Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya: Afyon’da milliyetçilik duyar kasmakla milliyetçi olunmaz

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, CHP’ye yüklendi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ı eleştiren Özkaya, “20 Ekim 1991 tarihindeki seçimlerde PKK terör örgütünün yandaşları ve destekçilerini ilk defa meclise kim soktu? Bu dönem deyiniz ki ben PKK’lıların dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet oyu verdim. Afyonkarahisar’a gelip milliyetçilik duyar kasmakla milliyetçi olunmaz.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in, 4 yıllık icraatlerını anlattığı sunumunun ardından yerel yönetimin hizmetlerini ve ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi.

“DOĞU BÖLGESİNE YAPACAĞIMIZ HASTANENİN YERİ NETLEŞİNCE AÇIKLAYACAĞIZ”

Ali Özkaya, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırımları sonucu her 15 günde bir açılış yapacaklarını söyledi. Özkaya, “Şehrimizde inşallah 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanı seçiminden sonra 15 günde bir artarak devam eden hizmetlerin birçoğunun kurdelelerini törenle keseceğiz. Afray projesinin temeli atıldığı için Sayın Başkanımız anladığım kadarıyla onu dahil etmedi. Hizmetlerini anlattığı kitapçık önceden hazırlandığı için Afray eklenemedi. Afyonkarahisar yeni dönemdeki en önemli yatırımlarımızdan birisi üç tane yer tespit ettik. Doğu bölgesine verdiğimiz yüz yataklı hastanenin yapılmasıdır.  Bu bizim için olmazsa olmaz. Çünkü bu belediye seçimlerinde de milletvekili seçimlerinde de sıkça bize söylenen bir konuydu. Bunun yerlerini tespit ettik. Şimdiden şurası demek doğru değil. Netleşince söylemek daha doğru olur.” dedi.

“ARZUMUZ O Kİ KONUT İHTİYACINI EN ÜST SEVİYEDE KARŞILAYALIM”

“Bir diğer husus bizim açımızdan önemli. TOKİ konutları geçen hafta Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le beraber gidip gördük. 104 blokta bin 250 konut, camii ve ticaret merkezi inşaatı devam ediyor.” diyen Özkaya, “Muhteşem eserler meydana çıkıyor. Artık blokların çatılarının kapatılmaya başladığını görüyoruz. Tüm ıslak zemin malzemeleri gelmiş. Bin 250 adet konut sayısını 3 bin konuta çıkarmak arzusundayız. Arzumuz o ki Afyonkarahisar’da sosyal konut ihtiyacını en üst seviyede karşılayalım. Türkiye’de yaşanması en ucuz şehirlerinden birisi olan Afyonkarahisar’da konut ve kira sıkıntısını kaldıralım. Biz arzu ediyoruz. Yine otogar ve OSB kavşağında teknik olarak hangisi uygun olursa üst veya alt geçit yapma arzusundayız. Belediyemiz inşallah bunları tamamlıyor. Bu dönem belki söz verip de tehir ettiğimiz bir tek konu vardı. O da askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması konusudur. Onu daha önce izah ettiğimiz sebeplerle başlatamadık. Ama inanıyorum ki önümüzdeki yıl orayla da ilgili ve sivil havacılıkla ilgili Afyonkarahisar’da çok önemli bir gelişmeyi hep beraber yerine getireceğiz. Bunu da yaşayarak göreceğiz. Üç ay sonra Teleferiğimizde Afyonkarahisar Kalesi’ne çıktığımızda o güzelliği doya doya yaşayacağız.” diye konuştu.

“AFYON’UN EN MUHTEŞEM YERİ HIDIRLIK TEPESİ”

Yeni yapılacak hastane yeri arayışı sırasında şehri turlarken Afyonkarahisar’ın en muhteşem yerinin Hıdırlık Tepesi olduğu tespitini aktaran Özkaya, “Bir kez daha gördüm ki Afyonkarahisar’ın en muhteşem yeri Hıdırlık Tepesi. O bölge için önümüzdeki dönemde Sayın Başkanımızda düşünüyor, yeşil alan ve şehrin rekreasyon alanı ihtiyacını inanılmaz derecede karşılayacak gerçekten muhteşem bir alandır. Onun tepe düzlüğüyle birlikte yepyeni bir Afyonkarahisar olacağına inanıyorum. Bir de o bölgeden bir geniş bir yol açıldığında şehir trafiğinin rahatlamasına güzel katkı verecek. Tabii bunları Belediye Başkanımız yapıyor.” şeklinde konuştu.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU YENİLMEYE MAHKÛMDUR”

28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanı seçiminin son derece önemli olduğunu vurgulayan Özkaya şunları söyledi: “Önümüzdeki 28 Mayıs Pazar günü bir seçim var. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk turda yüzde 49,52 oranda oy aldı. Dünya tarihinde bu şekilde bir oyla bir cumhurbaşkanının seçildini ben bilmiyorum. Bir ABD dergisinde yer buldu. Hani her gün Sayın Cumhurbaşkanımıza diktatör diyorlardı ya. Amerikan gazetesinin söylediği gibi ‘Diktatörler ikinci tura kalamaz. Artık lütfen bu saygısız, küstah sözden vazgeçiniz.’ dedi Zannediyorum Amerikan Ekonomist Dergisi. Bende bu vesileyle bu küstah sözden herkesin vazgeçmesi için çağrıda bulunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız 21 yıllık iktidarında 18 irili ufaklı seçime girdi. Bunların hepsinden büyük başarılarla çıktı. Sayın Sinan Oğan’da Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini, ‘Terör örgütünün ve onun siyasal uzantısının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı belirleme hakkı yoktur.’ diyerek kamuoyuna deklare etti. Bence bu duygu çok önemlidir. Ondan sonra Sayın Meral Akşener’in, ‘Bizim Millet İttifakı’nın terörle bu kadar yan yana alınmasına hayretler içinde kaldım. Böyle bir şeyi beklemiyordum.’ sözü de aslında Türk Milletinin benim hep vurguladığım ferasetini, arifliği ve agâhlığını görememenin bir siyasal sonucudur. Türk Milleti terörden çok çekmiştir. Teröre ufacık bile sempatiyle bakan, buna ufacık meyledeni bile hiç affetmediğini bu seçimde bir kez daha gösteriyor. Dolayısıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yenilmeye mahkûmdur ve bu yenilgi onun bütün kaybettiklerinin üzerine fatura yenilgisi olacaktır. Siyasal faturayı hayatı boyunca kaybederek ödeyecektir. Kazandığı hiçbir seçim yok. Efendim ben işte iki tane belediyeyi kazandım. O iki belediyeyi de hangi terör örgütünün desteğiyle kazandığını hepimiz biliyoruz. Çünkü onlar geldiler İSPARK’ta PKK’dan dağdan gelenler otopark görevlisi olarak mezarlıktaki cenaze taşıma elemanı olarak, daha sonra mezarlık araçlarıyla uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir örgütün uzantısı olduğunu gördük. Bu örgütlerle yürüyerek iktidar olunmaz.”

“MECLİSE TERÖR SEMPATİZANLARINI İLK SHP SOKTU”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın Hüda-Par eleştirisine verdiği cevabı tekrarlayan Özkaya şöyle konuştu: “CHP vekiline ben cevap vermiştim. Ama tekrar etmekten de aslında hicap ediyorum. CHP milletvekili demiş ki ‘Hüda-Par, problem çıkaracaktı, yemin etmeyecekti.’ 20 Ekim 1991 tarihindeki seçimlerde PKK terör örgütünün yandaşları ve destekçilerini ilk defa meclise kim soktu? İsmet İnönü’nün oğlu, SHP Genel Başkanı, Erdal İnönü soktu. İlk defa bu meclisin kürsüsünde hangi örgütün mensupları ‘Biz Kürtçe konuşacağız, Kürtçe’yi ana dil yapacağız.’ dedi? Meclise bunları kim soktu? CHP soktu. İnsan AK Partiye söz söylemeye utanır. 62 HDP Milletvekiline söz vermeyeceksiniz. Hüda-Par varmış. HDP’nin en yüksek oy kaybettiği yer o bölgedir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihi boyunca ilk defa en yüksek oy aldığı yüzde 80’den başlayarak Tunceli’den, Van’a kadar ki bölge. Hayatında bin 500 kişiyi toplayamayan Sayın Kılıçdaroğlu gidip de orada o toplantıları nasıl yapıyor? PKK terör örgütünün destekleriyle yapabiliyor. İstanbul’da son mitinglerinde Türk bayrağının açılmasına bile tahammül edemeyen bir zihniyetle yol yürürseniz ondan sonra da gelip de ya ‘Biz niye kaybettik diye düşünürsünüz.”

“GİZLİ OYLAMADA PKK’LILARIN DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINA EVET DEDİNİZ Mİ?”

Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü:  “Beş tane dokunulmazlık dosyası açıldı bu dönem. Beş dosyanın üçünde alt komisyon başkanı, hazırlık komisyonu başkanı bendim. Hepsinde de oyumuzu net bir şekilde söyledik, konuştuk. Meclis kayıtlarına girdi. Gizli yapılan oylamada hepimiz oyumuzu kullandık. Ama şunu net bir şekilde biliyoruz. Kimin kırmızı oy, kimin yeşil oy, kimin mavi oy verdiğini herkes az çok hissediyor. Ben diyorum ki onurunuz, şerefiniz üzerine yemin edin. Deyiniz ki ben PKK’lıların dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet oyu verdim. Bu kadar nettir. Bu soru daha nasıl açık sorulabilir?”

“AFYON’DA MİLLİYETÇİ DUYAR KASMAKLA MİLLİYETÇİ OLUNMAZ”

“Afyonkarahisar’a gelip milliyetçilik duyar kasmakla milliyetçi olunmaz.” diyen Özkaya sözlerini şöyle tamamladı: “ Milliyetçiliği Afyonkarahisar’da da yapacaksınız, Hakkâri’de yapacaksınız, meclis komisyonlarında da genel kurulda yapacaksınız, Trabzon’da da yapacaksınız. Türkiye’nin her yerinde aynı olsanız sorun olmaz. Bir kez daha söylüyorum. Bu seçim Kılıçdaroğlu’nda Türk milleti tarafından siyasal başarısızlık faturasının kesileceği seçim olacaktır. Milletimiz iktidarı değiştirmemeliyiz. Ama bu yeteneksiz ve beceriksiz muhalefetin değişmesi gerekiyor. Türkiye’ye yakışmıyor bu muhalefet diyor. İnşallah 28 Mayıs Pazar günü seçim sonuçlarıyla birlikte Türk siyasal tarihinin muhalefeti de değiştirmesini hep beraber yaşayarak göreceğiz.” >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti