Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KYK’lı gençlerde şampiyonlar belli oldu

Yüksek Öğrenim Kredi ve
KYK’lı gençlerde şampiyonlar belli oldu

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Afyonkarahisar’daki 14 yurtta kalan 56 üniversite öğrenicisinin katıldığı ve hafta sonu gerçekleşen Yurtlar Arası Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.
KIZLARIN ŞAMPİYONU DESTİNE HATUN
Grup usulü düzenlenen turnuvada kızlar grubunda 8 yurt yarıştı. Rakiplerini tek tek eleyerek finale çıkan Destine Hatun Kız Yurdu ile Çiğiltepe Kız Yurdu kıyasıya mücadele etti. Final maçını 3-0 gibi net bir skorla kazanan Destine Hatun Kız Yurt Müdürlüğü şampiyon oldu. Finalde Destine Hatun Kız Yurt Müdürlüğü’ne mağlup olan Çiğiltepe Kız Yurdu ikinci olarak turnuvayı tamamladı. Yarı finalde rakiplerine mağlup olan Bayat Kız Yurt Müdürlüğü üçüncü olurken Mahfiruz Hatice Sultan Kız Yurt Müdürlüğü ise dördüncü oldu.
ERKEKLERDE TINAZTEPE ŞAMPİYON
Erkekler grubunda 6 yurt takımının yarıştığı Masa Tenisi Turnuvası’nda tüm rakiplerini eleyen Sultan Divani Erkek Yurt Müdürlüğü ile Tınaztepe Erkek Yurt Müdürlüğü finalde mücadele etti. Kıyasıya geçen final müsabakasında rakibini 3-1’lik skorla mağlup eden Tınaztepeli Genç Erkekler şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Final maçında Tınaztepe’ye boyun eğen Sultan Divani Erkek Yurt Müdürlüğü ikinci, Kamil Miras Yurt Müdürlüğü üçüncü olurken Afyon Yurt Müdürlüğü ise dördüncü oldu.
Takımının şampiyonluğu kazanmasında büyük paya sahip olan Tınaztepe Yurdu öğrencilerinden Mevlüt Nazlum “Dostluk içerisinde geçen bir turnuva oldu ve bu dostluğu şampiyonluk ile taçlandırdık” dedi.
Turnuva boyunca takımını müsabakalarda ateşleyen Tınaztepe Yurdu Takım Kaptanı Emre Bağcık “Kupayı Yurt Müdürümüz Mustafa Asan’a, memur ağabeylerimize ve yurtta kalan arkadaşlarımıza hediye ediyoruz” ifadesine yer verdi.
Haftalarca çalışmanın ve antrenman yapmanın kendilerine büyük avantaj sağladığının altını çizen Tınaztepe Yurdu takımı oyuncularından Osman Memiş, “Haftalarca süren çalışmalarımızın karşılığında final maçını kazanarak emeklerimizin boşa gitmediğini söylemek istiyorum. Bizden beklenen başarıyı yurdumuza getirdiğimiz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Takımının eşitlikle süren maçta öne geçmesinde büyük emek veren final müsabakasının kahramanı Çağrı Kurtoğlu “İl kupasını aldık. Bundan sonraki hedefimiz daha çok çalışarak şehrimize Türkiye kupasını getirmek olacaktır” diye konuştu.
8 il merkezinde yapılacak Bölge Turnuvası’nda Kızlarda Destine Hatun Yurt Müdürlüğü, erkeklerde ise Tınaztepe Yurt Müdürlüğü Afyonkarahisar’ı temsil edecek. Bölge müsabakalarında Afyonkarahisar yurtları derece alması halinde Türkiye Kupasına katılmaya hak kazanacak.
Bölge ve Türkiye Kupası müsabakalarının tarihleri ve illeri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklama ile belli olacak. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi