Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ligi hedeflediğimiz yerde bitirdik” – Kocatepe Gazetesi

“Ligi hedeflediğimiz yerde bitirdik” – Kocatepe Gazetesi
“Ligi hedeflediğimiz yerde bitirdik”

Türkiye Voleybol Efeler Ligi’nde mücadelesini tamamlayan Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı ligi oynadığı Play-Off Etabı ile 8. sırada bitirdi. Sezon sonu değerlendirmesini gazeteniz Kocatepe’ye yapan Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan’ın röportajında Afyon Belediye’nin 2017-18 sezonu konuşuldu.
Kocatepe: Başkanım 2017-18 sezonu çalışmaları ne zaman başladı?
Aydoğan: Geçen sezon sonunda katıldığımız Baraj Etabında mücadele ederken 2017-18 voleybol sezonu için çalışmalarımız başlamıştı. Bu arada da Baraj Etabı’nda oynadığımız 6 maçtan da 6 galibiyet almayı başarmıştık. Grubu lider tamamlayıp ligde kalmıştık. Sezon başlamadan önce her sezon olduğu gibi Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile istişare ettik. Önceki sezon yaptıklarımızla ilgili bilgilendirmemiz sonrasında yeni sezonda neler yapabilirizi konuştuk.
Kocatepe: Yeni sezon için atılan ilk adım ne oldu?
Aydoğan: Konuşmanın ardından vakit kaybetmeden hemen yeni sezon çalışmalarına hemen başladık. Bize yeniden verilen yönetim görevi üzerine teknik ekibi belirleyerek çalışmalara başlamış olduk. Burak Hascan ile zaten daha önce hem oyuncu hem de menajer olarak anlaşmıştık. Yine Burak’ın desteği ile takımımıza oyuncular araştırmaya başladık.
Kocatepe: İlk hangi oyuncu ile anlaşma sağlandı?
Aydoğan: İlk olarak Moldovalı Dmitrii Bahov ile anlaşma sağladık. Bahov’dan sonra Andreas Fragkos ve Olli Peka Ojansivu ile anlaştık. Sonrasında yerli oyuncularla ekibi tamamladık. Finlandiya Milli Takımı ile Dünya Kupası maçlarına çıktığı için 1 ay geç başladı. Olli olmadan yaklaşık 1 ay çalışmalarımızı sürdürdük. Sonrasında takıma Olli de dahil oldu. Çalışmalara başladıktan kısa süre sonra İzmir’de TSYD tarafından düzenlenen kupada yer aldık. Kupadan sonra bir iki daha hazırlık maçı yaptık. Lige hazır olarak başladık. İyi de başlangıç yaparak hazır olduğumuzu gördük. Yunan oyuncu Fragkos’a Kore’den transfer teklifi geldi. 50 bin dolar ödediğimiz oyuncuya 300 bin Euro teklif geldi. O da anlaşma sağladı. Biz bunu kabul etmeyebilirdik fakat burada kaldığı zaman bize yarar sağlamayacağını düşündüğümüz için 50 bin dolar karşılığında serbest bıraktık. Yerine Armin Mustedanovic’i getirdik. Daha hesaplı ve daha faydalı oldu.
Kocatepe: Toplam maliyeti neydi takımın?
Aydoğan: Sezon geneline baktığımızda Beşiktaş ve Gümüşhane Torul’dan sonra en az bütçe ile sezonu kapatan kulüp olduk. Ligde İnegöl Belediyespor ve Kula Belediyespor haricinde tüm takımlara karşı galibiyet elde ettik. Play-Off Etabı’na kalmak için yeterli puanı almayı başardık.
Kocatepe: Bir de yabancıların sakatlığı vardı?
Aydoğan: Normal sezon sonunda ve Play-Off maçlarında yabancı oyuncularımızdan Olli ve Arvin’in sakatlanmaları performansımızı olumsuz etkiledi.
Kocatepe: Play-Off Etabı’nı değerlendirebilir misiniz?
Aydoğan: Play-Off etaplarında Halkbank, Ziraat Bankası ve Fenerbahçe ile karşı karşıya geldik. En son Fenerbahçe ile 7/8. maçında mücadele ettik. Ligi istediğimiz hedefe ulaşarak tamamladık. Sezon içi bilgileri aktarmak için Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a yine gittik. Yine istişaremizi yaparak kendisini bilgilendirdik. Yeni sezon için hedefimizi belirledik. Lig’de asansör takım olmak istemiyoruz. Biz Efeler Ligi’nin takımları arasında yerimizi almak istiyoruz. Yeni sezonda yine hedefimiz ligde Play-Off oynamak olarak belirledik.
Ayrıca başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a İl Yöneticilerimize, seyircimize ve özellikle basın mensuplarımıza bizlere destek oldukları için teşekkür ediyoruz.  >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Röportajı