Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maganda muhtar düğünde dehşet saçtı 1 ölü

Bu haberin fotoğrafı yok
Maganda muhtar düğünde dehşet saçtı 1 ölü

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Küçükhüyük Beldesi’nde düğünde havaya silahıyla ateş açan mahalle muhtarı, bir çocuğun ölümüne neden oldu

Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Küçükhüyük Beldesinde düğüne kana bulayan olayda 8 yaşında bir çocuk hayatını kaybederken, 11 yaşındaki bir çocuk da ağır yaralandı. Kurtuluş Mahallesi’nde sokak arasında yapılan bir düğünde oyun oynarken silahlarını çeken iki kişi havaya ateş etmeye başladı. Havaya ateş edenlerden Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Yılmaz G.’nin silahından çıkan kurşunlar 8 yaşındaki Y.G. ve 11 yaşındaki S.B.’nin yaralanmasına neden oldu.
Düğün alanında iki çocuğun kanlar içinde yere yığıldığını görenler durumu 112 Acil Servis ve jandarmaya haber verdiler. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Y.G. ambulansta hayatını kaybetti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedaviye alınan S.B.’nin durumunun ciddiyetini koruduğunu öğrenildi.
Bir kişinin daha yaralandığı iddia edilen olayda, düğün sahiplerinin akrabası olan üçüncü yaralının şikayetçi olmadığı öğrenildi. Düğün sahiplerinin düğüne ait görüntüleri sakladığı iddia edildi. Düğünde hayatını kaybeden minik Y.G.’nin birkaç haftalığına tatil için Fransa’dan Türkiye’ye geldiği vurgulanırken, düğünden sonra Fransa’ya dönecek aile olayla yıkıldı. Tatil öncesi Fransa’da bisiklete binen Y.G.’nin çevreye gülücük saçan görüntüleri yürekleri burktu.
Tatil için geldiği memleketinde yaşadığı acıyla yıkılan baba Ali Gündoğdu, olayı gözyaşları içinde anlattı. Oynarken oğlunun bir anda yere düştüğünü ifade eden acılı baba Gündoğdu, “Bayıldı sandım. Kucağıma aldım sarstım sarstım uyanmadı. Göğsü kanlar içindeydi. Hastaneye kaldırdık. Önce bir şeyi yok dediler yarım saat geçmeden başınız sağ olsun dediler. Oğlumu vuran muhtarmış. Böyle adamların eline kimler silah veriyor. Benim ciğerim yandı onların da yansın” dedi.
Bir çocuğun ölümüne diğer çocuğun da yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Muhtar Yılmaz G. Jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, maganda kurşunuyla hayatını kaybeden minik Y.G. bugün sabah toprağa verilecek. Öte yandan Y.G.’nin hayatını kaybettiği sokakta, yerlerde hala boş kovanlar bulunuyor.
Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten Küçükhüyük Belediye Başkanı Vedat Kocatürk, düğün sezonunun başladığı Mayıs aydan itibaren havaya ateş edilmemesiyle ilgili haftada 4 gün belediye hoparlöründen anons yaptıklarını söyledi. Kocatürk, uyarı yazıları da dağıtmalarına rağmen bu tür olayların yaşandığını ifade etti. (Kocatepe)