezen ve çalışmaları yerinde gören Vali Balkanlıoğlu, çalışan işçilerle de sohbet ederek, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi.
HER KARIŞ TOPRAĞIMIZDA
ŞEHİT KANI VAR
Şehitlik incelemesinin ardından bir açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Cumhuriyetimizin kurulduğu, kurtuluş savaşının kazanıldığı topraklarda bulunan Şehitliklerimize en iyi şekilde bakıp gerekli düzenleme ve bakımlarını yapıyoruz. Burası sürekli bakımlı, tertipli ve temiz tutulması gerekir. Bölge Müdürümüz buraya gereken ilgiyi gösteriyor. Bu açıdan kendisine teşekkür ediyorum. Şehitliğin bazı bölümlerinde meydana gelen bozulmalar anında gideriliyor. Zemine andezit taşı döşeniyor. İhata duvarları çekiliyor. Yollar yeniden yapılıyor. Burası çok güzel bir mekan ve bu güzelliği korumakta bizlerin görevidir. Büyük Taarruz Şehitliği ile ilgili çeşitli spekülasyonlar da söyleniyor. Buranın bir şehitlik olmadığı, burada Şehit yatmadığı söyleniyor. Ancak, Afyonkarahisar’ımızın her karış toprağında Şehitlerimizin kanı vardır. Bizler binlerce Şehitler vermişizdir. Şehitlerimize olan saygımız sevgimiz sonsuzdur. Burada çok çetin muharebeler yaşanmış. 7 yılda aşılamayacak siperler 7 günde aşılmıştır. Önemli olan bu ruhu insanlarımıza aşılamaktır. Buradan gelip geçenler, kahraman Mehmetçiklerimizin ne çetin savaşlar geçirip, nasıl büyük zaferler kazandığını görmelidirler. Bu bakımdan Büyük Taarruz Şehitliğimiz bizim için çok önemlidir. Tüm halkımızı Şehitliğimize gezip görmeye, Şehitlerimizin ruhuna birer Fatiha okumaya davet ediyorum” diye konuştu. Vali Balkanlıoğlu ve Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Şehitliğin tamamını gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördüler. (Kocatepe)