Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Makarnadan medet umanlar Afyonkarahisar’a ihanet ediyor”

“Makarnadan medet umanlar Afyonkarahisar’a ihanet ediyor”
“Makarnadan medet umanlar Afyonkarahisar’a ihanet ediyor”

DP’den Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan İsmail Özdilek, kendisine yöneltilen bir soru üzerine; makarnadan, tencereden, tavadan medet umanların Afyon’a ihanet ettiğini savundu. Özdilek, vatandaşın saf görülmemesini, seçmenin aklı ile hareket edeceğini vurguladı

Emekli Albay İsmail Özdilek DP’de düzenlediği basın toplantısı ile Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı aday adaylığını ilan etti. Özdilek, adaylık başvurusunu DP Merkez İlçe Başkanı Zafer Murat Çakır’a teslim etti.
ÖZDİLEK’İN BAŞVURUSU SEVİNDİRDİ
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy, Emekli Albay İsmail Özdilek’in Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıklaması öncesi konuştu. Şensoy, 2014 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adaylığı için Emekli Albay İsmail Özdilek’in ilk resmi başvuruyu yaptığını söyledi. DP yönetimi olarak Özdilek’in aday adaylığı talebinden memnuniyet duyduklarını aktaran Gürcan Şensoy, başvurunun partilerine güç verdiğini kaydetti. Özdilek’e teşekkür eden Şensoy; “Sayın Özdilek’e bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz. Bilindiği üzere Türkiye’nin her taşına kazınmış hizmetleri olan DP yerel seçimlere de güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır. Son dört dönemdir Afyon’da DP’li Belediye Başkanı hizmet vermemiştir. Görülüyor ki Afyonumuz sadece kaldırım yapma ve müteahhitlik hizmetlerine soyunmuştur” dedi.
ŞENSOY İDDİALI KONUŞTU
Afyonkarahisar’ın gelişmesi amacıyla herhangi bir hizmet üretilmediğini kaydeden DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, “sözde projeler” adı altında yapılan hizmetlerin göz önünde olduğu görüşünü bildirdi. Şensoy; “Tüm bunları Afyon halkı görmekte ve değerlendirmektedir. Afyonkarahisar ve Türkiye’nin DP vizyonuna ihtiyacı vardır. DP’li her kardeşimiz hizmet aşkı ile vatanına, milletine, doğduğu, doyduğu beldeye hizmet götürme amacıyla birbirleri ile yarışır hale gelmişlerdir. Önümüzdeki seçimler itibariyle Afyon Belediye Başkanlığını tekrar DP kazanarak hizmetlerine devam edecektir. Afyon’un içinde bulunduğunu büyük bir kasabı görünümünü vizyonu ve misyonu ile değiştirmeye geliyoruz. İnşallah birbirinden değerli birçok adayımız medya önünde açıklamalarını yapıp, projelerini anlatacaklardır. Sayın Özdilek’e aday adaylığının hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
KOÇAK HENÜZ
RESMEN BAŞVURMADI
Afyonkarahisar’ın eski Milletvekillerinden Dr. Mahmut Koçak’ın DP’den aday adayı olup olmayacağı sorusunu cevaplandıran DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, il genelinde bu tür söylentilerin olduğunu kaydetti. Aday adaylığı kararını alma ve başvuru yapmanın herkesin şahsını bağlayacağını belirten Şensoy, Koçak’ın DP’ye henüz resmi bir başvuruda bulunmadığını dile getirdi. Şensoy; “İsterse Mahmut Bey partimizden aday adayı olabilir. Birçok söylem içerisinde duran yorumlar var. Söylemlerin gerçekleştiği gün mutlaka medya aracılığıyla halkımız haberdar edilir. İnşallah daha başka aday adaylarımız da çıkacaktır.
“PARTİMİN KARARINA SAYGILIYIM”
Emekli Albay İsmail Özdilek, 2007 Yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olduğu DP’den Belediye Başkan aday adayı olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Belediye Başkan aday adaylığı konusunda büyük bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olduğunu aktaran Özdilek şöyle konuştu: “Eğer 2007 tarihinde hazırlayıp vermiş olduğum projelerle ilgili Sayın Bakanımız da dâhil gelişmeler, yatırımlar, uğraşılar olsaydı ben burada bulunmazdım. Çünkü yaptığımız çalışmalar ortaya koyduğum projeler Afyonumuzu çağdaşlığa, zenginliğe taşıyacak projelerdir. Bu projelerin olmaması nedeniyle bunları birilerinin gerçekleştirmesi lazımdır. Bizde yetişmiş insan gücü olarak toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde bu işe daha önce gön��l verdiğim DP’de götüreceğime inanıyorum. Ben aday adayıyım. Partimden başka aday adayı arkadaşlarımda çıkabilir. Partimin vereceği karara her zaman saygılıyım. Başka bir arkadaşım da aday olabilir. Bende her zaman onun yanında olup destek olacağım.”
“ALBAYIM SEN NE DİYORSUN DENİLMEDİ”
Bir gazetecinin “Albayım gerçekçi bir soru sormak istiyorum. Un, makarna, yağ vermeyeceksiniz. Bunları almayanlar size oy verirler mi? Böyle bir adetleşme başladı.” sorusuna şu cevabı verdi: “Balığı yedirmek değil balığı tutmayı öğretmek önemlidir. Ben Afyon’un 15 yıllık projelerini çıkarttıracağım. Bana en önemli desteği üniversitemiz verecektir. İlmin ve fennin ışığı altında biz bu işi yürüteceğiz. Makarna bugün yenirse ertesi gün yenmez. Makarnadan, tencereden, tavadan medet umanlar bu Afyon’a ihanet ediyorlar. Onlar vatandaşımızı fazla saf görmesinler. Ben vatandaşlarımızın akılları ile hareket edeceğini düşünüyorum. Kısa vadeli olaylar insanların varlıklarını idame ettiremez. Uzun vadeli düşünmek zorundayız. Afyon’da niçin 7 milletvekili varken sayı 5’e düştü? Afyon niçin büyükşehir belediyesi olamadı? Biz kitaplar yazdık. Siyasi iktidardan, AK Parti’den bir tane il başkanı, merkez ilçe başkanı gelip de Albayım sen ne diyorsun demiyor. Kendi etraflarında dar bir çerçeveye sıkışıp kaldılar. Müjdelerle Afyon buraya kadar geliyor. Bundan sonra 5 milletvekili sayısı 3’e de düşer. Bu konuda azimli, kararlı olmak lazımdır. Kişiselleştirmeden, kişi, kurum hedef almadan projeleri, çalışmaları ortaya koymak lazım. Koyulmazsa fakirlik kader olur.” (Kocatepe)