Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

LÜTFEN BİRAZ CİDDİYET

 

2 Aralık 2020 tarihinde bu köşede yayınlanan yazımızda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Afyonkarahisar Bölge Müdürü’nün bazı haberlerin yayınlanmaması konusunda gazetelere baskı uyguladığı iddiasını dile getirmiştim. Yazımızla ilgili olarak Basın İlan Kurumu tarafından gazetemize “Cevap ve Düzeltme” metni gönderildi ve gazetede hemen yayınlandı.
BİK’ten gönderilen ve gazetemizde yayınlanan metinle ilgili bazı konuları aydınlatma gereği duydum. Öncelikle bu köşenin yazarının adının “cevap ve düzeltme metninde” yazdığı gibi “KENAN DEMİRKIRAN” değil, “KEMAL DEMİRKIRKAN” olduğunu düzelterek başlamak istiyorum. Amacım demagoji yapmak değil. Sadece, anayasamızda belirtildiği üzere vatandaşımızın bilgi edinme hakkı çerçevesinde, basın özgürlüğü ve demokrasi konusunda eksiklerimizi dile getirerek, var olan hataları düzeltmek. Yazımızda ülkemizdeki en üst düzey basın kuruluşlarından birisi olan Basın Konseyi Yüksek Kurulu Başkanı Pınar Türenç tarafından yapılan basın açıklamasında geçen cümleler, Pınar Türenç’in ismi verilerek, “TIRNAK İÇİNDE” yazılmıştır. “Cevap ve Düzeltme metni”, bizim cümlelerimize değil de, Basın Konseyi Başkanı’nın sözlerinden dolayı gönderilmiş. Açıklamayı yapan Basın Konseyi’ne ya da yayınlayan medya organlarına değil de gazetemize “cevap ve düzeltme metni” gönderilmesini anlayabilmiş değilim. Ayrıca Basın İlan Kurumu tarafından Basın Konseyi’nin açıklamasının tamamının yayınlandığı basın kuruluşlarına üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen “cevap ve düzeltme metni” gönderilmemesi de şaşırtıcı değil mi?
Biz yine de yasal yükümlülüğümüzü yerine getirdik, gerekli cevap ve düzeltmeyi yayınladık. Basın Konseyi Başkanı’nın sözlerini aktarmakla yetindiğimiz konunun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

 

1 YILDA BİTECEK DEMİŞLERDİ

 

Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi’na ait, şehir merkezindeki kıymetli arazinin TOKİ’ye devredilmesi karşılığında yenilenmesi kararı alınmasının ardından, Afyon-İzmir karayolu üzerinde yapılacak olan yeni müze binası 2011 yılında TOKİ tarafından, 20 milyon TL bedelle ihale edildi. Ancak o dönem bir yıl içerisinde bitirileceği sözü verilen müze inşaatı halen %60 düzeyinde tamamlanmış durumda. Bu sürede 3 kez müteahhit firma değişti. Uzun zamandan beri inşaatı duran Müze inşaatı için 50.555.373.00 + KDV bedeli ile yeniden ihaleye çıkıldı. TOKİ internet sitesindeki bilgiye göre inşaatın başlangıçtan itibaren 680 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Ne güzel değil mi! 2012 yılında bitmesi planlanan inşaat 2024 yılında bitirilecek! Anlayacağınız Müze inşaatı yılan hikayesine döndü. 1 yılda bitirilecek diye başlanan inşaat 10 yıldan beri tamamlanamadığı gibi en az 2 yıl daha sürecek. Şu ana kadar %60 düzeyinden tamamlandığı belirtilen inşaat için 60 milyon TL daha harcanacak. 10 yılda % 60’ı tamamlanan inşaatın kalan % 40’ı için en az 60 milyon daha ödenecek. Anlayan varsa beri gelsin. Ağızlarını açtıklarında mangalda kül bırakmayanlar, şimdi de “Falanca milletvekilimiz araya girdi de, müze inşaatımız yeniden başladı” diye müjdeler veriyor. Birileri çıkıp önce bu inşaatın neden bitirilmediğini, ardından vatandaşın vergilerinden ödenen paraların nerelere ve kimlere gittiğini anlatsın.

 

ÇAY BELEDİYESİ TAKİP ALTINDA

 

29 Ocak 2020 tarihinde Çay Belediyesi’ne ait hayvan barınağını “Sokak Hayvanları Güvenli Yerde” sloganıyla hizmete açılmıştı. Ancak henüz bir yıl önce açılan bu hayvan barınağında, Afyonkarahisar Hayvanları Koruma Derneği tarafından, geçtiğimiz hafta çekilen görüntüleri izlerken adeta kanım dondu. Vicdanım sızladı. Görüntülerde Çay Belediyesine ait hayvan barınağında ölmüş, öldürülmüş, yaralanmış köpek görüntüleri vardı. Kiminin kafasında kan izi, kimisi yanmış. Tam bir vahşet. Hem de belediyeye ait hayvan barınağında. Görüntülerin medyaya yansımasının ardından Çay Belediye Başkanlığı tarafından (geç de olsa) yapılan açıklamada mealen “Hayvan Beslenme noktasında yaşananların sosyal medyada abartıldığı, ancak yine de yaşananlar nedeniyle üzüldüklerini, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı” açıklandı. Çay Belediyesi tarafından bir yıl önce “Hayvan Barınağı” adı altında açılan mekanın, bir yılda nasıl olup da “Hayvan Beslenme Noktası” na dönüştüğünü merak ediyorum. Bütün hayvanseverler canlarımıza acı çektirenlerin, insanlıktan nasibini almayan bu katillerin kimler olduğunu öğrenmek istiyor. Sadece Çay Belediyesi değil tüm belediyelerimizin birlikte yaşadığımız tüm canlılara gerekli hassasiyeti göstermesi bekliyoruz. Çay Belediyesi’ne ait Hayvan Barınağının tüm gereksinimleri ve donatıları ile birlikte noksansız olarak bir an önce hizmete açılması haberinin takipçisi olacağım.

 

EN ÇOK KONULAN İSİMLER AÇIKLANDI, YA EN ÇOK VERGİ KAÇIRANLAR!

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 2020 yılında ülkemizde dünyaya gelen bebeklere konulan isimlerle ilgili verileri açıkladı. Buna göre, en çok tercih edilen erkek isimleri Yusuf, Miraç ve Eymen olurken, en çok tercih edilen kız isimleri Zeynep, Elif ve Defne olmuş. Zeynep Göknil, Seyyah Devrim, Açelya Nur, Yüsra Çiğdem, Abbas Efe, Alpargu isimleri ise sadece bir bebek için tercih edilmiş.
Bu ilginç magazinel bilgiler için İçişleri Bakanlığımıza teşekkür ederken, Maliye Bakanlığımızın neden en çok vergi veren şahıs ve kurumları içine alan vergi rekortmenleri listesini açıklamadığını da merak etmekten kendimi alamıyorum.
Son Söz; “Ülkeye sadakat, her zaman; hükümete sadakat, hak ettiği zaman” Mark Twain

 

 

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER