Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ligler devam ederse kulüpler ekonomik darboğaza sürüklenir”

AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı

AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Yusuf Ulutürk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin 12 Haziran’da başlaması yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Ulutürk, “Bu kararın ciddi anlamda karşımıza çıkaracağı sorunlar var, kulüpler ekonomik darboğazın içine sürüklenecek.” dedi

 

Normalleşme Planı çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından liglerin 12 Haziran’da başlaması yönünde alınan karar kamuoyu ile paylaşıldı. TFF’nin açıkladığı başlama kararıyla ilgili olarak görüşlerini ifade eden TFF 2. Lig ekibi AFJET Afyon-spor’un Kulüp Başkanı Yusuf Ulutürk, bu kararın sporcu sağlığının yanı sıra kulüplerin ekonomik açıdan ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakacağını söyledi. Ulutürk, “Koronavirüs salgını sonrasında sporcu sağlığı öncelikli olduğu için liglerin tatil edilmesi doğru bir karardı. Geçen süre zarfında sporcuların yeterli çalışma ortamı bulamadığı uzun süren bir sürecin ardından 12 Haziran’da liglerin başlanacağı açıklandı. Bu kararın ciddi anlamda karşımıza çıkaracağı sorunlar var. Sporcuların yeniden antrenmanlara başlaması ve lig başlayana kadar hazır olmaları mümkün gözükmüyor. Temasa dayalı bir oyun olduğu için sporcuların sağlığını da düşünmemiz gerekiyor. Bunun dışında da müsabakalar için deplasmana giden kulüpler otelde konaklamak zorunda. Bu noktada hijyen kurallarına riayet ne kadar olacak. Oyuncular da tek kişilik odalarda konaklamak zorunda kalacak. Bu durum da kulüpler için ekstra maddi külfet anlamına gelecek. Sponsor gelirleri, reklam gelirleri ve seyirci gelirleri azalan ve süreçten maddi anlamda ciddi zarar gören kulüplerin bir de konaklama giderlerinde yaşanacak artış ile ekonomik darboğazın içine sürüklenecek” dedi.
TFF 2. Lig Kulüpler Birliği toplantılarında kulüplerin fikirlerinin alındığını ve AFJET Afyonspor’un fikrini de toplantıda net bir şekilde dile getirdiklerini ifade eden Ulutürk, “Liglerin kaldığı yerden devam edip etmemesi konusunda yazılı ve katıldığımız toplantıda sözlü olarak düşüncemizin liglerin tescil edilmesi yönünde olduğunu ifade ettik. Gelir kaynakları azalan ve maddi açıdan zorda kalan kulüplerin bu süreçten daha büyük yara alarak çıkacağı düşüncemizi dile getirdik. Şayet ligler oynanacak olur ise bunun maddi yükü kulüpler için çok daha ağır olacak” diye konuştu.