Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Macaristan ekibi Afyon’a döndü – Kocatepe Gazetesi

Valilik, İl Milli Eğitim
Macaristan ekibi Afyon’a döndü

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu tarafından hazırlanan Erasmus Plus Programı kapsamında AB Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Yetişkin Eğitiminde Avrupa’ya Yetişmek İçin” isimli proje kapsamında gerçekleştirilecek işbaşı gözlem kapsamındaki hareketliliğin ikinci hareketliliği olan Macaristan hareketliliği tamamlandı. Ekip Afyonkarahisar’a döndü.
HEDEF USTA
ÖĞRETİCİLERİN YETİŞMESİ
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programları kapsamında kabul edilen, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun koordinatörlüğünde yürütülen “Yetişkin Eğitiminde Avrupa’ya Yetişmek İçin” isimli projede 4 ülke ortaktı. Almanya, Macaristan, İtalya, İspanya’nın proje ortağı olarak yer aldığı çalışmada Türkiye’den 8 kuruluş projenin yerel ortağı oldu.  Proje kapsamında yetişkin eğitiminde gayrı resmi öğrenmelerin tanınırlığı, resmi öğrenmelere adaptasyonu, resmi öğrenmelerin çoğaltılması ve kalitenin artırılması için Avrupa düzeyinde ileri uygulamaları tanıyan, iyi uygulamaları kendi uygulamalarına yansıtan yöneticiler, eğiticiler ve usta öğreticiler yetiştirilmesi hedefleniyor.
ZİYARET BARSELONA
İLE TAMAMLANDI
Proje ile kurumların ve Avrupalı kuruluşlar arasında oluşturulan uluslararası işbirlikleri sayesinde Avrupa düzeyinde iyi örneklerin yaygınlaşmasına ve yetişkin eğitiminde uygulama birliği oluşturulmasına katkı sağlanacak. Proje kapsamında 14-22 Şubat tarihleri arasında İspanya’nın Valencia, 6-14 Mart tarihleri arasında İtalya’nın Combobassoya, 8-16 Mayıs tarihleri arasında ise üçüncüsü gerçekleştirilen Macaristan’ın Eger şehrine çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi. İspanya programı kapsamında Valencia’da 5 kurum ziyaret edilip, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. İş başı eğitimleri tamamlandı. İyi uygulamaların Türkiye’de uygulanabilirliliği ile ilgili çalışmalar yapılırken bir platform oluşturuldu. İspanya’nın Barselona şehrine proje kapsamında kültürel ziyaret gerçekleştirilerek program tamamlandı.
VALİLİK DESTEK VERECEK
İtalya programı kapsamında Compobasso şehrinde 6 eğitim kurumu ziyaret edildi. Oradaki yetişkin eğitimi sistemi hakkında yetkili kişilerden bilgi alan katılımcılar, iyi uygulamaların gözlemlendiği ve Türkiye’de uygulanabilirliği ile ilgili çalışmalar planlandı. Ayrıca İtalya hareketliliğinde Roma şehrine kültürel gezi düzenledi. Faaliyetler sonuçlandığında yerel ortaklarla bir uygulama platformu oluşturulacak. Proje çıktılarının Anadolu’da daha fazla yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Afyonkarahisar Valiliği tarafından bu projenin sonunda proje çıktılarının il genelindeki tüm yaygın eğitim kurumlarında yaygınlaştırılması konusunda destek verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti