Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manevi Destek Birimi hizmette – Kocatepe Gazetesi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile
Manevi Destek Birimi hizmette

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 7 Ocak 2015 tarihinde “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalanarak yürürlüğe girmişti. Protokol kapsamında hastanelerde manevi destek sunmak üzere gerekli nitelikleri haiz Başkanlık personeli seçilmiş ve bu personele 200 saatlik “Hastane Manevi Rehberlik ve Destek Hizmeti Eğitimi” verilerek uzmanlaşması sağlanmıştı. Söz konusu eğitimi, alanında uzman akademisyenler ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan uzmanlar vermişti. Eğitim sonrasında Ankara, İstanbul, Erzurum, Kayseri, Ordu ve Samsun manevi destek hizmeti sunumu için pilot iller olarak belirlenmiş ve sonradan da Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Çorum, İzmir, Kahramanmaraş, Konya ve Sakarya bu illere eklemişti. Eğitime katılan personel bu illerde belirlenen hastanelerde görevli olarak iş başı yapmıştı.
“Hastane Manevi Rehberlik ve Destek Hizmeti Eğitimi” kapsamında eğitim alan personel “Manevi Destek Uzmanı” olarak görevlendirildi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde de 2016 yılı Aralık ayında göreve başlayan iki Manevi Destek Uzmanı hastanedetalep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline yönelik olarak tanıtma, farkındalık sağlamak ve yoğun geçen hayat akışında kalbe ve ruha neşe ve sekinet verecek ‘Ney Üfleme’ etkinliklerinde bulunacaklar. Manevi Destek Birimi’nin faaliyete geçmesi nedeniyle dün Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde dün mütevazi bir tören düzenlendi. Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran yeni faaliyet ve birimin hayırlı olmasını diledi.