Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mali tatil başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Mali tatil başlıyor

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar 1 Temmuz itibariyle mali tatilin başladığını belirtti

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar, “Her yıl Temmuz ayının birinci gününden yirminci gününe kadar olan süre Mali Tatil olarak belirlenmiştir. Haziran ayının son gününün tatile denk gelmesi durumunda Mali Tatil, Temmuz ayının ilk işgününden itibaren başlamaktadır” dedi.
Sayar, şu bilgileri verdi:
“Mali tatilin sona erdiği günü izleyen yedi gün içinde biten kanuni ve idari süreler ile beyanname verme süresi mali tatil nedeniyle uzamış olan vergilerde ödeme süreleri tebliğ içerisinde sunulan bilgilerdendir.
1 Temmuz 2015 – 31 Temmuz 2015 tarihinde sırasıyla yapılması gereken işlemler şöyledir:
2014 yılına ilişkin gelir vergisi 2. taksit ödemesi Motorlu taşıtlar vergisi 2. taksit ödemesiHaziran 2015 dönemine ait haberleşme vergisinin beyanı ve ödemesi Haziran 2015 dönemine ait mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim formu (Form Ba)Haziran 2015 dönemine ait mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim formu (Form Bs)
Vergi ile ilgili işlemler nedeniyle dava açma süreleri işlemez, ancak bahsi geçen süre mali tatilin bitimi ile tekrar işlemeye başlar. Mahkeme kararı haricinde inceleme amacıyla defter ya da belge ibrazı istenemez yahut mükellefin işyerinde inceleme işlemi yapılamaz. Mali tatil süresi içerisinde ceza ihbarnameleri ile mahsup talepleri dışında mükelleften bilgi isteme talebinde bulunulamaz. Yapılacak tebligatlarla ilgili süre mali tatilin bitiminin son gününde itibaren işlemeye başlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti