Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütüphane okuyucusu her yıl artıyor

53’üncü Kütüphane Haftası dolayısıyla
Kütüphane okuyucusu her yıl artıyor

53’üncü Kütüphane Haftası dolayısıyla Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Uçan katıldı.
YENİ KÜTÜPHANE TALEBİ
Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin, “Kütüphane bize yetmiyor Sayın Valım” diyerek başladığı sözlerini, Kütüphane hakkında bilgi vererek sürdürdü. Aytekin, “Mazisi 1473 yılına dayanan Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi, 1971 yılından itibaren bu binada hizmet vermektedir. Kütüphanemizde 90 bin kitap mevcuttur. 2014 yılı sonu itibariyle kütüphanemizden toplam 90 bin 210 kişi yararlanmıştır. Ayrıca 7 bin 201 kişide kütüphanemize üye olmuştur. 2015 yılı sonu itibarıyla okuyucu sayımız 100 bin, üye sayımız 8389’a ulaşmıştır. 2016 yılı sonunda ise okuyucu sayısı 113 bin 118, üye sayısı 10 bin 9 kişiye ulaşmıştır. Yüzde 15’lik  bir artış olmuştur” dedi.
KÜLTÜREL
ZENGİNLİK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Kütüphanelerin toplumsal gelişim için önemine dikkat çeken Aytekin, “İnsan ancak kendini bilgiyle, kitap okumakla doldurarak bomboş insan olmaktan kurtulabilir. Ayakta durması ve ne yapması gerektiğini bilir. Kütüphaneler, bir milletin zihni ve fikri seviyesinin gerçek ölçüsünü herkesin ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekleri bir çeşit halk okullarıdır. Kütüphaneler milli kültürümüzü yaşatan, geliştiren, nesilden nesile intikal ettiren, insanlığın kültürel değerlerini topluma kazandıran, umumi efkarı aydınlatan birer güneştir” ifadelerini kullandı.
CEP KÜTÜPHANELERİ ÖNERİSİ
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise mahallelerde “cep kütüphaneleri” gibi yeni bir anlayışa ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tanır, “Kendi mimarimizi de yansıtan yeni bir kütüphane binasına ihtiyaç vardır. Çağdaş ihtiyaçları karşılayabilen ama klasik mimarimizi de yansıtabılen bir il halk kütüphanesi. Kütüphaneciliğe yeni bir bakış açısı getirmeliyiz. Mesela mahallelerde “cep kütüphaneleri” gibi. Kültür uygulamaları ile dijital kitaplara ulaşabileceği dijıtal kütüphane gibi. Kütüphaneleri gönülden gönüle giden yolu inşa eden yaşayan, halkla iç içe olan kütüphaneler haline getirmeliyiz” dedi.
EN ÇOK
OKUYANLARA ÖDÜL
Tören, yıl içinde Kütüphane’den en çok yararlanan Gül Selin Yücel, Özlem Yaman, Sultan Ata ve Şenay Kasabalı’ya ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Törenin ardından tüm katılımcılara Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’in “Gençlerle Başbaşa” eseri takdim edildi. Kütüphane Haftası çerçevesinde kitap sergisi de açıldı. >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti