Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KYK öğrencilerine mesleki gelişim anlatıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
KYK öğrencilerine mesleki gelişim anlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Afyonkarahisar Tınaztepe Yurt Müdürlüğü bünyesindeki öğrencilere kariyer ve mesleki gelişim konusunda Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından konferans verildi

“YURTKUR Kariyer Günleri” çerçevesinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS Kampüsü yanındaki yurdun konferans salonunda düzenlenen toplantıya Tınaztepe Yurt Müdürü Ziya Caner Türkeş, Müdür Yardımcıları Nuray Yalova, Tuncay Demir, Naile Parlak, Psikolog Çeşminaz Türkeş ve Sosyal Çalışmacı Meral Hayal ile yurtta kalan öğrenciler katıldı.
“Geleceğinizi planlayın” başlıklı konferansta AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, bu yılki eğitim-öğretim döneminin kapanmasına birkaç hafta gibi az bir süre kaldığını hatırlatarak, öğrencilere hem bu kısa zamanı çok iyi değerlendirmeleri hem de yaz döneminde kendilerini geliştirecek programlar yapmaları önerisinde bulundu.
“GELENEKSEL MESLEKLERİN
BİR BÖLÜMÜ TARİHE KARIŞTI”
Günümüzdeki gözde sektörler arasında bilişim, iletişim, genetik uzmanlığı, moleküler biyoloji, çevre mühendisliği, enerji yönetimi gibi alanların bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Nakilcioğlu, bu alanlarda görev alacak kişilerde aranan özellikleri şöyle sıraladı: “Meslek yaşamında başarı sağlamak ve iyi bir kariyer yapabilmek için sektörün aradığı bazı niteliklere sahip olmak gerekir. Sektörde araştırmacı, yaratıcı, gelişimci, uyumlu, yapıcı, sorumluluk sahibi ve deneyimli kişilerin başarı şansı her zaman çok yüksektir. Bugün uzmanlaşma olgusu hemen her sektörü içine almış durumdadır. Geleneksel mesleklerin bir bölümü tarihe karışmış, bir bölümü de köklü biçim değişikliğine uğramıştır. Doktorluk, mühendislik, bilgisayarcılık gibi dünün gözde meslekleri, yerini bunların alt dallarındaki uzmanlık alanlarına bırakmıştır.
Doktor denildiğinde genellikle pratisyen hekim anlaşılmaktadır. Meslekte ilerleyebilmek için tıp fakültesi mezununun belli bir alanda ihtisasını tamamlamış olması gerekmektedir. Yeni mühendislik alanları, öteden beri bilinen mühendislik türlerini gölgede bırakmıştır. Bilgisayarcılık da meslek olmaktan çıkıp hemen herkesin az-çok deneyim sahibi olduğu ya da olması gereken bir uğraş haline gelmiştir. Bilgisayarcı denildiğinde donanım, yazılım, internet, bilgi yönetimi, veri güvenliği gibi her biri kendi başına kurumsallaşmış uzmanlık alanlarından en az birisinde deneyim sahibi olan kişi akla gelmektedir. Diyebiliriz ki, doktor öldü, mühendis öldü, bilgisayarcı da öldü! Şimdi bunların çocukları, torunları yani alt birimleri başlı başına bir uzmanlık ve meslek dalı halini aldı.”
“BAŞARNIN FORMÜLÜ BASİTTİR”
Eğitim ve iş hayatında başarıya ulaşmanın günümüzde formüle edildiğini de kaydeden Nakilcioğlu, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Başarının formülü basittir: Dünü unutun, bugünü değerlendirin, yarını planlayın, başarı sizindir! Bilin ki, yaşam, 100 metre hızıyla koşulan bir maraton yarışıdır. Çağımız, her şeyin çok hızlı değişip dönüştüğü bir çağdır, buna ayak uydurmak zorundasınız. Uzun soluklu bu mücadelenin hayat boyu devam edeceğini de unutmamalısınız. Eğitim ve kariyer yolculuğunda alnınız ak, yolunuz açık, yıldızınız parlak, geleceğiniz aydınlık olsun!” (Kocatepe)