Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Makine takviyesi başarıyı getirdi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Makine takviyesi başarıyı getirdi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kar yağışının başlayıp devam ettiği anlardan itibaren hiçbir an tek bir ana arterde, otobüs, minibüs güzergahında kapalı yol bırakılmadığı değerlendirmesini yaptı.

Çoban, bu durumun çalışanların başarısı, kendilerinin ise son 2 yılda iş makinelerine yaptıkları takviye sonucu ortaya çıktığını söyledi
Haber: Burcu AYDIN
Vatandaşların her sokak ve çıkmaz sokağın kardan açılmasını isteme hakkına sahip bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaklaşık 400 kişinin karla mücadele kapsamında çalıştığını dile getirdi. Çoban, imkanlar ölçüsünde yürütülen çalışmaların şartlara göre başarılı olduğunu bildirdi.
Yağış aksamaya neden olmadı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir kaç gündür bölgede ve şehirde gerçekleşen kar yağışının son dönemin özellikle 5 yıl ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti. Yaklaşık 40-50 santimetreye ulaşan kar yağışının aralıksız devam ettiğini belirten Çoban; “Yoğun kar yağışında Afyonkarahisar’ın 81 mahallesinde bulunan yüzlerce sokakta kar temizliği için Belediye tüm çalışanlarını, kamu kurumları artı özel sektörün tüm iş makinelerini seferber etse bu süre içerisinde ara yolları açması mümkün değil.” dedi. Vatandaşların her sokak ve çıkmaz sokağın açılmasını isteme hakkına sahip bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Biz kar yağışının başlayıp devam ettiği anlardan itibaren hiçbir an tek bir ana arterde, otobüs, minibüs güzergahında dahi kapalı yol bırakmadık. Yağış başladığında da, devam ederkende hiçbir yerde ve ulaşımda aksama olmadı. Bu durum arkadaşlarımızın başarısı ve bizim son 2 yıldır iş makinesine yaptığımız yatırımlarla gerçekleşmiştir.” diye konuştu.
400 kişi karla mücadele etti
Belediye Makine İkmal birimine 2011 yılında alınan toplam 7 iş makinesi ve 7 adet kamyonla çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Burhanettin Çoban, kar yağışında ilk defa özel sektördende yardım istediklerini belirtti. Özel sektörden temin edilen makinelere mazot koyup, ücret ödemeden ric ile çalışma yürüttüklerini aktaran Çoban şöyle konuştu: “Özel sektörden istediğimiz makineler sağ olsunlar seve seve gönderildi. Bu vesile ile Yeşilay Makineye, Yeşilay Hazır Beton firmasına, Sağlamlar Betona, Hazır Beton’a, Okumuşlar şirketine teşekkür ediyorum. Halen de bu özel şirketlere ait makineler operatörleriyle bizim işlerimize yardımcı olu-yorlar. Ben ara sokaklarda yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerin anlıyorum. Ancak ne yaparsanız yapın, isterseniz bin tane eleman çalıştırın. Şu anda bizde bu iş için yaklaşık 400 eleman çalışıyor. Tüm temizlik şirketinin elemanları ve Belediyemizin diğer yol asfalt birimi elemanları sırf bu işe bakıyorlar. Bin tane dahi adamı bu iş için ayırsanız, böyle bir şey asla mümkün olamaz, ara sokaklardaki karı kaldırmanız mümkün değil.”
Araç parkları sorun oluşturuyor
Kar temizleme çalışmalarında sokaklar ve ara sokaklarda araç parkları nedeniyle çalışma yapmanın mümkün olamadığı gerçeğini dile getiren Burhanettin Çoban, park halindeki araçlı yerlere iş makinlerinin giremediğini söyledi. Bu araçların kaldırılamadığını dile getiren Burhanettin Çoban; “Park halinde bulunan araç için ne yaparsanız yapın kaldıramıyorsunuz. Hele araç yabancı plakalı ise bu hiç mümkün olmuyor. Yabancı plakalı araçlara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince anonsta yapılamıyor. Çünkü anons yapıldığında vatandaş bulunamazsa aracın kaldırılması için telefonunun alıp aramak gerekiyor. Emniyet ekipleri yabancıyı arayamıyor. Ayrıca gece vaktinde kimi arayacaksınız. Ana arterlerde bile ancak araçların park yapmadıkları yerlerdeki karları kaldırabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti