Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maden ve orman izin sahalarına sıkı denetim

Bu haberin fotoğrafı yok
Maden ve orman izin sahalarına sıkı denetim

Orman Genel Müdürlüğü’nün geçen hafta Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal’de yaptığı toplantıda 19 maddelik bir karar alındı. Maddeler arasında en dikkat çekeni ise maden izinleri ve orman alanlarında verilen izin tesis talepleri ile ilgili

Orman Genel Müdürlüğü’nün geçen hafta Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlediği ve 3 gün süren değerlendirme toplantısında 19 karar alındı. Kararlar arasında en dikkat çekici olanı, madenlerle ilgili. Orman Genel Müdürlüğü’nün toplantısından sonra düzenlenen sonuç bildirgesinde, konuya ilişkin şu cümlelere yer verildi: “Maden izinleri ve orman alanlarında verilen tesis izin ta-lepleri, bölge müdürlüklerinde oluşturulacak komisyonlarca değerlendirilecek, değerlendirmede izin talep edilen alanda, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının plan ve projeleri, çevre ve sosyal problemler dikkate alınacaktır. İzin gelirleri ve izin sahaları, periyodik olarak denetlenecek ve gerekli işlemler gerçekleştirilecektir.”
Orman Genel Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar’daki toplantısından sonra aldığı kararlar arasında orman kadastro çalışmalarının hızlandırılması, Genç Ormanlarda Bakım Eylem Planı’nın uygulanması, özel ağaçlandırma taleplerinin incelenmesi ve ceviz, badem gibi gelir getirici türlerin desteklenmesi, boylu ve kaliteli fidan üretimi, orman köylülerinin desteklenmesi, biyoçeşitlilik ve yaban hayatı koruma konusunda projelerin üretilmesi, orman yollarının standartlarının yükseltilmesi de bulunuyor. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti