Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maceraya hazır mısın Afyon? – Kocatepe Gazetesi

Maceraya hazır mısın Afyon? – Kocatepe Gazetesi
Maceraya hazır mısın Afyon?

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 2014-2019 dönemi seçim vaatleri içinde yer alan ‘Macera Parkı Projesi’ bir yıllık çalışmanın ardından hayata geçirildi. Park içinde yer alan Ziplayn parkurunu deneyen Başkan Çoban, 17 metrelik tepeden atlamaya ise cesaret edemedi

Afyonkarahisar Türkiye’de çok az sayıda şehirde bulunan bir eğlence alınana daha sahip oldu. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Zafer Kent Ormanı’na yapılan Macera Parkı, dün düzenlenen tören ve etkinliklerle açıldı.
Açılışa Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ile çocuklar katıldı.
Tören Kafkas halk Oyunları topluluğunun gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından konuşan Belediye Başkanı Çoban, Macera Parkı ile ilgili bilgiler verdi. Macera Parkı’nın ihalesini geçen yıl yaptıklarını belirten Çoban, “İnşaat çalışmalarına bu yıl başladık ve bugün açılışı gerçekleştirdiğimiz, ‘Macera Parkı’ projesi yaklaşık 2 milyon liraya gerçekleştirildi. Burada sadece park yapılmadı, buraya gelen yollar, çevresi ve altyapı olarak hepsi yenilendi ve yapıldı. Park içinde büyükler için 18 parkur, küçükler için ise 14 parkurdan oluşan bir etkinlik alanı bulunuyor. İki tane tırmanma parkuru, 17 metrelik bir atlama ve gidiş ve dönüş toplam 285 metre uzunluğunda da bir ziplayn uçuş parkuru var” dedi.
Belediye Başkanın ardından ise Vali Güner konuştu. Kızı Berra ile konuşmak için kürsüye gelen Vali Güner, güzel bir günde güzel bir park açılışı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bütün resmi kurumlara kalem ile kağıt arasına karışmayın, halk için, insanlar için eserler ortaya koyun diye uyarılarda bulunduğunu belirten Güner, Belediye’nin bu bağlamda çok güzel çalışmalarının açılışlarını yaptığını aktardı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi katılımcılarla beraber kesildi. Açılış dolayısı ile güvercinler salınırken, gündüz olmasına rağmen havai fişekler atıldı.
BAŞKAN ZİPLAYN UÇUŞU YAPTI
Parkın açılışında parkurların tanıtımı için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Kocatepe Doğa Sporları Kulubü ekipleri gösteriler yaptı. Belediye Başkanı Çoban ve Vali Güner de atlama kulesinden atlamak için yukarı çıksalar da atlamaya cesaret edemeden indiler. Belediye Başkanı Çoban, ziplayn uçuşu parkurundan atlayarak cesaretinden dolayı büyük alkış aldı.
Macera Parkı’nda çocuklar için de çok eğlenceli alanlar bulunuyor. Afyonkarahisar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri açılış öncesi ve sonrası kendileri için yapılan parkurlarda eğlenceli vakitler geçirdi. Açılış sonrası katılımcılar için pilav ikramı ve içecek ikramından sonra açılış sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)