Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maden Suyu ve Soda Şişeleri Neden Hep Yeşil Renkte?

Soda ya da maden suyu şişelerine baktığımızda neredeyse tüm markaların şişelerinin renginin yeşil olduğunu görüyoruz. Peki ya bunun sebebi nedir sizce?

Soda ya da maden

Soda ya da maden suyu şişelerine baktığımızda neredeyse tüm markaların şişelerinin renginin yeşil olduğunu görüyoruz

Soda şişelerinin yeşil renkte olmasının üç sebebi vardır. Yeşil renkteki bir cam üretimi diğer renklere göre daha ucuz ve kolay üretiliyor olması birinci sebebidir. Çünkü yeşil cam genellikle geri dönüştürülmüş camdan yapılmaktadır. Bu durum düşük maaliyete ve üretimin kolay olmasına sebep olmaktadır.
Yeşil renk, doğallığı ve tazeliği nitelendirdiği için markalar bu rengi tercih etmektedir. Tüketiciye daha tazelik ve doğallık çağrışımı yapması ikinci sebeptir.
Güneşten gelen UV ışınları şişelerden geçip içeriye yansıdıktan sonra içeceğin tadını ve kokusunu bozmaktadır. Yeşil rengi ise güneş ışınlarına karşı koruma sağlamaktadır. Bu zararlı ışınlardan koruması da içeceğin raf ömrünü uzatmaktadır.
Bunlara ek olarak yeşil renkli şişelerin üretim maaliyetinin az olması aynı zamanda üretim sürecinde daha az enerji kullanmasına yol açmaktadır. Bu da karbon salınımının en aza indirgenmesi sebebiyle yeşil camların doğayı korumaya katkı sağladığı da söylenebilir.