Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“LGS’de Türkiye ortalamasının üzerine çıktık”

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, koçluk modeli, veli ziyaretleri, yoğun deneme sınavları gibi çalışmalarınmeyvesini aldıklarını, LGS’de Afyonkarahisar’ın Türkiye puan ortalamasının 15,4 üzerinde ye aldığını bildirdi

 

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre Afyonkarahisar’ın Türkiye puan ortalamasının 15,4 puan üzerine çıktığını belirten Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “LGS Eğitim Seferberliğimizin meyvelerini çok şükür aldık” dedi.
Son dönemde eğitimde başarının artırılması adına Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, İl Milli Eğtiim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında görüşlerine başvurduğumuz İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yapılan çalışmaları şöyle özetledi:
“1- Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Merkezimizce ve okul müdürlüklerimiz kanalıyla yoğun bir kazanım ve sınavlara hazırlık sınavları yaptık. Bu sınav sonuçlarını ders ders, öğrenci öğrenci, okul okul, İlçe İlçe analizlerini yaptık ve öğrencilerimizin eksiklerini gidermeye çalıştık.
2- Bu çalışmaları başta okul müdürlüklerimiz olmak üzere zümre öğretmenlerimizle ve öğrencilerimize görevlendirdiğimiz eğitim koçu öğretmenlerimizle gerçekleştirdik. Bunları izledik ve takibini yaptık.
3- Ayrıca bu sene özellikle veli ziyaretlerimizi yoğunlaştırdık, velilerimize de öğrencilere nasıl daha verimli ders çalışmaları gerektiği ya da evde öğrencilerimizi olumsuz etkileyen etkenler olup olmadığı konusunda da rehberlik yaptık.
4- Yine öğrencilerimizi bire bir takip etmek onları yetenek ve ilgi alanlarına göre yönlendirmek, nasıl ders çalışmaları gerektiğini kavratmak planlı programlı ve disiplinli bir çalışma sistemi oluşturmaları için Eğitim Koçluğu sistemimi daha yoğun bir şekilde uyguladık.
5- İl Yöneticilerimizi başta merkezdeki okullarımız olmak üzere ilçelerimizi de zimmetleyerek sorumluluk verdik ve çalışmaları takip ve kontrol etmek üzere ziyaretlerini gerçekleştirdik.
6- DYK kurslarımızı takip ederek ve denetleyerek kalitenin artmasını sağladık.”
Sonuç olarak bu çalışmalarda başta Afyonkarahisar Valiliği olmak üzere, özellikle kırsal bölgelerde Kaymakamların da destek vererek katkı sununca başarıyı yakaladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Çok şükür bu sonuçlara ulaştık. Ve İlimizin sınav sonuç ortalaması Türkiye’nin sınav sonuç ortalamasının 15.4 puan üzerinde yer aldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu çalışmalar aynı titizlikle devam edecek ve başarımız daha da artacak. Afyonkarahisar İlimiz adına, okullarımız ve öğrencilerimiz adına ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi