Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Lozan büyük bir hezimet!” – Kocatepe Gazetesi

“Lozan büyük bir hezimet!” – Kocatepe Gazetesi
“Lozan büyük bir hezimet!”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken’le birlikte, gündemi değerlendirip soruları cevaplandırdıkları bir basın toplantısı düzenledi.
İLK DERSİ BAKAN
ÇELİK VERECEK
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Pazar günü Muharrem ayının birinci günü itibariyle Hicri Yeni Yılın başladığını hatırlattı. Âlemi İslam’ın ve tüm Türk Milleti’nin Hicri Yeni Yılını kutlayan Yurdunuseven; “İnşallah bu yıl mazlumların özgürlüğüne kavuştuğu, kimsenin zulüm görmediği bir yıl olarak gerçekleşmesini Allah’tan niyaz ediyoruz. Geçen haftayı özetlemek istiyorum. Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle İl Kadın Kolları ve İl Teşkilatı olarak yaşlılarımıza ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bu hafta 8 Ekim Cumartesi günü Siyaset Akademisi çalışmalarımız başlayacak. Genel Merkezimizin talimatlarıyla Türkiye’de birkaç yerde yapılan bir organizasyon. Siyaset Akademisi Afyonkarahisar’da da açıldı. Yaklaşık sayısı 200’ü geçen katılımcı söz konusudur. İnşallah ilk dersi Sayın Gıda Tarım Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik gelecekler” dedi.
ENFLASYONDA HEDEF YÜZDE 5
Siyaset Akademisinde derslerin 8 ile 10 haftalık zaman diliminde tamamlanacağını söyleyen İbrahim Yurdunuseven, katımcı kursiyerlere AK Parti Siyaset Akademisi Sertifikası verileceğini kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı orta vadeli programdan da söz eden Yurdunuseven; “Büyüme hızı 2016 büyüme hızı 4,5’tan 3,2’ye çekildi. Bunun sebebi de tüm dünya da yüzde 3-4 bandında olan büyüme bizde 4,5 olarak düşünülmüştü. Küresel olumsuzluklar nedeniyle bu beklenti 3,2’ye indi. Hükümetimizin ikinci temel hedefi enflasyonu düşürmektir. Büyük bir temel farklılık olmazsa inşallah yüzde 7,5 seviyesinde bir enflasyonu yüzde 5’e indirmeyi hükümetimiz hedefliyoruz inşallah” diye konuştu.
SAVURGANLIK
YOK TASARRUF VAR
Mali disiplinin AK Parti hükümeti için çok önemli olduğunu, bu noktada 2003 yılından beri bu konuya çok önem verdiklerini belirten İbrahim Yurdunuseven, bu konuda çok ciddi tedbirler alındığını ifade etti. Bu dönemden sonra da mali disiplinden taviz verilmeyeceğini vurgulayan Yurdunuseven; “Yine her zaman olduğu üzere nereye para lazımsa öncelikle oralar yapılacak. Bitme aşamasında olan yerler inşallah bitirilecek. O nedenle tasarruf yapılacak savurganlık yapılmayacak. Diğer bir amacımız da cari açığı düşürmek. İnşallah 17 Ekim’den itibaren bütçe de anayasa gereği 75 gün önceden başlayan bir çalışma ile bütçeyi inşallah hükümetimiz meclise arz edecek. Yüzde 1,9 oranında bütçe açığını hedef olarak gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
15 TEMMUZ
DARBESİ UNUTULMAMALI
15 Temmuz darbe kalkışmasını unutmamak ve unutturmamak adına her zaman gerekenin yapılacağını ifade eden İbrahim Yurdunuseven,15 Temmuz’da ki darbe kalkışmasının amacına ulaşması haline olacakların zihinlerde silinmemesi gerektiğini belirtti. Yurdunuseven şöyle konuştu: “Elhamdülillah halkımız 15 Temmuz’da hukuk devletini, özgürlüğü, demokrasiyi korudu. Ama aksi olup da bu darbe gerçekleşmiş olsaydı Türk halkı nelerle karşılaşacaktı bunu bir defa daha hatırlatmakta yarar görüyorum. Eğer böyle bir şey gerçekleşeydi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmekten, rejim değişikliğinden, dinde reformdan ki bilindiği üzere bunun için 40 yıldır uğraşıyorlar, ne zaman biteceği belli olmayan bir iç savaştan, yüz binlerce insanın ölümünden, yaralanmasından, mülteci olmasından, işgalden, infazdan, belki yüz yıl belimizi doğrultamayacağımız bir hale düşecektik. En önemlisi İstiklalimizi ve İstikbalimizi kaybedecektik. Ama 15 Temmuz başarısıyla halkımız istikrarı, çözümü, güveni, barışı, devletini ve milletini korumayı amaçlamıştır”  
AFYON’DAN ANAYASA
MAHKEMESİNE 400 BAŞVURU
Olağanüstü halin başlangıçta uzatılmamak üzere ilan edildiğini, gelinen noktada ihtiyaç çerçevesinde 90 gün süre ile daha uzatıldığını belirten Yurdunuseven şunları söyledi: “Hukuk askıya alınmıyor. Sadece hukukun koyduğu çerçeve de olağanüstü hal durumları söz konusu. Haksızlığa uğradığını iddia edenler için gerekli itiraz komisyonları oluşturuldu. Bunlara itiraz edilebilir. Bakanlık ve valilik nezdinde itirazlar sürüyor. Bildiğim kadarıyla Anayasa Mahkemesine Afyonkarahisar’dan 400 ü aşkın bireysel başvuru söz konusu. Bu neyi gösterir? Hukuk var. İnsanlar haklarını arama hürriyetine sahipler ve haklarını arıyorlar. Eğer bir yanlışlık hata varsa mutlaka bundan dönülecektir. Ama olağanüstü halin gereklerinin devamında bu uzatılma gerçekleştirildi. ABD ile FETÖ elebaşının teslimi için görüşmeler sürüyor. Bildiğim kadarıyla 80 çuval civarında belge ABD’ye gönderildi. ABD’den öncelikle isteğimiz faaliyetlerini durdurması, kısmen de olsa tutuklanıp Türkiye’ye iade edilmesidir.”
RIZA NUR’UN
HATIRALARI OKUNMALI
Lozan Antlaşması ile ilgili süre gelen polemiklere yönelik görüşleri sorulan İbrahim Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Üzerine basarak söylüyorum, Lozan bir hezimettir. Açıklanmayan belgeler eğer gün yüzüne çıkarılırsa kimlerin mahcup olacağını çok rahat görebileceğiz. Bu konu ile ilgili yazılan bir sürü hatırlar var. Mesela bunlardan bir tanesi de Dr. Rıza Nur’un hatıralarıdır. Bunlar okunursa Lozan’da yapılan hatalar anlaşılır. Hemen aklıma gelen Limmi Adası’nın Türkiye’ye bırakılması kararlaştırılırken metine yazılmıyor. Unutuluyor, sonradan fark ediliyor. Katılımcılar ‘Demek ki Osmanlı’nın Limmi’ye ihtiyacı yok.’ Diyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Bağırsam karşıdaki adalara sesimi duyurabileceğim mesafede bir ada Limmi Adası’ dediği üzere maalesef unutulup metine yazılmadığından bize verilmiyor. Bulgar ve Yunan heyetinin görüşmeleri var. İnşallah bu Lozan metinleri ve tutanakları açığa çıktığında Lozan’ın gerçek anlamda bir hezimet olduğu anlaşılacaktır. Bu siyasete alet edilmemelidir. O dönemin bir yaşanmışlığıdır. Hezimet olduğunu kabul etmek gerekir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi