Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KUZEY KIBRISTA NELER OLUYOR?

Kıbrıs’ın tarihten gelen sürecini hepimiz biliyoruz. Rumlar’ın Türklere yaptığı işkence ve katliamları sonucu 1974 harekatı ile sınırlar çizilmiş ve ikiye ayrılmıştır. Sürecin kalıcı olmasında ilk Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın emekleri inkar edilemez. Sonrasında da 46 yıldır Kıbrıs Türkleri huzur içinde yaşamaktadır.
Ancak son zamanlarda Kuzey Kıbrıs’ta bir şeyler oluyor.
Bütün dünya topyekün üzerimize saldırırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bekası için teröristlere karşı gerçekleştirilen Barış Pınarı harekatına karşı çıkan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan 2. hain çıkış geliyor.
KKTC’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendirerek Rumlar’dan ve İngilizlerden yardım dilenmek uyuyan koministin ayaklanmasıdır. Oysa ki Türkiye’ye minnet ve şükran duygularını sürekli ifade ederek gelecek nesillere de birlik beraberlik duygusunu aşılamalıdır. Sırtını asil millete dönüp, yüzünü zalimlere dönmesi kendisine de Kıbrıs Türkü’ne de bir fayda getirmeyecektir. Sanırım kendisini piyon olarak kullanıp konuşturuyorlar.
Ana Vatan – Yavru Vatan ayrımına karşı çıkan ve düşmanlardan destek istediğini küstahça seslendiren Mustafa Akıncı acilen istifa etmelidir.
Türkiye’nin Akdeniz’de sıkıştırılmak, dışlanmak ve manevra alanının daraltılmak istendiği sorunlu bir dönemde bu çarpık tavır, işbirlikçilik örneğidir. Açıkça utanmazlıktır.
Mustafa Akıncı karanlık hesaplar peşindedir. Milli gerçeklerden kopmuştur. Türkiye husumeti kendisini yoldan çıkarmıştır. Beş yıldır Türk Milletinin hassasiyetlerini tahrip etmekten geri durmamıştır. Dolayısıyla Kıbrıs Türkünü de temsil edemez.
Yüzlerce şehit vererek Vatan yaptığımız Kuzey Kıbrıs topraklarını böyle densiz düşüncelere bırakamayız.
Kıbrıs Şehitlerimizin kemiklerini sızlatan bu haddini bilmezler var diye Türk Milleti olarak davamızdan vazgeçecek değiliz. Elbette ciddimizin emanetlerine sahip çakacağız.
Kıbrıs Türklüğünün ağırlığını taşıyamayan temsil yetkisini kaybetmiş Mustafa Akıncı bizim gözümüzde yok hükmündedir.
Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER