Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da sanat sohbetine katıldılar – Kocatepe Gazetesi

Kütahya Güzel Sanatlar Derneği
Kütahya’da sanat sohbetine katıldılar

Kütahya Güzel Sanatlar Derneği ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evinde düzenlenen “Bir Saz & Bir Ses” programına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Delen, Bestekar Nilüfer Özkan, Ressam Adil Özkan, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Kütahyalı bestekar Nilüfer Özkan’ın besteleri Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yıldırım Akaş ile Rüstem Semih Şenyayla tarafından seslendirildi.
Programda keyifli dakikalar geçirdiğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu tarz programların Kütahya’nın sanatçı yanını canlı tutacağını ve geleceğe taşıyacağını kaydetti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler Kütahyamızı tanımlarken tarih, kültür şehri ve aynı zamanda Kütahya bir sanat şehridir diyoruz. Geçmiş zaman için kullanmıyoruz bu ifadeyi. Sanat şehri derken hem geçmişte hem günümüzde hem de gelecekte sanat şehri olacağını vurgulamak için söylüyoruz. Kütahya’nın bir sanat şehri olduğunun en büyük delili olarak da hangi tarzda olursa olsun halen sanata emek veren,  sanatla iç içe olan Kütahyalılarımızı kastederek bunu söylemeye çalışıyoruz. İnşallah Kütahya’mızın bu yönünü canlı tutacak bu programlar ve bu kıymetli sanatçılarımız var olduğu müddetce Kütahya’yı da bir sanat şehri olarak tanımlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.  
Bir Saz & Bir Ses programı hediye takdimiyle sona erdi.