Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kutsal emanet korunacaktır” – Kocatepe Gazetesi

18 Mart Çanakkale Deniz
“Kutsal emanet korunacaktır”

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü kutlaması ve Şehitler Günü Anma programı TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandı. Program Kamil Miras Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa askeri ve mülki erkân katıldı.
“ARKALARINA BAKMADAN GİTTİLER”
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Uzman Öğretmen Kemal Çekiç günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Şanlı Türk tarihinde ki kahramanlık destanlarından bir tanesinin de şüphesiz Çanakkale Zaferi olduğunu belirten Çekiç, “Çanakkale Zaferinin 104’ncü yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin de ‘Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururu yaşıyoruz. Çanakkale, tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve Yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük bir mücadelenin adıdır. Geldiler, hemen Çanakkale’yi geçeceklerini sanıyorlardı. Gördüler, Kınalı Hasanları, Nusret Mayın Gemisini, 270 kiloluk top mermisini kaldıran Seyid Onbaşı’yı, dünyanın en güçlü donanmalarının denizin dibini nasıl boyladığını. Ecdad onlara öyle bir mağlubiyet tattırdı ki tarihe altın harflerle ‘Çanakkale Geçilmez’ yazıldı. Onlarda arkalarına bakmadan çekip gittiler.” dedi.
“KUTSAL VATAN KORUNMAYA DEVAM EDECEK”
“Bizler Çanakkale’de kanlarını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın niçin şehit olduğunu her zaman hatırlamalıyız. Gelecek nesillere bunu fırsat buldukça anlatmalıyız” diyen Çekiç şunları söyledi:
“Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Bu duygularla konuşmama son verirken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum.”
Daha sonra “Bir Duruştur Çanakkale” isimli kamu spotunun izlenmesi akabinde Çanakkale Zaferi’nin askeri yönlerini İkmal Binbaşı Özgür Ceridhan slayt eşliğinde anlattı. Öğrenci Merve Senem Sağdiş tarafından “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiir okundu. Hava Meydan Komutanlığı’nca hazırlanan tiyatro gösterimi ile program sona erdi. Törene katılan askeri ve mülki erkân Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine giderek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında derneği Malul Gazi Emre Öztürk temsil etti.  
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti