Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“18 yılda Afyon’a 24 milyar TL’lik yatırım yapıldı”

Aile, Çalışma ve Sosyal

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Afyonkarahisar’a 24 milyar liraya yakın kamu yatırımı yapıldığını belirterek, “Biz de Bakanlık olarak bu yatırımların 3 milyar lirasına katkı sunmuş durumdayız” dedi

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emirdağ İlçesi’nde hayırsever Av. Özcan Halaç tarafından yaptırılan Fazlı-Macide Halaç Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılışta Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra il protokolü ve davetliler katıldı.
“İMKÂNI OLAN
HERKESİN HAYIR
İŞLERİNE YÖNELMESİ GEREKİYOR”
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk olarak iş insanı Özcan Halaç konuştu. Türkiye’nin birçok noktasında Allah rızası için yatırımlar yaptıklarının altını çizen Halaç, “Bu dünya hayır dünyası. İmkânı olan herkesin hayır işlerine yönelmesi gerekiyor. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadığı için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a teşekkür etmek istiyorum. Açılışımıza katıldıkları için de tüm protokol üyelerine teker teker şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“MEMLEKETİMİZE VEFA
BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”
Ardından söz alan Fazlı Halaç, Emirdağ’dan yurtdışına giden ilk isim olduğunu söyleyerek, “Emirdağ yıllar içinde bana çok şey verdi. Şimdi sıra bizde. Ben bu ilçeye vefa borcumu ödemiş oluyorum. İlçemize elimizden geldiğince yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bizler yurt dışında olunca yaşlılarımız biraz ihmal ediyoruz. Lütfen yaşlılarımıza sahip çıkalım. Onları yalnızlığa terk etmeyelim. Bu merkezi ilçeye kazandırarak ömürlerinin son demlerini huzur ve afiyet içerisinde geçirebilmelerini diliyoruz. Bu yatırımının ilçeye kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
“SOSYAL DEVLETLE ÖVÜNEN
AVRUPA TEL TEL DÖKÜLDÜ”
Yaşlılarımızın en büyük zenginliğimiz olduğuna işaret eden Vali Gökmen Çiçek, “Bizler yaşlılarıyla yaşayan bir memleketiz, yaşlılarıyla birlikte olan, onlarla mutlu olan bir medeniyetin çocuklarıyız. Bugün Avrupa’da sosyal devleti kurduk, artık sosyal devletin bütün kurumları bizde diyenler bu pandemi sürecinde gördük ki tel tel döküldüler. Bir Avrupa ülkesi olan İspanya’da bir Yaşlı Bakım Merkezinde koronavirüs nedeniyle bütün sağlık görevlileri ve kurum çalışanları kurumlarını terk ettiler ve yaşlıları kendi kaderleriyle baş başa bıraktılar. Yine İngiltere’de binlerce insan yalnızlıktan ölümü beklemekte. Ülkemizde ise özellikle Sayın Bakanım önderliğinde Valiliklere gönderilen kaynaklarla hiç kimseyi sahipsiz ve yalnız bırakmadık. Hiçbir yaşlımızı kaderiyle baş başa bırakmamaya çalıştık.” ifadelerine yer verdi.
“HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ
ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR”
Hayırseverlerin desteği ile devletin elinin her zaman güçlendiğini aktaran Vali Çiçek, “Fazlı amca, Özcan bey, Başak hanım gibi hayırseverlerimiz pandemi sürecinde ekonomik olarak ne olacağını düşünmeden ortaya çıktılar ve ‘biz de varız’ dediler. Onların destekleri ile böylesine güzel eserler ortaya çıktı. Özcan Halaç Bey benim eski dostum. Diğer illerdeki yatırımlarını da görme imkânım olmuştu. İnanılmaz güzel eserler yapmışlar. Ben huzurlarınızda Halaç Ailesine teşekkür ederken iyi ki Afyonlusunuz iyi ki Emirdağlısınız iyi ki varsınız demek istiyorum. Aile Bakanlığı olarak gönderdiğiniz kaynakları adil ve yerli yerinde kullanmamız talimatını sık sık verdiniz, bundan da emin olabilirsiniz ki Afyonkarahisar’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kaynakları tam yerine zamanında gidecektir. Bu duygularla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
“ÖZCAN HALAÇ’A VE AİLESİNE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi, Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tesisin muhteşem olduğunu belirterek, “Tesis 15 Milyon liraya mal oldu. Arka bahçede muhteşem bir peyzaj var. İnsan oraya çıkınca dinleniyor. Ayrıca bu binayı ve muhteşem peyzaj çalışmasıyaptığı için Özcan Halaç’a ve ailesine teşekkür ediyorum. Fazlı ve Macide Halaç hanımefendiden Allah razı olsun. Bu aile gerçekten çok hayırsever aile. Sadece 11 tane tesisi, büyük bir hayrı hizmete sundu. Biz 2 ay önce sayın Valimiz ile beraber Afyonkarahisar’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi için çok elzem olan bir tesisin temelini attık. Ayrıca benim aile ile çok özel bir bağım var, çok seviyorum. Bilhassa Abdullah Halaç Beyefendi, burada bir barajın yapımına vesile olmuştur. Seçim çalışmaları esnasında dedi ki 60 yıldır beklenen ‘7 Kapı Barajı’nı yapın’ dedi. Ben de dedim DSİ bunun ekonomik olmadığını söylüyor, yapılamaz olduğunu söylüyor, o zaman buyurun Bölge Müdürü burada beraber gidin dediğimiz de gittiler, hakikaten barajı yaptık, sadece bir baraj değil, iki baraj yaptık. Şimdi üçüncü, dördüncü barajda yapacağız.” diye konuştu.
“HALAÇ AİLESİNİN AMEL
DEFTERİ AÇIK OLACAK”
Halaç ailesinin yaptığı bu yardımlardan dolayı amel defterinin açık olacağını belirten Eroğlu, “Bu tür hayırlar Sadaka-i Cariye. Bütün insanoğlu vefat ettiği zaman amel defteri kapanır. Ama bazı insanlar vardır ki amel defteri öldükten sonra da açık kalır, hayr hasenat yazılmaya başlar. İşte bu hayırları yapan insanlar, insanlar buradan istifade ettiği müddetçe amel defteri Halaç ailesinin açık olacak. Allah sizleri iki cihanda aziz eylesin, helalinden bol rızık nasip eylesin. Biz daha önce Özcan kardeşimiz ve Fazlı Bey ile diyaliz merkezi açmıştık, Emirdağ’da çok güzel hizmetler yapıyorlar, daha da yapacaklar, onlara gönülden teşekkür ediyorum.Burası güzel bir tesis. İnşallah yaşlılar güzel hayat geçirsinler, güzel ömür sürsünler. Ama devletimiz her yere elini uzatıyor.” dedi.
“55 MİLYARI AŞAN BİR SOSYAL YARDIMI VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRMAKTAYIZ”
Son 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Afyonkarahisar’a 24 milyar liraya yakın kamu yatırımı yapıldığını ifade eden Selçuk, “Biz de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bu yatırımların 3 milyar lirasına katkı sunmuş durumdayız. Afyonkarahisar’da şu anda 4 tane sosyal hizmet merkezi, kadın konukevi ve 13 çocuk evimiz bulunmakta.” dedi.
Bakan Selçuk, kentte Bakanlığa bağlı bir bakım ve rehabilitasyon merkezi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu merkezimizde gündüz bakım hizmeti de sunmaktayız. 4 özel engelli bakım merkezimiz var. 2002’lerde 2 milyar lirayı bile bulmayan bir sosyal programımız varken, şu anda 43 tane sosyal yardım programımızla 55 milyarı aşan bir sosyal yardımı vatandaşlarımıza ulaştırmaktayız. Bunun da neredeyse 2 milyar liraya yakınını 43 farklı sosyal yardım programıyla 18 yılda Afyonkarahisar’a iletmiş durumdayız. Halihazırda Afyonkarahisar’da 30 bine yakın ailemiz bu sosyal yardım programlarımızdan yararlanmakta. İŞKUR aracılığıyla da birçok çalışanımız hem burada hem de yurt dışında işe girmekteler. 2019’da 10 bin kişiyi işe yerleştirdik Afyonkarahisar’da. İşverenlerimize sunduğumuz teşviklerimizle de Afyonkarahisar’a destek olmaya devam ediyoruz.”
“BİZ, TÜRKİYE’DE KİMSENİN
KİMSESİZ OLMADIĞINA İNANIYORUZ”
Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 salgını ile mücadelenin devam ettiğini dile getiren Selçuk, kendilerinin de Kovid-19 ile ilgili Bakanlık olarak “Sosyal Koruma Kalkanı” adını verdikleri birtakım uygulamalar ve destek programları açıkladıklarını bildirdi.
“VATANDAŞINI HER ETAPTA,
HER ANLAMDA KORUYAN
BİR TÜRKİYE VAR ARTIK”
Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 9’unu 65 ve daha büyük yaştaki vatandaşların oluşturduğunu, bu sayının 2023’te 8,6 milyon, 2050’de ise 19,4 milyon kişiye ulaşması öngördüklerini aktaran Bakan Selçuk, “Biz, yaşlıları baş tacı eden bir toplumuz. Amerika’da, Avrupa’nın göbeğinde yaşlıların ölüme terk edildiği çok acı günler yaşandı. Kovid-19 salgınında en fazla huzurevlerinde kayıplar yaşanırken, biz hamdolsun Türkiye’de bunu en az hasarla, en az kayıpla geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“HUZUREVLERİNDE,
ENGELLİ-YAŞLI BAKIMEVLERİNDE
ÇOK SIKI ÖNLEMLER ALDIK”
Huzurevlerinde, engelli-yaşlı bakımevlerinde çok sıkı önlemler aldıklarını anlatan Selçuk, şunları söyledi:
“Onları korumak için en üstün tedbirlerle, en sıkı tedbirlerle devam etmekteyiz. Bu süreçte de salgınla mücadelede en etkin rol oynayan Bakanlıklardan biri olduk. Bu dönemde güzel bir şey daha oldu. Biz VEFA Sosyal Destek ekiplerini sahada etkinleştirdik. Adından da anlaşılacağı üzere çok güzel bir oluşum oldu. Hem yaşlılarımızın evlerine ulaşabilmek hem de zor zamanda kenetlenebilmek için bütün kamuda çalışan arkadaşlarımız, jandarmamız, polis arkadaşlarımız, Milli Eğitim’deki, Diyanet’teki, gerekirse STK’lerdeki arkadaşlarımız VEFA Sosyal Destek Grupları sayesinde vatandaşlarımıza ulaştılar ve onların ihtiyaçlarını gidermeye devam ettiler, kapılarını çaldılar, hal hatırlarını sordular. Sokağa çıkma kısıtı olan 65 yaş üstündeki yaşlılarımız ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın gıda, ilaç ve ihtiyaçlarını bu sayede VEFA gönüllülerimiz sayesinde evlerine ulaştırdık. Dolayısıyla biz bu sürecin sonuna kadar da aynı titizlikle hem bilinçlendirme çalışmalarımıza hem de koruyucu önleyici faaliyetlerimize devam edeceğiz.”
Büyüklerin, bir ülkenin toplumsal hafızasını, geçmişini, bugününü ve aynı zamanda yarınını oluşturduğunu vurgulayan Selçuk, “Onların dualarını alarak, onların tecrübe, birikimlerini genç kuşaklara aktararak daha bilinçli bir medeniyet inşa edeceğiz. Sosyal hizmetlerde, sosyal yardımlarda çok güçlü bir Türkiye var. Vatandaşını her etapta, her anlamda koruyan bir Türkiye var artık. Sosyal hizmetlere erişim de her geçen gün daha da kolaylaşıyor.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Bakan Selçuk ve diğer protokol üyeleri kurdeleyi keserek, merkezin açılışını gerçekleştirdi.
2016 yılında yapımına başlanan Fazlı-Macide Halaç Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 8 bin 226,28 m2 arsa alanı üzerine toplam 4 bin 866,64 m2 bina kullanım alanlı olarak bodrum, zemin kat,birinci ve ikinci kat şeklinde inşa edildi. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 16 rehabilitasyon birimi, 32 huzurevi birimi olmak üzere 48 yatak kapasiteli olarak hizmet verecek.
Bakan Selçuk, hayırsever aileyle ve protokol üyeleri ile bina önünde fotoğraf çektirdikten sonra Emirdağ Belediyesi’ne geçti. >> Kocatepe Haber Merkezi

 

 

“KOVİD-19 SALGINI KAPSAMINDA AFYONKARAHİSAR’A 184 MİLYON LİRA DESTEK VERDİK”
Selçuk, salgına karşı vatandaşları, çalışanları, işverenleri, istihdamı korumak için tedbirler aldıklarına dikkati çekerek, Bakanlık olarak Kovid-19 salgını kapsamında Türkiye genelinde verdikleri desteklerin tutarının 35 milyar liraya yaklaştığını bildirdi. Bu 35 milyar liranın 184 milyon lirasını Afyonkarahisar’da verdiklerini belirten Selçuk, şöyle devam etti:
“Bunların içinde Afyonkarahisar’a Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği gibi programlarımızla destek olmaya çalıştık. Yine sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm Türkiye’nin bu çorbada tuzu olması için ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası başlatmıştık. Kampanyada da 2 milyar lirayı aşkın bir bağış toplandı. Bu bağışları da vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyoruz. Şu anda yüzde 90’ından fazlasını ulaştırmış durumdayız. Kampanyada Afyonkarahisar’da 16 bini aşkın ihtiyaç sahibine yardımlarımızı ulaştırdık. Biz, Türkiye’de kimsenin ‘kimsesiz’ olmadığına inanıyoruz. Devletimiz her zaman vatandaşımızın arkasında ve hep birlikte bu salgın dönemini atlatacağımıza inanıyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti