Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mağduriyetler kaleme dökülecek – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Mağduriyetler kaleme dökülecek

Eğitim Bir-Sen, “Ödenmiş Bedeller Unutulmasın” konulu Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması düzenledi. Türkiye geneli yapılacak yarışmada, darbelerin, baskıların yaşattığı mağduriyet anıları konu edilecek

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, konunun seçilmesindeki amacın, tekerrür etmemesi için tarihe not düşmek, olduğunu ifade etti. Çelik, ‘Ödenmiş Bedeller Unutulmasın’ adlı ve ‘Darbelerin, Baskıların Yaşattığı Mağduriyet Anıları’ konulu Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması’nın daha önce 4 kez düzenlendikleri Hatıra Yarışmaları’nın devamı niteliğinde olduğunu ifade etti. Abdullah Çelik, önceki hatıra yarışmalarının, başta eğitim çalışanları olmak üzere tüm kamuoyu tarafından takdirle karşılandığını, il birincisi olarak seçilen metinlerden oluşturulan hatıra kitaplarının, kitap dünyasının seçkin eserleri arasında yer aldığını belirtti. Çelik, eğitim çalışanlarına konuyla ilgili şöyle seslendi:
“Sendikamızın, hakkı gasp edilmiş tüm mağdur insanları kucaklayıcı bu yarışmasına katılarak içinizdeki yazarı keşfedin. İnsanımızın sevgi dolu yüreğini, fedakarlığını, sıcaklığını mağduriyetleriyle kaleme dökün. Mağduriyetlerinizi paylaşırken, yüreğinizi paylaşın. Bilinmelidir ki mağduriyetiniz, mağduriyetimizdir.”
Son katılım tarihi 25 Kasım 2011 olan yarışmada katılımcıları bekleyen ödüller ise şöyle: Türkiye birincilik ödülü 4.000 TL, ikincilik ödülü 3.000 TL, üçüncülük ödülü 2.000 TL, mansiyon ödülü (3 adet) 1.000TL ve jüri özel ödülü 1.000 TL. Ayrıca şube bi-rincilerinin hatıraları kitap olarak yayımlanacak.
Yarışma şartnamesi ile ilgili geniş bilginin Eğitim Bir-Sen Şubeleri ve www.egitimbirsen.org.tr adresinden edinilebileceği belirtildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti