Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lütfü Savaş AKP’den Neden Ayrıldı?

AK Partili Belediye eski Başkanı Dr. Lüftü Savaş’ın neden AK Partiden ayrılıp CHP’den siyasi hayatına devam ettiği gündeme geldi.

AK Partili Belediye eski

Dr. Lütfü Savaş, 23 Mart 1965 tarihinde Hatay’ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü köyünde, Türkmen kökenli bir ailenin evladı olarak dünyaya geldi.
TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ İLLERİNDE DOKTORLUK YAPTI
Dr. Savaş’ın, çocukluk ve gençlik yılları Antakya’nın Havuzlar Mahallesinde geçti. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli illerinde doktorluk görevinde bulundu. Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşunda görev aldı. Eski Devlet Hastanesinin Mustafa Kemal Üniversitesi’ne kazandırılması ve Araştırma Hastanesinin açılmasında başhekim yardımcılığı görevi yaptı. 2007 yılında doçent oldu. 2006-2008 döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu.
CHP HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ
Milliyetçi bir çizgide olduğunu ifade eden Dr. Lütfü Savaş, yerel seçimleri’nde Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevinden ayrılıp AK Parti’den Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve yüzde 47,3 oyla seçimleri kazandı. Görev yaptığı süre içerisinde başta Asi Nehri’nin temizlenmesi olmak üzere birçok hizmette bulundu. Ancak 2014 Türkiye yerel seçimleri’de AK Parti’nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak göstermesi üzerine partisinden istifa etti. CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine partideki birçok karşı görüşe rağmen, annesinin telkinleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 ilkesinden birinin milliyetçilik olması görüşüne binaen 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak gösterildi. Yüzde 41 oyla Hatay’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden CHP’nin ve Millet İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Yüzde 55,17 oranında aldığı oy ile yeniden başkanlığa seçildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti