Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuzu: Toplumu geliştirende, dönüştürende kadın

Erkmen Kadın Kültür Evi’nde

Erkmen Kadın Kültür Evi’nde konferans veren Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu, geleceği kadınların şekillendirdiğini söyledi. Kuzu, “Valimiz Gökmen Çiçek’in de ifade ettiği gibi, her şey kadın eliyle değişiyor. Toplumu değiştiren, dönüştüren, gelecek nesilleri en güzel şekilde yetiştiren annelerimizdir” dedi

 

Kadınana Gazetesi yöneticisi ve Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu, Erkmen Kadın Kültür Evinde “Kadının toplumdaki yeri ve Kadınanalar” konulu konferans verdi. Konferansı; Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Güçlü Kadınlar Derneği üyeleri ile Erkmen Beldesi’ndeki kadınlar dinledi.
EROĞLU, ERKMENLİ
HANIMLARLA GÖRÜŞTÜ
Program açışında konuşan Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Canser Kuzu ve ekibine Erkmen Kadın Kültür Evi ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kadın Kültür Evleri projesinin Vali Gökmen Çiçek ve eşinin himayesinde başladığını söyleyen Canser Kuzu, bu projenin kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Kuzu, Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nu telefonla arayıp, katılımcı kadınları Eroğlu ile görüşme imkânı sağladı.
KUZU: ERKMEN KADINININ BAŞARILI ÇALIŞMALARINI İZLİYORUM
Konferansına hayatından verdiği örneklerle devam eden Kuzu, “Erkmen’li hemcinslerimin başarılı çalışmalarını yakından takip ediyorum. Erkmen Kadın Kültür Evinde hanımlarla birlikte olmaktan dolayı son derece memnunum. Bizlerin böylesine güzel bir mekânda buluşmamıza vesile olan başta Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Memduh Kuş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Canser Kuzu olarak, eminim ki birçoğunuzla tanışmışlığım vardır. Kadınana Gazetesi sahibi ve Yazı İşleri Müdürüyüm. Yani bir gazeteci olarak karşınızdayız. Ama öncelikle bir kadın olarak bir hemcinsiniz olarak sizlerleyim. Kadın Kültür Evleri projesini çok değerli görüyoruz. Bu projeye en çok anlam katan kadınların desteği, eğitimlere ve tüm diğer etkinliklere de aynı şekilde katılarak, zamanlarını en verimli şekilde değerlendiriyor olmalarıdır. Çünkü Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi, her şey kadın eliyle değişiyor. Toplumu değiştiren, dönüştüren, gelecek nesilleri en güzel şekilde yetiştiren annelerimizdir.” dedi.
“KADINLAR MANEVİ DEĞERLERİN KORUYUCUSUDUR”
Toplum ve ailenin yarısını kadınların oluşturduğunu dile getiren Kuzu şöyle konuştu: “Özverili ve yapıcı kişilikleriyle elinin değdiği her şeyi güzelleştiren kadınlar aynı zamanda manevi değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusudur. Ailenin kurulmasında, sürekliliğinde, güçlü bir yapı kazanmasında ve gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde eğitilmesinde kadınlar, ailede pozitif olarak ayrışıyor. Kadınların rolü, etkisi daha belirgin ve güçlü hale geliyor. Ailedeki kadın, aslında toplumdaki kadından daha güçlü bir kişiliktir. Eğer güçlü ve sağlıklı bir aileniz varsa, güçlü bir toplumunuz ve güçlü bir devletiniz var demektir. Çünkü aile yapılarında meydana gelen bozulmalar, toplumda da hemen karşılığını bulur. Aile; sağlıklı, güçlü kişilik kazanmış bir yapıya sahipse toplumdaki bireylerde bu ailelerden geldikleri için sağlıklı, güçlü ve kişilikli bireyler olacaktır. Dolayısıyla toplumsal ilişkiler de ailedeki ilişkilere benzer bir şekilde yapılanıyor, benzer bir şekilde varlık gösteriyor. O yüzden güçlü aile, güçlü toplum diyoruz.”
“AİLEDE SEVGİ, SAYGI VE
GÜVEN ESASTIR”
Güçlü ve sağlıklı ailenin sevgi, saygı ve güven şeklinde üç 3 temel saç ayağının olduğunu dile getiren Kuzu şunları söyledi: “Bu üç temel üzerine aileyi oturttuğunuz zaman o aileden korkmayın. Aile, iki kişi tarafından kuruluyor. Öncelikle aileyi kuran eşler arasında bu 3 ayağın tesis edilmesi önemli. Sevgi ile başlayan, birbirine karşı saygı duyarak devam eden ama her şeyden önemlisi de birbirine karşı güven duyularak oluşturulan, kurulan aile güçlü bir ailedir. Sevgisiz aileden söz edemeyiz. Sevgi olmadan diğer ayaklar da sakatlanır, hastalanır. Saygı ve güven olmazsa da aynı şey geçerli. Bunlar birbirini destekleyen ayaklardır. Biri olmadığında diğeri sakatlanabilecek, zarar görebilecek hususlardır; dolayısıyla bu üç unsuru gözümüz gibi korumak durumundayız. Sevginin, saygının, güvenin azaldığı ailelerde sorunlar başlar. Ailede sorun, bir yerden ortaya çıkmaz her türlü sorun olabilir. Çünkü aile toplumun küçük bir modelidir. Toplumda nasıl çok sayıda sorun ve suç ortaya çıkıyorsa ailede de aynı şekilde çıkabilir. İşte aileyi korunaklı hale getirmek için bu üç unsura önem vermek durumundayız. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarına olanak sağlanmalı ve onlara daha çok alan açmalıyız. Ben sık sık sizlerle birlikte burada olacağım.” Konferansın ardından Canser Kuzu, yanında getirdiği kadın kuaförlerine Erkmen Kadın Kültür Evinde çocuk ve kadınlara saç bakımı yaptırdı. Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş ile birlikte Erkmen Kadın Kültür Evini gezen Kuzu, misafirperverliği nedeniyle Memduh Kuş’a teşekkür etti. >> Hayriye CANER’in Haberi