Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lezzetler Afyonkarahisar’da yarıştı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, İl
Lezzetler Afyonkarahisar'da yarıştı

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğıitim Müdürlüğü ve Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katkılarıyla Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Kompleksi Tınaztepe Salonunda 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali, Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Afyonkarahisar 2. Ulusal Housekeeping Yarışması programları düzenlendi.
Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi Turizm Festivali, Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Afyonkarahisar 2. Ulusal Housekeeping Yarışması açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan ile yurtiçi ve yurt dışından jüri üyeleri, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldılar.
“KALİTELİ HİZMET SUNMAK İÇİN
KALİTELİ EĞİTİM ALINMALI”
Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Güzel bir ilkbahar sabahında sizleri Afyonkarahisar’da misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 400’ün üzerinde öğrencinin ülkemizin değişik bölgelerinden ilimize gelmesi, ilimiz açısından güzel bir organizasyonun yapılması güzel bir sonuç olarak mutluluk olarak karşımıza çıkıyor.  Buna vesile olan Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Emir Murat Özdilek Okulu Müdürlüğümüze, Federasyona, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Ekonominin artmasıyla birlikte refah düzeyinin gelişmesiyle insanlar yerlerinde duramaz oldular, geziyorlar. Bu bir gerçektir. Bir diğer gerçekte rekabettir. Bu alanda gezdikleri yerlerde yani otellerde, lokantalarda kaliteyi arıyorlar. Bizim kaliteli bir hizmet sunabilmemiz ancak kaliteli iyi eğitim almış kişilerle, hizmet edenler ile sağlanır. Bu okullarda sizler aldığınız eğitimlerle çalıştığınız kurumlara artı değerler katarsınız ya da tam tersine iyi eğitim almazsanız o kurumları toplumun, ziyaretçilerinin nezdinde zor duruma sokarsınız. Onun için bu realiteyi kabul ederek eğitimlerimizi iyi bir şekilde alalım ki topluma daha iyi hizmet edelim. Artık dünyada Turizm’in en önemli alanlarından birisi de gastronomi oldu. Artık insanlar yeme, içme için uzun yolculuklar yapıp sadece belirli bir lezzeti tadıp geri dönebiliyor ya da lezzetin iyi olduğu yerlere daha farklı alanlarda hizmetler gelme yoluyla oranın hareketliliği artırıyorlar. Bizlerde sloganlarımızda var olan lezzet merkezlerinden biri olarak ilimizi değerlendiriyoruz. Afyonkarahisar medeniyetlerin kesiştiği bir yer olması dolayısıyla çok farklı lezzetleri de bünyesinde barındırmaktadır. Bunun turizme daha iyi kazandırabilmesi açısından bu tür etkinliklerin artırılması gerekir. Ben tekrar emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum. Bunu aslında bir yarışma olarak algılamayın. Bunu daha fazla öğrenmenin bir yöntemi olarak algılarsanız rekabetçi bir yöntemle öğrenmeyi daha kolay elde edersiniz. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
400 ÖĞRENCİ YARIŞTI
Türkiye’nin dört bir yanından Afyonkarahisar’a gelen 400’e yakın öğrenci sadece yerli ürünlerden faydalanarak Türk Mutfağı’nın birbirinden güzel lezzetlerini Afyonkarahisar termal otelleri aşçıbaşılarının yanı sıra Lübnan, Ürdün, Bosna Hersek, Mısır, Malezya, Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen aşçı liderlerinden oluşan 12 kişilik jüriye sunarak yarıştılar. 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali, Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Afyonkarahisar 2. Ulusal Housekeeping Yarışmasının son gününde dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Yardımcısı Erhan Günay, Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti