Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mandacılık da destek programında – Kocatepe Gazetesi

Mandacılık da destek programında – Kocatepe Gazetesi
Mandacılık da destek programında

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yeni teklif çağrısına çıkacak. Yeni çağrıda Afyonkarahisar’ı yakından ilgilendiren mandacılık sektörü de desteklenecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 30 Eylül’den itibaren yeni bir çağrıya çıkacak. TKDK İl Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada “Avrupa Birliği fonlarının kullanıldığı IPARD Programı kapsamında, son değerlendirmeler ışığında Et Üreten Tarımsal İşletmeler (Et Besiciliği) başlığı altında manda eti üretimi de desteklenecektir. Bu gelişme Türkiye’nin önemli manda üretim merkezlerinden biri olan ilimiz açısından değerlendirildiğinde olumlu bir gelişmedir. Manda üretiminin de hibe destekleri kapsamında değerlendirilmesi için geçmiş dönemde, yetkililer nezdinde girişimlerde bulunulması neticesinde Bakanlık Yetkililerince manda eti üretiminin destekleneceği kararına varmıştır. Dolayısıyla Onuncu Başvuru Çağrı Dönemlerinde et üretimi amacıyla faaliyet gösteren manda yetiştiricilerinin başvuru şartlarını yerine getirerek Et Üreten Tarımsal İşletmeler (Et Besiciliği) yatırım alanında IPARD Programı hibe destekleri için başvurabilme imkânına kavuşmuştur. Hibe desteklerine başvurmak isteyen manda yetiştiricileri, İl Koordinatörlüğümüz Yardım Masası’na müracaat ederek detaylı bilgi alabileceklerdir” denildi.
MODERN İŞLETMELERİN
SAYISI ARTIYOR
Afyonkarahisar’da şu ana kadar 75 milyon liralık destek kazanıldığına dikkat çekilen açıklamada “Afyonkarahisar’ da Kurumumuza ilgi günden güne artmaktadır. İlimizde ilk dokuz başvuru çağrı ilanı kapsamında verilen projelerden yaklaşık 75 Milyon TL’lik proje uygun kabul edilmiş ve yatırımlar hızla devam etmektedir. Yatırımların yaklaşık 37,5 Milyon TL’lik kısmı Kurumumuzca desteklenmiştir. Onuncu çağrı ilanının projelerinin incelemeleri ise devam etmektedir. Uygulanan projeler sayesinde ilimizdeki modern işletmeler sayısı artarak devam etmektedir. Yatırımların tamamlanmasıyla ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlamış olacaktır. Bu tür işletmelerin artması kaliteli gıda üretimi ve gıda güvenliği anlamında da ilimiz ve ülkemiz için önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı. (Kocatepe)