Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

14. ATSO Spor Oyunları başladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hale getirilen ATSO Spor Oyunları’nda 14. raunt Kocatepe Spor Kompleksi’nde yapılan törenle başladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından 2006 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen ATSO Spor Oyunları’nın 14’üncüsü, Kocatepe Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Afyonkarahisar Barosu Başkan Yardımcısı Av. Gönül Ar Güngör, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, İl Protokolü üyeleri, Oda ve Borsa temsilcileri, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Afyonkarahisar Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile firma temsilcileri katıldı.
ATSO SPOR OYUNLARI’NDA 14. YILDA, 14 BRANŞ
Açılış törenine katılan misafirlere teşekkür eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 125’inci doğum yıldönümü olan 2006’dan bu yana her yıl geliştirerek düzenlediğimiz, üyelerimiz ve spor kamuoyunun merakla beklediği ATSO Spor Oyunları’nın 14’üncü yaşını kutluyoruz. ‘14. Yıl, 14 Branş’ sloganıyla, ‘Sporun nabzı Afyonkarahisar’da atacak’ vurgusuyla gerçekleştirdiğimiz 14. ATSO Spor Oyunları’nda bu yıl yeni bir yaklaşım benimsedik. Organizasyonun sahibi olarak, organizasyonun başarılı bir şekilde yürütülmesi için Limit Sensin Akademi ile anlaştık. Tabii ki bu arada 10 senedir bizimle ATSO Spor Oyunları için emek veren Gürcan Aşçı Bey’e ve Rıfat Yağmur Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile belirtmek isterim ki inşallah bundan sonra da Oda olarak ilimizin tanıtılmasında daha çok görev üstleneceğiz” dedi.
365 ODA VE BORSA İÇİNDE TEK
14. ATSO Spor Oyunları hakkında bilgi veren Serteser, “14. ATSO Spor Oyunları’na 105 firma başvurdu. Takım branşları ve bireysel oyunlara katılacak amatör sporcu sayımız 700’e yaklaştı. Geçen yıl başvuran firma sayısı 91 idi. Bu da gösteriyor ki bu yıl daha çok kişi ve kuruluşa ulaşmışız. ATSO Spor Oyunları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı 365 Oda ve Borsa içinde ilk ve tek olma özelliğine sahiptir. Camiamız içinde bir sportif faaliyeti 14 yıl üst üste düzenleyen bir Oda olmamıştır. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. ATSO Spor Oyunları’nın önümüzdeki yıllarda daha çok ses getirmesi için çalışmalar da yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI İLE İLİMİZ TANITILIYOR
Afyonkarahisar’ın spor alanında ivme kazandığına dikkat çeken Serteser, “Afyonkarahisar, son dönemde spor alanında artan bir ivme ile kendinden bahsettiriyor. Geçen yıl ilimizde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası, ilimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlamıştı. Dünya Motokros Şampiyonası, bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde, daha geniş bir kitleye ulaşacak.” ifadelerini kullandı.
“CENTİLMENCE MÜCADELE EDİLİYOR”
Sporun centilmence yapılması gerektiğini vurgulayan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Sporda mühim olan, ne pahasına olursa olsun kazanmak değil; duyguları ve ahlakı öne çıkararak yarışmaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ vecizesinde hayat bulan vurgular, günümüz sporcularında da aranan özelliklerin başında gelmektedir. ATSO Spor Oyunları’na katılan tüm takımlarımız, nezaket çerçevesi içinde başarılı olmaya gayret ediyor. Spor Oyunlarımız bu yönüyle üyelerimiz arasında dostluk ve rekabeti yaşatan, aynı zamanda müsabakaların ardından rakiplerin birbirini centilmence tebrik ettiği mücadelelere şahitlik ediyor. Bu oyunlar sayesinde üyelerimiz birbirini tanıma fırsatı buluyor” dedi.


“TÜRKİYE ÇAPINDA SES GETİRECEK”
ATSO Spor Oyunları’nın Zafer Haftası’nda başlamasından mutluluk duyduğunu kaydeden Merdivenci, “ATSO Spor Oyunları’nı Zafer Haftası’nda başlaması ise bizi ayrıca gururlandırmaktadır. Büyük Taarruz’un başladığı Afyonkarahisar’da, geleceğimizin sahipleri gençlerimizin spora olan ilgilerinin artmasına katkı sağlayan organizasyonumuzun her geçen yıl daha gelişerek Türkiye çapında ses getireceğine inanıyorum. Bu yıl ilimizde Zafer Haftası’nın daha coşkulu kutlandığını görüyorum. Diliyorum ki Afyonkarahisar, Zafer’in Başkenti unvanı ile Büyük Zafer’in 100’üncü yılında da kapsamlı programlara ev sahipliği yapar.” ifadelerini kullandı.
“ATSO SPOR OYUNLARINI ÇOK ÖNEMSİYORUM”
14. ATSO Spor Oyunları’nın güzel bir organizasyon olduğunu belirten Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Zafer Haftası etkinliklerimiz Büyük Taarruz’un şanına yakışır şekilde dolu dolu yapılmaya çalışılıyor. Bunda emeği geçen herkesi huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Bugün 14’üncüsü başlayan, 14 branştaki ATSO Spor Oyunları’nı çok önemsiyorum. Gerçekten bir sivil toplum kuruluşu, bu tür bir etkinliği aralıksız ve artan bir performansla yerine getiriyorsa bu ancak takdir edilir. Ben de emeği geçen herkesi başta Başkanlarımız olmak üzere tebrik ediyorum.” dedi.
HALAT ÇEKME YARIŞI’NDA EĞLENCELİ DAKİKALAR YAŞANDI
Konuşmaların ardından bu yılki 14. ATSO Spor Oyunları’nın organizasyonunu üstlenen Limit Sensin ekibi adına Koordinatör Ali Cem Aktaş, müsabakaları sundu. İl protokol üyelerinin önünde Ayran İçme Yarışması, Bilek Güreşi, 100 Metre ve 400 Metre Yarışları gerçekleştirildi. Yarışların ardından Ali Cem Aktaş, il protokolü üyelerini, ATSO Spor Oyunları’nın en çok ilgi çeken yarışması olan Halat Çekme Yarışması’na davet etti. Kamu kurumlarının temsilcilerinin oluşturduğu takıma karşılık ile sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarının oluşturduğu takım, kıyasıya mücadele etti. Mücadelenin sonunda kazanan kamu kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı takım oldu.
TUTULMAZ’DAN PENALTI BAŞARISI
İl protokol üyeleri, Halat Çekme Yarışması’ndan sonra Penaltı Atışları’nda da yer aldı. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 3 penaltı atışının 2’sini gole çevirerek sportmen kimliğini ortaya koydu. İl protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından açılış töreni Bilek Güreşi, Penaltı Atışları, Halat Çekme Yarışı müsabakaları ile devam etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti