Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuşku var, Meclis araştırsın – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kuşku var, Meclis araştırsın

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş 5 Eylül 2012’de Kışlacık Köyü yakınlarında meydana gelen ve 25 askerimizin şehit olduğu patlamanın sebebinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi

TBMM Başkanlığı’na yaptığı müracaatta 5 Eylül 2012 günü saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar’daki Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Mühimmat Deposu Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda el bombalarının depolandığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiğini hatırlatan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş patlamada 21 er, 2 uzman çavuş, 2 ast subayımızın şehit olduğunu hatırlatarak sonrasında yaşananları şöyle özetledi:
HALKA VE ÇEVREYE BÜYÜK ZARAR VERDİ
“Olay Genel Kurmay Başkanlığı tarafından bu patlama kaza olarak nitelendirilmiştir. Meydana gelen patlama sonucu Cephanelik çevresinde Ataköy, Kışlacık Köyleri ve Şehit merkezindeki Kanlıca mahallesi patlayan bombaların etkisiyle cehenneme dönmüş, Afyonkarahisar merkezde ise halk bombardımana tutulmuş bir savaş alanındaymış gibi korku ve dehşet içerisin kalmıştır. Yaklaşık iki yüzün üzeride konut zarar görmüş, Kışla’daki askerler ve çevresinde yaşayan halk psikolojik destek almak zorunda kalmıştır. Yerleşim yerlerine, bahçelere savrulan bombalar günlerce toplanmış olaydan aylarca sonra da toplanmaya devam etmiştir.
YETKİLİLER “KAZA” DEDİ
Patlama sonrası Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Tamamen bir kaza neticesi, muhtemelen bir el bombasının yere düşmesi neticesinde bir patlama. Burası bir cephanelik, zaman zaman olabiliyor böyle kazalar. Pakistan’da, Hindistan’da da oldu. Acı bir hadise, bir kaza neticesinde olan bir husus. Bu kesinlikle bir terör saldırısı değil. İçerisi çok kontrollü bir alan zaten. Dışarıdan sabotaj filan söz konusu değil. Ben de kesinlikle kaza olduğuna kanaat getirdim.” açıklaması yapmıştır. Genel Kurmay Başkanı Org Necdet Özel Afyonkarahisar Valisi’nden hediyesini almış sonra; ‘her şey ortada’ açıklaması yapmıştır.
SABOTAJ İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLMEDİ
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sabotaj ihtimali yüzde doksan dokuzdur iddialarına rağmen olayın soruşturmasını yapacak olan Antalya Özel Yetkili Savcısı harekete geçmemiştir. Konunun uzmanları sevkiyat yapıldığı sırada koşullara uyulmadığını belirtmişlerdir. Askeri Savcı, Askeri İdari Soruşturma sonucu ihmal olduğunu belirtip 4 yetkili askeri görevden uzaklaştırmıştır. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz soru önergemize vermiş olduğu cevapta “Eskişehir Askeri Savcılığı tarafından soruşturma yapılmaktadır” demiştir.”
KAYGI VE KUŞKU OLUŞTU
Afyonkarahisar halkının ve tüm Türkiye’nin zihninde oluşan hiçbir kuşku ortadan kaldırılmazken, ziyaretlerde yaralı askerlerin ve yetkili askerlerin farklı farklı açıklamaları şüpheler uyandırdığını belirten CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, yetkililerin başından sonuna kadar yaptıkları kaza açıklamalarının olayın sıradan bir idari soruşturma sonucu ile kapatılacağı kaygısı ve kuşkusunu yarattığını kaydetti. Toptaş, “Bütün bu nedenlerle, Afyonkarahisar’daki Askeri mühimmat deposunda patlama sonrası 25 Mehmetçiğimizi kaybettiğimiz olayın neden gerçekleştiği, patlamada sevkiyat sırasında sabotaj olduğu iddialarının veya ihmal, kaza gibi olayların olup olmadığını araştırmak üzere Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 104.ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz” dedi. (Kocatepe)